• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: No přistupovala bych k tomu tak, že když tam takové skvrny systematicky vznikají, tak tam to flekaté oblečení spíš budu dávat, než abych nechala flekatět pořád nové.
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: A šlo mi spíš o to, jestli skvrna nebo zašitá díra na koleni je pro vás důvodem k přeřazení do hromádky "na chalupu", nebo jestli takové věci dětem do školky dál dáváte.
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Nejsou všechny od jídla, spíš od barev. Z nějakého důvodu v naší školce nevedou zástěrky na výtvarné činnosti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Já ani doma neběhám hned všechno zaprat a žádné nevypratelné fleky nemáme. Prášek, který nevypere fleky od jídla tři dny po vzniku, podruhé nekoupím.
    ADD
    ADD --- ---
    Prosím vás, jak řešíte oblečení do školky? Snažím se, aby kluci měli oblečení hezké a čisté, ale jak ve školce nikdo nehlídá fleky a neběží to hned zaprat (což samozřejmě není možné při tom množství dětí dělat), klučičí oblečení po pár nošeních vykazuje vady na kráse. K tomu pády na hřišti a roztrhaná kolena a lokty... Dáváte dětem do školky i věci s nevypratelnými skvrnami a nějakým zažitím či záplatou, nebo neustále obměňujete za nové? Čím jsou kluci starší, tím je to horší...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MARKYSHA: Mě teda nepřišlo, že by jásaly, spíš to znělo jako věrohodná lítost, že syn nepřijde. Ale dostala jsem pochvalu, že jsem zodpovědný rodič :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LORAIN: to je fakt, vždycky tak jako po telefonu zajásají, když Tondu omlouvám:-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Úplně upřímně bych chtěla vidět školku, která si stěžuje, když tam některé děti chodí málo. Ty, se kterými jsem se setkala já, to řeší tak akorát před vánoční a jinou besídkou. Jinak celkem nadšeně vítají, když tam mají dětí míň.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: :-) Tak to jo.... :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NIENNA: ale simtě, je rozdíl mezí "jednou měsíčně" a mezi "přijde tohle úterý a pak příští čtvrtek"
    SARGO
    SARGO --- ---
    NIENNA: To vůbec není téma... a stejně pak půlku času promarodíte :-))
    Právě si maně vybavuji, že rekord máme asi šest měsíců v kuse, kdy byl vždycky někdo nemocný.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KATIA: Hmmm, tak snad nebude vadit, když L. 1x měsíčně nedorazí pro nějaký výlet... (obávám se, že se mnouje to naposledy, ale děda si ji pak chce cca 1x měsíčně brát).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    EDERA: Asi jo.... zní to logicky... No, do zítřka už vydržím a pak se to dozvím... :-)

Jen mě hrozně zarazilo "povinná docházka do MŠ"...tak jsem si říkala, jestli mi něco neuteklo... :-) TAPINA: ale tohle by to asi mohlo vysvětlit...

SARGO: To zní hrozně... :-( Chudák Jáša... a vlastně i ta holčička...
    KATIA
    KATIA --- ---
    NIENNA: jak píšou holky, v obecní se tak nějak očekává plná dochazka, není povinná, ale zas proč blokovat jiné dítě, které by to užilo
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Nebo tak.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: anebo že ji má v obecní a dělá si z toho holubník.
    že to myslela "do školky jsem ji sice dala, ale ono není povinný tam chodit, tak ji pošlu, jen jak se mi bude chtít"
    EDERA
    EDERA --- ---
    NIENNA: Podle mě je jenom blbá:-) a nejspíš tím myslela, že nedala dítě do klasické obecní školky, ale pošle ji jen jednou týdně někam do soukromé.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: podle loňské zkušenosti do konce září idyla, od října do konce roku peklo.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Pro děti to není tak dramatické, ale já mám teda tak ohavný angíny jako dávno ne. Mám vůbec naději, nebo až na střední, tedy pokud je dám někam hodně daleko na intr? :-))

NIENNA: Trochu se nabízí otázka... proč dávala dítě do školky? :-)) Možná to bude něco co jsme měli: jako na potvoru nejlepší kamarádka Jášova chodila hrozně nepravidelně, nepředvídatelně, vždycky si domluvili co budou společně dělat a ona pak nepřišla, i učitelky z toho byly mrzuté, jeden den ano a dva ne... omluvy žádné... to je pak těžké pro soustavnější práci. Tam se snažily trochu zatlačit na nějakou soudnost. Jinak u nás se omlouvají jenom obědy.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KATIA: Právě, že to moc nechápu...
    Mám zítra sraz s kamarádkami ze školy... máme děti stejně staré (zhruba) a ona má každá ještě mladšího potomka... Tak jsem se ptala, jestli sebou berou i toho staršího (tj. jestli mám Lenku vytahovat ze školky, protože jít s "prckama" by jí nebavilo tolik, jako školka...Naproti tomu vidět kamarády ji nadchne). A ta jedna mi odpověděla, že dcerku nedala "do školky s povinnou docházkou, chce ji mít co nejvíc doma". A já tady nad tím bádám, co tím asi myslela... (no v každém případě tam budou i Lenčiny vrstevníci, takže zítra do školky nepůjde).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam