• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    BEBERA: tak já nemyslela šlapat v dvojstupu celou vycházku. Spíš někam dojít a tam si hrát-u nás je dostupných několik pěkných hřišť a lesík a děti znají jen zahradu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    VALENTINA: syn je vždy naštvaný, když chodí na procházky, chtěl by být jen na zahradě a ne někde šlapat v dvojstupu :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LBW: jsou líný
    mě třeba štvalo, že u nás ve školce chodili pořád jen na zahradu a děti se nepodívaly jinam po okolí, ale jak vidím, jsem asi moc náročná.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: to víš, že jsou líný, tohle není možné, i ta nejblbější školka u nás v okolí vodí děti ven, taky neměli zkoulaudované hřiště, tak je vodili na hřiště v okolí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LBW: jaké "už", u nás chodí děti každý den ven, celou zimu, to už musí hodně pršet nebo tak, aby nešly.
    LBW
    LBW --- ---
    TORUVIEL: oni je ani nevemou do toho noveho "parku" Maxe van der Stoela, co maj pod skolkou
    poprve si zacinam myslet, jestli ty zensky nejsou proste jen liny...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TAPINA: napsala jsem ředitelce. odpověď jasná- přihlásit se můžete ale již tři roky jsme nepřijali nikoho mimo obvod!
    Mají smůlu. zítra si jdu pro přihlášku znovu ;)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LBW: Takže venku nebyli...no to je skoro hřích, při tak krásným jarním počasí...
    LBW
    LBW --- ---
    diky moc za vsechny odpovedi, dneska jsem se zase ptal a reditelka mi odpovedela otazkou, jestli se ji budu jako ptat kazdy den. tak jsem rekl, ze bubu :-)
    SARGO: jsme na P6
    TIBBYHC
    TIBBYHC --- ---
    Pokud by někoho zajímalo - reportáž čt 1 o lesních školkách :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZEGA: Právo na to nemá. Nechce se jí obhospodařovat kvanta přihlášek dětí, které mají malou šanci na umístění, ale dělat to má a musí.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TUTIK: aha, ty jsi asi nečetla Stopařův průvodce, že ta nařízení jsou hrozná byrokracie a že naše školka kvůli tomu zřejmě rekonstruuje.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: Vubec nerozumim tomu, co mi pises.:)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: kromě dne, kdy vytrvale prší, jsou venku každý den a ti pozdně odpolední i dvakrát denně. A důkaz jsou pro mě denně odnášené špinavé a zablácené věci ze zahrady i odjinud (podle fotek).
    TUTIK: to je zase vogonsféra....my budeme mít přes léto rekonstrukci, tak to asi řeší tímhle.
    BEBERA: to snad ne, já mám dokonce radost, protože mám důkaz, že se dobře bavil :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    LBW: Nejsi někde na Praze 8? Kamarádka se skřípajícími zuby popisovala ty samé výmluvy, proč mají děti pořád zavřené... všechno bylo hrozně nebezpečné. I u většiny jinde běžných kroužků argumentovala tím, že je nebudou zavádět, protože nemohou zajistit dětem odpovídající bezpečnost ;-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ZABITULKA: a pak se zlobi na deti,ze si to zaspini.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Jo,tak u nas se taky chodi na zahradu celou zimu. Taky to obleceni tomu idpovida. Mame jedno obleceni - kalhity a bundu, boty jenom skolkov.je to imrvere spinave veeeelmi a taky nechapu,proc se tomu nekteri rdice divi,nebo spis proc davaji dekam do skolky na ven rifle a bundu,v kterych pak maji jit do mesta.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TUTIK: taky tomu moc nerozumím, ale na začátku roku na schůzce pro rodiče ředitelka žádala, ať dětem dáme na ven gumové oblečení a ať se nedívíme, že budou špinavé. A osobně mi pak říkala, že některé maminky se na děti vyloženě zlobí, když se při hře ušpiní...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TUTIK: vidíš,to kdybych věděla,tak bych učitelky možná prudila.. protože vím,že byli dny,kdy jsem se divila,že nevzali děcka ven..
    hlavně,že je nutné,aby děcka měli ve školce oblečení na zahradu - přitom ho nemají,kdy využít .. a to letos nebyl vyhlášený snad ani jeden den inverze v zimě..a děcka nešli,ikdyž napadlo 15cm za dopoledne

ještě že letos naposled tohle řeším :)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ZEMINO: http://www.praha.eu/public/95/5f/e6/1218284_176955__410_2005.pdf
    § 21

Ale samozrejme taky souhlasim se zvazenim ucitelky - nase deti taky na zacatku roku nechodily, dokud si na sebe nezvykly a nezvykly si ve skolce. Nekolik deti tezce snaselo nastup do skolky a zmena prostredi, oblekani, atd, by je akorat jeste vice rozrusily...

BEBERA: deti se vraci spinave, blato oloupeme, peru jen, kdyz je to fakt nutne. Jinak bych prala denne a to jeste vidam kalhoty jinych chlapecku, ktere vypadaji jeste hure... :-)

Ale davam jim veci, ktere si umazat muzou a pocitam s tim. Prece nebudou sedet cely den na zadku, aby se neumazaly nebo nenatrhly obleceni...
    Ale rodice jsou bohuzel ruzni.. :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam