• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EVIANAIVE: TUTIK: (prave jsem nechtela, aby mela vsechno popsane)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EVIANAIVE: Ja ted dceri navazala treba na poutko (nebo tremy stehy prisila) na obleceni kousek stuzky. Mela jsem takovou zarive zelenou - tak jednak si to ona pozna podle te barevne stuzky a na tu stuzku jsem napsala jmeno, takze kdyz nepozna, da se dohledat. Psala jsem normalne propiskou, mam zkusenost, ze i to drzi.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: zakoupila jsem doporučovaný permanent fix a fixu na textil a střídám dle materiálu :-) obojí z kotvy z papírnictví
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    EVIANAIVE: fixy na textil
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    EVIANAIVE: Popisovačem na CD zevnitř.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MARKYSHA: měli by na to najet. směrnice je závazná nějak od půlky prosince (13.? 14.? nějak tak), tak aby už si začali pomalu zvykat...

ale nebudou tam všechny alergeny, ale všechno ze seznamu asi 15 "povinných" alergenů - čili můj problém to třeba úplně neřeší, chlapeček má na indexu i kokos, kterej kupodivu nepatří do ořechové skupiny a samostatně v seznamu taky není - jídlo s kokosem se podle směrnice může značit jako "bez alergenů"
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Jo a ještě na té schůzi říkali, že podle nové směrnice EU musí být v jídelníčku jasně uvedeny všechny alergeny v jídle, aby si mohli matky alergiků případně přinést vlastní jídlo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LUCYA: mně to nějak neštve, část si nechám přes Itesco, část koupím v papírnictví, kam stejně chodím nabrat materiál tvoření.

Taky se mi líbí, že je vedou k ekologii, sbíráme kaštany, sbíráme víčka, nosíme tam baterky a drobné elektro, taky skleničky na keramiku.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: já to beru tu školku spíš jako tělocvičnu než společenskou událost, přijde mi hrozně nepohodlný hrát si v džínech apod.
    AERIS
    AERIS --- ---
    ADD: a mymáme i černý punčochy s modrejma raketama a šedejma robotama:) A běda mi, dávat na ně tepláky. Rakety a roboti musí být vidět :)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MARKYSHA: vim, ze se to tu resi kazdy rok, ale ty kapesniky apod. me tak vytaceji! Letos si vymysleli i papirove uterky a toaletni papir do zasobniku, pro ktere se musi jet nekam do bauhausu. Grrr! No zatim jsme skoncili tak, ze jsme si cedulku s muzem nezavisle na sobe vyfotili a tim nase aktivita skoncila:(
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Nahatý malý dítě klidně, to mi taky přijde raplý, že musí mít dvouletý dítě plavky, aby nepohoršovalo.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Tak takhle vymakaný neznám. :-) Ale mně i elasťáky přijdou jako oblečení do tělocvičny, já jsem v tomhle nemoderní. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já bych klidně nechala dítě běhat v létě u vody nahaté, kdyby to dneska nebylo úplné tabu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: já nevím, Toník má jedny s imitací kapsiček na zadku, pak nějaký ty autíčka, Křemílek a Vochomůrka na zadku, jedny, kdy jsou na nich nakresleny jako by kraťasy. Ale nechávám ho i v těch úplně obyč, mě to nějak neuráží, já to beru tak, jak se v nich cítí dítě a pro něj je to lepší a praktičtější takhle.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ad debata o SRPŠ v naší školce (Na Dlouhém lánu) dnes byla schůze, evidentně tam SRPŠ vedou učitelky, ale pokladníka jsem volili z řad rodičů - platíme 1500 na rok na to SRPŠ (vstupy, výtvarné potřeby, divadlo, nevím co) přesně to vyčíslují na nástěnce, školné, stravné je nějakýc 700,- a máme přinést balík toaleťáků, papírových kapesníků, lepidlo, barevné čtvrtky a kdo má možnost, kancelářský papír. Tam se představily všechny učitelky - osm na čtyři třídy.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Punčocháče pro děti i dospělé jsou nádherné, ale mají být vidět až od rozkroku/zesíleného sedu níž. Aspoň moje estetické cítění tak praví. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: to je zvláštní, ale každý máme něco :-) Mně zase strašně rozčilujou vykukující plenky zpod šatiček apod., tak Alence dávám na plenku kalhotky :-)
    BALAENA: no hlavně v tom vidím u těch mladších problém v tom, že když se zapomenou a nechají čůrání na poslední chvíli, že to nemusí stihnout stáhnout.
    ADD: Dneska jsou moc hezké punčocháče, aspoň podle mého možná (ne)vkusu.
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: To je hodně zvláštní. V tomhle jsou zase ty oficiálnější školky lepší, že tam tohle snad nehrozí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: P. v úterky nechodí...
    ale celý je to nějaký divný, nejdřív mi volali, že zítra by byl Pavel ve školce sám, že jim dvě děti "odpadly", tak jsem honem začla řešit, kdo by teda Pavla pohlídal, pak jsem tam volala, že si ho nechám doma... a to mi řekli, že vlastně školka zavírá a že jen kdybych byla neměla jinou možnost, tak by měli otevřeno ještě zítra.
    Jako jasně, měli málo dětí (teď v září přihlášených 6, z toho jen 2 na celý týden)... ale v té druhé školce, kam teda Pavel zítra jde, mi ředitelka říkala, že jsme dneska třetí, co jí volají kvůli umístění od zítřka, a minimálně jedno z těch dětí je stoprocentně z té naší školky a je to zrovna holčička, co tam chodí po-pá, tak mi přijde trochu zvláštní, že by její maminka, která chodí do práce, řešila novou školku jen jediný den předem (byla tam dnes na prohlídce).
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: Oni zavřeli ze dne na den a nevěděli to, když vám odpoledne předávali dítě?? To snad není možný...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam