• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    RYBKA: to ucitelka s ni sela taky,ale mame doma malou bejcici zabejcenou,co ma svoji hlavu a vsechno musi "sama" ve chvili,kd chce.dokonce pry speciálne natalku posila na zachod vic,jenze ta kdZ se zabejci,tak zacne akorat pistet,ze na zachod nwchce
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZABITULKA: Nedá se domluvit s učitelkou, aby malou pravidelně posílala na záchod? U nás jdou vždycky celá třída před svačinou, před odchodem na ven, před obědem... Komu se nechce, umyje si ruce, ale malí většinou čůrají, takže se hodně eliminuje možnost, že to nestihnou.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    RYBKA:
    HABRENKA: tak to jate me nepotesí.nase kote mladai tyden a pul chodilo s nadswnim,pak 2dny rev a dnes jaem ji ukecala na malovani obrazku.tak nakonec sla bez revu.ale nechybelo malo.

ale z ceho mm vetsi hruzu a co b me zajimalo,jakou mate zkusenost-natalka ma 2r4m a uz pul roku je bez plin. Ne bez nehody,ale bez plin je.ted jsme se prestehovali do niveho mesta,ja jsem nastoupila do prace a deti do skolky a natalka se tam v kuse pocurava.uz se stihla jednou i pokakat.jakou mate zkusenost s vasimi detmi? Jestli jste mel taky nekdo maleho pocurajdu,jak dlouho mu trvalo si navyknout a doojit si vcas na za hod? Jako reditelka nam to moc neulehcila,bo decka jsou zrovna ve tride,ktera vystrida 3 ruzne tridy behem dne a v kazde to jinAk vypada a zachody maji jinde a dle slov ucitelky je to jeji pocuravani i vinou dezorientace... Ale stejne mam hruzu z toho,ze mi po tydnu reknou,ze tam to pocurane decko uz vodit nemam
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    HABRENKA: takhle to měl starší syn, týden chodil do školky nadšeně, ale když pochopil, že už tam teď bude chodit napořád, měli jsme asi 14 dní fakt krušné období.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: Třeba bude výjimka potvrzující pravidlo ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HABRENKA: Počítej s tím, že oni se tam chytnou každé blbosti, kterou někde na půl ucha zaslechnou. My jsme jednou v šatně natrefili na chlapečka, který řekl, že "dneska je tam ta zlá paní učitelka". Pak se sice ujasnilo, že není, "zlá" byla nějaká učitelka z jiné školky, ke které chlapeček chodil o prázdninách. ale Jirka mi pak doma děsně moc tvrdil, že paní učitelka je zlá. Ale chechtal se u toho, ono mu to drama moc nejde.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    RYBKA: mno... nehezke vyhlidky, uvidime, s cim prijde dneska...
    vcera mi tvrdila, ze je hlidaji s vareckou v ruce, ale ona je kocicka nejaka moc vycurana a obcas z ni padaji veci, ze zasnou vsichni...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: Dětí, co nejdřív chodí nadšeně a pláčou se zpožděním, je míň než těch "rovnou plačících", ale jsou. Akorát jim pak prý dýl trvá, než se srovnaj... (ze zkušeností tchýně)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Razítko na evidenční list stálo nakonec jenom 50 Kč :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HABRENKA: U nás dobrý. Ze začátku to bylo tak na půl, nebrečel, ale nadšeně tam nechodil, dneska poprvé ráno v autě prohlásil, že tam chce, do TÉHLE školky, ne do té staré, a že se tam těší.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MEDVED007: ja nevim, nemam zkusenosti. tady a i mezi znamymi deti nejdriv breci a pak si zvykaly a dobry...

btw je ted zjevne, aspon tu, v centru Prahy, prebytek predskolaku (jen v nasi skolce v obou pobockach trida a pul), takze pristi rok hlasi strasne moc volnych mist... tak snad aspon mala nadeje pro nekoho...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HABRENKA: tak to je asi takové běžné, ne ? na začátku se děti těší, všechno je nové, tak se nějaké ty drobné stesky kousnou, ale za týden, 14 dní už se to okouká, najednou je z toho otravná povinnost a dítě se staví na zadní...myslím, že to je zcela klasický průběh u většiny dětí.....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    :D tak uz si vase deti zvykly ve skolce? protoze dle ocekavani, moje puvodne nadsene tam postupne odmita chtit chodit, dneska uz chce jit domu po obede a po nedeli cekam generalni stavku... holt znat sve dite tak dobre je obcas na pest :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: U nás jednoznačně tatínek nic, takže mám vymalováno :-) Snaží se vodit ráno, aby si s mládenci odbyli nějaký společný čas, a mít volné víkendy, ale přes den leda asi kdyby mě přejelo auto :-)) Ne že by to byla nějak velká křivda, spíš se to sešlo dobře: doma můžu dělat i v leže, což se mi se zádama hodí. Ale běžný provoz bez hlídání musí být dobrý základ pro žaludeční vředy. Hodně se mi ulehčilo, že je Starší schopný dojít do školy a ze školy sám, a že je ho konečně možné nechat chvíli samotného :-)

EDERA: Školku v létě mi nepřipomínej. Potřebovala jsem pokrýt dva týdny, což byl v červnu nepřekonatelný problém a v září se učitelka divila, proč jsem ho dávala do soukromé, když přeci měli taky otevřeno :-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: mám to podobně....to, co dělám, dělám proto, že s dětma jsem moc neměla na výběr.....je to prostě fakt. fakt nechápu, jak to řeší lidi, kde oba dva musí chodit do práce na full time, oba tam opravdu musí být a nemají u nosu babičku ochotnou kdykoliv okamžitě zaskočit.....

když jsem dělala v práci na part time (ale denně a od rána), tak jsme to teda řešili tak, že jsme jeden nebo druhý (podle toho, u koho to šlo zrovna lépe) zůstali ten den doma na home office a tak nějak jsme se v průběhu toho týdne prostřídali, aby byli zaměstnavatelé co nejmíň nakrklí a o děti bylo i tak postaráno....ale kdo má možnost, že OBA rodiče můžou v případě nouze být doma na home office....a i tak to byl stres, protože, ač byli všichni poměrně chápaví , tak bylo jasné, že to tak nelze dělat moc často/dlouho.....no já z toho měla každopádně vždycky uzel na žaludku :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EDERA: Na léto půjde do té soukromé, kam chodil. Tam nám rovnou nechali "otevřený účet" a počítám, že bude stačit to potvrzení, které jsme tam nesli kdysi na začátku, protože nikdy nechtěli na začátku každého roku nový.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: No, a jak to u vás funguje v létě? Má školka otevřeno? A máš třeba vyřešeno, co budeš s dítětem dělat, pokud by měla zavřeno? U nás se to řešilo speciálními příměsťáky pro děti 3-6 let a tam ten papír od doktorky byl potřeba taky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Já už jsem evidenční list měla odvzdat dávno, dítě mám ve školce dva týdny. Ale jaksi mi ho zapomněli na začátku dát. Tak když jim nechyběl doteď, tak ho prostě dostanou, až já budu mít čas tam jít.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: To asi v následujícím roce stejně ještě nehrozí.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    QUANTI: jelikož dceři jídlo nosím (alergik) musela jsem podepsat prohlášení, že je zdravotně nezávadné- čímž se samozřejmě školka kryje, to je pochopitelné :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam