• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Na stránkách Prahy 6 žádný informace o odškodnění nevidím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: njn... správný datum je součástí požadavků na tu účtenku...
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Bohužel, doplatila jsem na svou dobře vybavenou domácí lékárničku. Sice jsem pak zásoby doplňovala, ale přes internet a o týden později.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: ani jste nebyli koupit v lékárně třeba paralen a živočišný uhlí? nakonec prý uznávají jako dostatečný podklad pro odškodnění i účtenku z lékárny na protiblicí a protiprůjmový artikly
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Beru to jako kompenzaci za to blití.
    K doktorům nechodíme, takže odškodné nedostaneme, tak alespoň tohle, když teda říkáte, že je to výhra. :-) Rozhodně bych si ani to vlastní blití za 1 800 Kč nezopakovala, natož to klučičí - a že oni měli mnohem lehčí průběh než já.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: naše holky taky mají jako jediné "nadstandardní" očkování žloutenku....kdyby mi někdo zaplatil půlku, tak bych byla ráda a ne abych brblala :-)
    ADD
    ADD --- ---
    Prima, díky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: na žádnou si nevzpomínám. ten den tu stranu trochu šetřil, druhý den už o tom nevěděl, a další reakce asi ani nebyla
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: U mejch dětí se to obešlo bez jakékoliv reakce. Jr. teda v pravěku dostal kombinovanou vakcínu A+B (on ještě neměl hepB v povinném očkování v miminčím věku, ale měl to dostat až ve 12 letech). Blondýně doočkovali jen to áčko.
    ADD
    ADD --- ---
    A mám teda čekat nějaký nepříjemný reakce? :-) My zatím dávali jen to úplně základní povinné očkování, když byli kluci malí.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: však já taky. nad povinný základ dostal pneumokoka, kterého chtěla imunoložka, aby ho do školky pustila, a HepA, kterou jsem chtěla já
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Tak lepší než drátem do oka, ne? (P.S. Proti áčku jsem děti nechala očkovat, ještě než nastoupily do školky.)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: hradí se jen jedna dávka, tu druhou na dlouhodobou ochranu by sis hradila stejně sama, ale i tak by to byla půlka doma :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Tak mně zrovna očkování proti žloutence A přijde jako jedno z těch užitečných a nepohrdla bych, kdyby ho dětem někdo takhle zaplatil.:-)
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA:
    BONEMINA: Kluci mají školku v postižené oblasti, takže to mají od hygienika povinně. :-(
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADD: Dnes jsme měli ve školce informativní schůzku. Ptala jsem se naší ředitelky, jestli tohle očkování taky vyžadují a koukala na mě trochu nechápavě, proč by jako měli. Školka už sice není v Dejvicích, ale chodí tam i dejvické děti.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: Já děti očkovat nedávám. Bydlíme těsně za hranicí problémové oblasti, vodu jsme pili celou dobu normálně a nic nám nebylo. Do školy starší po kritickou dobu nechodil, jela v nouzovém režimu a stejně se neučilo. Navíc nejsou oba stoprocentně zdraví, takže je očkováním zatěžovat nebudu.
    ADD
    ADD --- ---
    Dejvičáci, jak snášej vaše děti aktuální povinné očkování proti žloutence? Přišel nám mail ze školky, že si to musíme zařídit. Je u doktorů nával?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ajaj tak se nám vytopila školka, zrovna předělávali střechu a zřejmě to nezabezpečili, dvě třídy zatopený...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: je to tak. Smůla u nás tkví v tom, že školka těžce kapacitně nepostačuje a zároveň mnoho jiných bere jen vlastní děti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam