• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    A v minule skolce mela berusku a tu po ni podedila Lucinka. A tusim, ze to take rovnou pridelovaly ucitelky. Ale asi by se dalo vyjednavat. :D
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Ja si nepamatuju, co jsem mela ja, ale Zuza vloni nastoupila do nove skolky o 14 dni pozdeji a zbyla na ni kocka. Byla uplne v extazi, presvedcena, ze to pro ni pani ucitelka vybrala a jak to vedela, ze ma hrozne rada kocky. :)
    Meli tam vsechny obrazky zalaminatove, pod tim napsana jmena kazdeho ditete. Nevim, jestli je rozdelovaly ucitelky samy, nebo nechavaly vybirat deti, ale asi bych rekla, ze to rozdelily.. Nakonec uvidime priste, az (snad jednou) bude nastupovat Lucinka.

Jinak tam maji ctyri tridy a asi tedy v kazde tride stejne znacky (kazda trida ma samostatny vstup do satny a satny pred tridou, budova ma dva vchody z opacnych stran a dve patra, takze deti se v satne nepotkaji) - ted Zuza je jeste 14 dni ve skolce pri prazdninovem provozu a je ve spodni tride. Nakonec jsem ji veci prenesla, aby nemusela furt courat ookolo do patra pro svoje veci a zrovna holcicka, co ma v te tride kocku, tam celych 14 dni neni, tak jsem to dala na ni. (Z toho usuzuji, ze maji i dalsi znacky stejne, nijak jsem to nestudovala :)

BALAENA
    BALAENA --- ---
    se máte. ve školce, kam jsem chodila já, nějak panovala (nebo se ověřovala?) teorie, že dětem je ku prospěchu, když si zažijí barvy a geometrické tvary, takže já jsem měla jako značku tři modré čtverečky.
    ségra měla dva žluté trojúhelníky.

přesně si ty značky pamatuju, byly vyryté do takové té hmoty, jak jsou dvě vrstvy bílé, mezi nimi vrstva jiné barvy a jak se ta bílá proryje, tak je vidět obrázek v té barvě, co je uprostřed
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: já Indiana, chtěla jsem ovšem medvídka.
    LENNI
    LENNI --- ---
    ADD: U nás chodí jednou týdně po obědě do školy, ale myslím že až od 2. pololetí.
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Pritom jde o stejnou lokalitu, tedy stejne ZS. Mozna jsem neco blbe pochopila.
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Aha. To jsem ani nevedela.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: o tom jsem neslyšela. Naši předškoláci mají jednou týdně "školu" ve školce - nosí si penály, mají nějaký pracovní sešit.
    AERIS
    AERIS --- ---
    asi takhle. napsala bych paní co má na starosti školkové email a prostě se jí zeptala :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: tady nejde o přesun z mrňat do předškoláků jako z Veverek do Ježečků, ale o to, jak se určí ten rok, kdy se ve státní školce neplatí školné.
    ADD
    ADD --- ---
    Benys je na konci listopadu a do predskolaku ho presunuli, asi jim jejich program pro nej vhodnejsi. Mimochodem, pry predskolaci chodi na jeden den tydne do skoly - to je bezne vsude?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    díky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: předškolák je to z definice tehdy, pokud by "přesně podle zákona" šel ten další rok do školy.
    čili vy v roce, kdy mu bude v září pět a v červenci pak šest, nebudete platit školkovné. pokud pak dostane odklad, budete ten další rok školkovné platit, pokud bude chodit do školky. pokud by ten další rok šel do "nulťáčku" - do přípravné třídy ZŠ, tam se nic neplatí.
    AERIS
    AERIS --- ---
    ZEMINO: jestli jsem to dobře pochopila se schůzky ve školce. Předškoláci jsou všichni, kdo do 31.8 příštího roku (pro tento rok) dobrší šesti let. Starší jsou odklady
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    a ještě mě napadá jeden dotaz?
    Kdo rozhocuje v září,jeslti bude moje dítě předškolák.. Maty je narozený v červenci,takže záleží,jak bude šikovný .. zatím má teda problémy s mluvením.. zajímá mě to,bo předškoláci u nás platí školku jinak.. co když dostane v půlce školního roku odklad,že nezačal mluvit..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MADIETTA: jo už si uvědomuju,proč si letos vybírali znovu,protože se jejich třída stěhovala o patro výš a navíc mi přijde,že dostali "sponzorské nálepky" .. tak snad mu to vydrží do konce
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ZEMINO: u nás si nově nastoupivší děti vybírají z těch obrázků, co jsou zrovna volné, protože dítě má pořád stejnou značku od začátku až do konce školkové docházky. Můj mladší syn má rybičku, kterou podědil po bráchovi. :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    AERIS: u malého to bylo letos ve školce,že kdo přišel,tak si vybral značku,takže první vybírá .. loni měl jinou značku,ale to si už nepamatuju,jeslti mu ji přiřadili nebo si ji vybíral ..spíš přiřadili ..
    EDERA: já si značku pamatuju až z prvního stupně.. aktovku .. ale ze školky nemám vůbec vzpomínku
    AERIS
    AERIS --- ---
    EDERA: já jsem chodila do školky asi 14 dní. Pak se mnoum maminka musela zůstat doma. Takže si z toho moc nepamatuji. Napadlo mě, že by to mohlo fungovat nějak takhle. Děkuji :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam