ALDEMIK: já jsem o MŠ Arabská slyšela, že tam byla skvělá ředitelka, která šla do důchodu a že s novou to upadlo. Jedna známá si stěžovala, že je tam nutí jíst jednou rukou a druhou mít povinně v klídně a spát na jednom boku a druhá známa nadávala, že jí hnali z práce, že si má přijít pro kluka a pak jí řekli, že je to proto, že ráno nebrečel, tak určitě bude vyvádět odpoledne. Ale osobně jsem tam nebyla, jsou od nás směrem, kam nechodím venčit děti, tak vůbec nevím. Já jsem je léta šmírovala právě tu Na Dlouhém láně a Červený vrch a v obou jsem byla dni otevřených dveří, v MŠ Velvarská byl na dnech otevřených dveří muž a moc se mu to líbilo. Tondu vzali Na Dlouhých lán a je pět minut od nás.
LISTICKA: Montessori je i druhá školka v ulici Na Dlouhém lánu, MŠ Čtyřlístek, tam je další známá spokojená velmi i s takovou dost specifickou holčičkou. Ale prý berou malý počet dětí. Ta starší Na Dlouhém lánu, kam chodí Tonda a vlastně i Vilík od ID Bonemina a chodívaly tam ještě děti od jednoho zdejšího ID, ale už nevím které (pardon) a všichni jsme spokojení, co vím. Jezdí na výlety, chodí hodně moc ven, nejen na obrovskou zahradu, co mají, ale i jinam mimo školku, jezdí tam divadlo. Já měla trochu problém s učitelkou, ale to nebylo kvůli vychovným postupům nebo že by s ní nebyl spokojen Tonda, ale že obě máme problém v komunikaci s dospělými a když jsem ji a vlastně všechny poznala na brigádě, tak jsou to všechno fajn ženský.