RENFRI: Tak to já bych sladkosti klidně démonizovala. Samozřejmě že se to občas i u nás doma vyskytne, ale považuju to za velmi nevhodnou pochutinu, zvlášť mi to vadí jako "odměna". A nemá (nemělo by) to podle mě mít místo v každodenní stravě dítěte. Ale tak já chápu, že jsem asi postižená tím, že jsem výživovář a studuju výchovu ke zdraví na peďáku, tak prostě mám o výživě a výchově dětí jiné představy...A opravdu nejsem žádný posahaný odpůrce cukru, sama ho sice skoro nepoužívám, ale dceři občas něco koupím, nicméně ne denně a ne za odměnu. Nechci, aby to brala jako nějakou "výhru", ale něco, co si občas dáme, ale není to nic extra.
TAPINA: Tak o obezitě v čechách bych pomlčela...a zvlášť o tom, jak sjou na tom tady děti. Vést je k tomu už odmala a ještě takto v institucích mi přijde...no, špatné.
TAPINA: Většina populace konzumuje, ok, tak proč třeba na pěďáku se učí x, a ve školkách praktikuje y? Jsou iniciativy, snažící se prosadit zdravější stravování v jídelnách, snaží se o odstranění automatů s colou ze škol...nebo je tam maj nechat, když to vlastně většina populace pije?