• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IORETH: boha jeho, to bych mlátila hlavu o zeď. Jsem nesoustřěděný rodič povznesený nad podobné detaily, typ, co si v roztržitosti udělá poznámky na výpis pololetního vysvědčení, což mi T třídní a syn sám nemůže už půl roku zapomenout ;-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    My měli ve školce smíšenou třídu,celou dobu to vyhovovalo,dokud nebyl Maty předškolák.. zjistila jsem,že po obědě si chodí lehnout všechny děti a až malé usnou,tak paní učitelka podle nálady/situace postupně dovoluje předškolákům se zvednout z postele a převléct se a potichu si mohou hrát.. žádná příprava nic..nějakou složku si tam s prac.listy sice vedli,ale ty dělali během dne..

V barvách Maty občas řekne blbě šedé apod barvy a vypálí ze sebe,že je to modrá..když mu ale pak třeba ukažu na nebe,jakou má barvu,tak řekne modrá a opraví se,ale první je to pokaždé modrá.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAIRRA: dcerce jsem rekla, ze to nevadi, ze priste si vzpomene, nebo nam to treba NEKDO rekne, abychom ji s tim pomohli... coz jsem rekla pred ucitelkou, takze pry ma prinest knizku na utery... mne to tak nasralo, jak si to ma takhle maly dite pamatovat? vcera ztratila ve skolce nausnici a to bylo drama a o nicem jinem moc nemluvila, coz na jednu stranu chapu... ja jsem rada, ze se sama oblikne a ona si ma pamatovat domaci ukoly... pfff... hlavne, ze maji vsechny mozne komunikacni kanaly :/
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: no tyve. Přesně, naše čtyřletá to taky má takhle, včera = minulost a zítra = budoucnost. Řeklas jí něco?? Myslím, že budu muset naší učitelce aspoň upéct bábovku..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    pardon, vylev. rano dojdem do skolky, nejaka maminka dava ucitelce knizku a moje dcerka se rozbreci, ze nema knizku... tak ji rikam, ze to prece nevadi, ze tam je knizek dost. pry nene, ze si mela prinest knizku, ale nevedela kdy... a pani ucitelka prisne, proc nemame knizku... wtf? ze pry rekli detem, ze si na "zitra" maji prinest knizku. dospelym ani slovo, na mejlu nic, nastenka nic, na webu nic. mela jsem sto chuti ji dat tycku mezi oci, takze moje dite breci, protoze zapomnelo knizku, kdyz navic vsemu, co je v budoucnu, rika "zitra" a vsemu, co bylo, je "vcera"... trilety dite (!), to se mame jeste na co tesit..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QUANTI: já si dodnes pletu růžovou a oranžovou...barvy vidím, ale z neznámého důvodu se mi pletou ta slova, připadají mi hrozně podobná.....
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    mladší, chlapeček... prvorozená Bibina si pořád plete červenou, zelenou a modrou, a to jí budou pomalu tři :D
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    SARGO: :-D Taky jsem si myslela, ze je mladsi barvoslepy. Zvlast, kdyz ta neznalost barev u nej uplne vycnivala, ve vsem ostatnim byl vzdycky spis napred.

Jinak teda ty pracovni sesity...Ja jsem celkem rada, ze to ve skolce delaji, protoze doma je to teda vubec nezaujalo, ani toho predskolaka. Jestli drzi dobre tuzku asi ani nepoznam.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Nesouhlasím. Taky nemám běžné průměrné děti a jsem si toho teda velmi dobře vědoma.

SARGO: Potvrzuju - v sociálních dovednostech je blondýna TAK dobrá, že by to z fleku mohla přednášet na univerzitě.:-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAIRRA: tak je odneste do lesa zvířátkům v zimě :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: To mi ani nepřipomínej! Trvalo snad měsíc od chvíle, kdy jsem se usilovně snažila přijít na to, jestli fakt barvoslepý není, než se mi ho povedlo při nějaké hře nachytat, aby mi podával stejně barevné kuličky, nebo co to tehdá bylo. Držel se opravdu obdivuhodně důsledně :-D

BRUNA: Jo, to je přesně ono. Ti mladší se soustředí na sociální dovednosti, aby přežili, a všechno ostatní jde stranou :-D

MEDVED007: Spoléhat ne, ale třeba v té naší to nacvičili strašně důkladně, a perfektně suplovali třeba i logopedii... pravda, dobře mi připomínáš, že v té současné to tak růžové nebude :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ALDEMIK: starší holka ve školce uvolňovala a nacvičovala, abych v první třídě zjistila, že drží tužku blbě....já vlastně netušila, co je dobře a ona to nedržela tak okatě špatně, abych to viděla na první pohled...no a drží jí blbě furt, učitelka v první třídě mi řekla, že už jí tak asi bude držet furt, že se s tím nemám trápit, protože to má prostě zafixované.....moje upozorňování fungovalo na holku dycky tak na pět vteřin, aby si okamžitě poté, co na to přestala myslet, zase prsty upravila.....poučena z předchozích nezdarů, jsem si tohle u mladší od začátku ohlídala a ta drží tužku dokonale....čili si myslím, že co si rodič neudělá, to ve finále stejně nemá a spoléhat se na školku je mírně řečeno naivní......
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    SARGO: ty kluky asi barvy neberou, u nas sestilety jeste furt plete sedou a hnedou. Mladsi ve trech letech neumel snad barvu poradne ani jednu, pritom on je komunikativni a bystry, ale barvy ho vubec nezajimaly. Proste na dotaz, jakou ma barvu to ci ono, odpovedel to, co ho napadlo jako prvni. Jeste se tomu i smal. Ale spravnou odpoved imho nevedel.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MEDVED007: Ty si hlavně neuvědomuješ, že ani ty a tvoje kámošky nejste "náhodný vzorek populace". Všechny tyhle povinné procesy, které lepší část populace jen prudí, protože by je buď to udělal tak jako tak, ale třeba v nějaké modifikaci, nebo by je sice neudělal, ale udělal by něco plnohodnotného místo toho, jsou stanoveny prostě kvůli tomu, že 50 % lidí v zemi má podprůměrné IQ (v každé zemi pod národním průměrem, v Evropských zemích se průměr pohybuje kolem té stovky). Polovina rodičů, a taky polovina dětí, je pod tím. Takže ne, děti neumějí v pěti letech počítat do deseti a rodiče nevědí a třeba neřeší, co by do školy měly umět.
    Proč máme povinné ručení? Normální člověk by si pochopitelně na tyhle průsery auto pojistil, aby se mu nestalo, že někoho naboří a bude to platit ze svého. Jenže větší než malé množství lidí by si ho nepojistilo a peníze by z nich nikdo nikdy nedostal. Proto.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: tak já jako dítě taky dlouho sabotovala barvy....i moje flegmatická matka už mě chtěla táhnout na nějaké vyšetření, jestli nejsem barvoslepá než se přišlo na to, že si z ní prostě dělám srandu....není nad to, když dítko rodiče vytáčí, že :-)))
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MEDVED007: Jsou děti, co to neumí ani při vstupu do první třídy, ale střední třída to, pravda nebývá.
    Pracovní listy a tak jsou dost zásadní z hlediska uvolňovacích cviků a průpravy ke psaní, statisticky zvláště u chlapečků (holčičky tuhle motoriku mívají přeci jen dost lepší, mimo jiné proto, že dělají víc činností, co ji cvičí). Chápu, že pro tvoje holčičky to mohla být pruda, ale pro dost dětí je to hodně důležitá prevence blbě odbourávatelných špatných návyků při psaní, např.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Taky bych tomu nevěřila, ale mé mladší potomek sabotoval barvy ještě ve čtyřech (a pořád ještě jsme nepostoupili třeba k odlišování odstínů modré a béžové, což jsme s mladším blbnuli už někdy ve dvou) a napočítá dobře jenom asi do dvanácti, ale deset věcí dobře nespočítá (bude mu pět v lednu) a má pár dalších podobných fíků. Přitom hloupý není, což mě na tom fascinuje nejvíce. Školka je k nezaplacení v tom, že ta masa dětí ho u věcí, které on poctil cílenou slepotou, prostě přilepí. A když tam vidím ty chlapečky, řekla bych, že nebude tak netypický příklad :-)) Doma se pak můžeme zabývat těmi piplačkami, na které ve školce není naopak pro množství dětí čas. :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: nedojde, co člověk nezažil, to těžko pochopí
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: ty jsou výborné ! poprvé jsem je zbabělo hodilo do umyvadla a pozorovala, jestli se fakt rozpouští :-))))

EDERA: mi neříkej, že pětileté dítě neumí napočítat do deseti a nedá základní barvy....jako sorry....včera jsem si byla sednou s kámoškou a její dvouletá dcera umí do deseti i anglicky a španělsky bo to pochytila od starších bratrů.....což je asi fakt extrém, ale česky ?
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Nehledě na ty nové ruličky, co se rozpouštěj a tudíž jsou ke tvoření nevhodné (god sei dank!).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam