• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Jak který dítě... A tvrdost by se neměla snoubit s necitlivostí...ale to nemá cenu řešit, prostě jen říkám, že mě tohle velmi zaráží.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: to není tvrdost, tohle je ponižování a šikana - a to s tím, že TEBE nechce nechat sáhnout na intimní oblasti, fakt zavání tím, že mu někdo ublížil a to je ještě ta lepší varianta).

Nebo snad chceš říct, že u vás ve skautu to mohlo fungovat tak, že by si VEDOUCÍ vybral jedno z dětí a to pak před ostatními zesměšňoval? To asi ne, doufám! Práce vedoucího nebo obecně člověka pracujícího s dětmi je naopak bránit tomu, aby děti šikanovaly jedno druhé - proboha, přeci nesmí být ten, kdo s tím začne!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: zásadně rozlišuju mezi tvrdostí (neoblíkneš se, půjdeš svlečený) a ponižováním (ten je hroznej, ten je pecka, popř. posmívání se, že jde dítě svlečené.)...
    ADD
    ADD --- ---
    TORUVIEL: Já jsem zase dost drsoň, ve skautu se s náma nikdo nemazal, nemyslím, že dítě nepřežije trochu tvrdosti. Ale tady mi není jasné, čeho chtějí dosáhnout, protože tohle chování dítě do opozice a k rebelantství spíš nutí.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Tak tohle vidět u svýho dítěte, tak už nikdy do tý školky (k těm učitelkám) nejde... To je asi tím, co jsem si sama zažila jako dost "nenormální" děcko s učitelkama...
    ADD
    ADD --- ---
    KOPRETKA: Díky.

Jedu tam. Tak mi držte palce, prosím, ať se něčeho kloudného doberu. Tohle fakt není žádná zkamenělá školka, kde by člověk něco takového čekal. Achich ouvej.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: navíc pro učitelky ve třídě samostatných dětí není jedno dítě, kterému se musí věnovat o něco víc, zas taková překážka...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ADD: až budu u mamky a bude čas dám jí to přečíst. at se ti k tomu vyjádří ona, budeš mít aspon pohled z druhý strany. a třebas i radu jak postupovat. Ju?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: Taky bych se pokusila přeřadit dítě do jiné třídy, i když by to znamenalo nestandardní postup...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Ale to je přece šumák. Když chodil do školky Jr. byl s nimi v oddělení předškoláků mladší (tříletý bratr) jednoho chlapečka. Protože to prostě u mrňat ve třídě sám nedával. Kde je vůle, tam se dá zvládnout jakékoliv rozložení dětí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: teda, tak v tomhle případě už bych naběhla na ředitelku okamžitě, protože tohle je hodně, hodně, hodně podezřelé.

Případně, jako poslední instanci, spojit se s co nejvíc rodiči - požádat každého, koho potkáš ty nebo manžel v šatně, o číslo na mobil, že bys s nimi potřebovala mluvit mimo školku kvůli podezření na problémy ve školce. Zjistit, co se děje.

Jako, aniž bych chtěla nějak plašit, tohle fakt není normální a moje první myšlenka vedla směrem ke kriminálce.
    ADD
    ADD --- ---
    Hloupý taky je, že nechat ho doma znamená nechat ho doma na rok (platit školku, kdyby tam nechodil, si nemůžeme dovolit, takže pauza na měsíc dva není moc reálná - a asi by se tím ani nic nezměnilo) a doba, kdy můžu být doma s ním, je, doufám, omezená...
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: Myslím, že ne, tam už jsou samostatnější děti, a on je spíš pozadu na svůj věk.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: A fakt by to nešlo? Protože tohle je fakt děs a může se to na něm podepsat na furt.:-(
    ADD
    ADD --- ---
    Navíc je asi nějaký problém s jeho chozením na záchod a mytím ve školce, protože když jsem ho včera chtěla umýt, začal si chránit zadeček, ječet, že sám, rozbrečel se a schoulil na dně vany. To taky nikdy neudělal.
    Tohle jsem fakt nikdy nechtěla řešit. :-///
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Jenže Nik se v tom neorientuje, tím spíš, že většina jeho loňských spolužáků do té prostřední třídy přešla, a on nechápe, že je to proto, že jsou starší než on, naopak si myslí, že ho přeřadili jinam a že když se bude chovat jako loni (tedy jako malej), že bude moci k nim. :-/// Je to fakt blbá a pro něj nepochopitelná situace.
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: Nějak se to tam personálně přeházelo a nejmladší třídu mají tyhle dvě starší učitelky. "Jeho" učitelka (jedna, druhá odešla úplně) mají prostřední třídu, na kterou je ještě fakt malej. :-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: Vyrozuměla jsem tu někde z formulace, že nepřeřadili jeho, ale učitelky, prostě že nejmenší oddělení má někdo jiný než vloni.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: A proč ho přeřadili k jiným učitelkám. Vrátit ho zpátky k těm "jeho" by nešlo? Když tyhle dvě ho zjevně rády nemají.:-(
    ADD
    ADD --- ---
    TUTIK: Je to skolka CVUT.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ADD: nepsala jsi, ze to je firemni skolka? Tedy ji hradi nebo na ni prispiva zamestnavatel? Nebo je dokoncw zrizovatelem? Kdo to tam ma na starosti??
    ADD
    ADD --- ---
    Teď se vzbudil a ptala jsem se ho na to - měl slzy v očích, že chce ke svejm paním učitelkám. Asi zkusím jít za nima, ať si na něj najdou chvilku, prohoděj s ním občas pár slov... s podporou se těžký věci snášej líp.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: je otazka, jestli ji bude milovat i s temahle ucitelkama, kdyz uz ted se chova jinak, evidentne reaguje na tu zmenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam