• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SINSEMILLA: dcera je ve druhé třídě, takže to bylo předloni.....
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MEDVED007: Tak to uz je nejaky rok, ne? Je mozny, ze tohle je proste novinka
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SINSEMILLA: to je divný....dcera chodila na keramiku a tam je odvedli, děti hodinu matlali s keramikem v dílně a zase je učitelka (ale často i uklízečka) přivedla zpět do školky, protože to bylo jinde....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U plavání asi učitelka i zůstává, když musí děti dovést za bazén a zpátky, ne?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GRETHA: A neni to tim, ze chodi ucitelka s detmi do bazenu mimo skolku? A tim je zodpovednost porad primarne na ni?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Hm, tak to asi u nás bude problém s angličtinou, se kterou jsem počítala výhledově některý další rok. Plavání snad fungovat bude, pak je tam keramika, ale tu vede jedna z učitelek.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BEBERA: O tomhle narizeni se u nas taky mluvilo a osetruje se to tim, ze das lektorovi plnou moc k diteti po dobu krouzku. A jeste je pry problem s casem, ze v dobe provozu skolky to byt nema, respektive ucitelky nechaji lektora, aby si dite vyzvedl a to uz pro ten den dochazku do skolky skoncilo, takze pak pouze predat rodici/vyzvedavajicimu. A prave reditelka rikala, ze se na to hodla zamerit inspekce
    GRETHA
    GRETHA --- ---
    KATIA: bohuzel v nasi skolce je to letos to same (po navsteve skolni inspekce), ale je zajimave, ze plavani se zachovalo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBERA: Marja, to by snad žádné kroužky ani být nemohly, ne?
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: s těmi pravidly je fakt nějaký problém, u nás prostě žádné kroužky teď nejsou, že měli loni inspekci a zatrhla angličtinu (měli ji pro starší, nějak se to snad krylo s dobou odpočinku, co stejně už ty starší děti netankuje, ale že prej musí mít klid) ... a ještě snad nějaké důvody, že si zase jako nemůžeš něco připlatit nebo co. úplně jsem to nepochopila, ale výsledek je takový...
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: Jo a doporučuju plast spíš než dřevo určitě pro začátek... líp se z toho vymývají drobky a rychleji schnou :-))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRISSIE: Na úplný začátek jsem měla takovou, která měla vzadu zarážku na palec, aby se dítě naučilo, kde ho má mít a neujížděl někam. To mi tenkrát doporučili v lidušce. Pak jsem měla hnědobéžovou Aulos, která se prodává pořád. Já bych koupila tu Aulos nebo Yamahu, není to zas tak drahá záležitost a těm barevnejm bych nevěřila.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: Co je to za hovadinu, s odpouštěním? :-O To teda upřímnou soustrast, z takových absurdit mě může vzít ďas. Kroužky jsou pro Staršího středobodem vší zábavy, vyčítá mi celý rok každý den, který nic nemá, už od té školky. :-/

TRISSIE: Už od školky měli klasickou, jenom nekupovat v hračkářství, ale opravdu stačí nejlevnější z hudebnin... :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: pardon, sopránová zobcová flétna samozřejmě...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TRISSIE: Hmmm, máš pravdu já to kupoval pro sedmiletou. Zeptej se na kroužku, možná je budou učit jenom s pětidírkovejma - viz dětská flétna tady:
    Pavel Číp a synové - Zobcové flétny
    http://www.histnastroje.gajdy.cz/zobcove.php
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Velikost flétny ovlivňuje výšku tónu, takže se neliší na dětské/dospělácké. Ta nejběžnější je sopránová a tu děti v pohodě "pojmou". Máme tyhle http://kytary.cz/smart-hy-26bmbl/HN130591/ a na to jejich popískávání to v pohodě stačí. K1 ji bude mít i ve škole při hudebce.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: zobcová flétna je dle mého jen jedna. Na tu svoji hraju od šesti let a můj učitel měl tu samou...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AXTHEB, MEDVED007: takže dětské flétny jsou stejně velké jako dospělácké?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Achjo, u nás ve školce ředitelka s učitelkami vymýšlela, jak vnést do školky trochu mužského elementu a nabídnout nějaké aktivity i chlapečkům. Přišly s kroužkem karate a s technickým kroužkem. Pořadatel technického kroužku dokonce dětem udělal ukázkovou hodinu, syn ten den nemluvil o ničem jiném, než o pokusech, které prováděli a jak chce další. Mladší syn se zas ukrutně těšil na karate a já jsem chtěla, aby hráli na flétnu,což byl třetí externě vedený kroužek. Pro nás ideální nabídka. No a všechno je zrušeno. Údajně existuje nějaké nařízení, že když je během pracovní doby školky ve školce kroužek, nemůže tam být lektor s dětmi sám, musí u nich být i učitelka a to je u nás v několika příštích měsících nerealizovatelné. :(
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TRISSIE: Já sem kupoval http://kytary.cz/smart-sr-88bpk/HN130597/ a http://kytary.cz/smart-who-4118b/HN149887/ - obě hrajou až překvapivě dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam