• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: to je fakt boží no, to je školka jen zaopatřovací ústav, aby mohly matky do práce? Já myslela, že je to instituce pro předškolní vzdělávání a socializaci...
    INANNA
    INANNA --- ---
    Chci se zeptat, dávali jsme přihlášky do 3 školek. Oficiální výsledek mám jen z jedný, je to nejbližší a preferovaná školka. Překvapilo mne zdůvodnění, nepřijata z důvodu přijeti do jiné školky na Praze 4. Je to běžné? Mně to tak vykolejilo, že jsem se ani nezeptala, kolikátá byla pod čarou a jestli máme šanci, kdyby někdo odpadl.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Ve školce, kam jsem děti hlásila, výsledky nezveřejňují, ale oznamují osobně, aby tam rodiče museli přijít a rovnou vyplnit všechny papíry. Což nevím, zda není pro řadu rodičů zbytečné. Zvlášť, když dítě hlásí do více školek. Nicméně, při tomhle setkání z nich paní ředitelka taky páčí, jak moc tam ti nepřijatí chtějí/potřebují, a vytváří si další seznam s pořadím dle svého uváženi. Dokonce se vyjádřila, že tam není zvědavá na žádné "matky s malým dítětem na kočáře..."
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak třeba zavolat/napsat mail, aby věděla, že máte fakt zájem? U nás ve školce to tak funguje, že kdo z nepřijatejch se ozve, toho pak oslovují, když se uvolní místo. Ale asi to bude školka od školky. Každopádně držím palce, ať vám to vyjde :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: když já chodím tak, že jen popadnu Tondu a mastím úplně na druhou stranu pro Alenku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak se zkus ještě zajít zeptat ředitelky, jaká je šance. U nás si třeba ty známé děti víc hlídají.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mně taky bambina vzali, až když se děti rozprchly/odstěhovaly jinam
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: ano, stejná.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak to by mohla mít slušnou šanci. A to je stejná školka, kde je i brácha?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: Čtvrtá pod čarou
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Zjisti si, kolikátá je pod čarou, třeba ji ještě doberou. U nás se to po výsledcích zápisu ještě usazuje, některé děti odpadnou, K2 nám nejdřív nevzali, a pak v červnu hlásili, že se jim uvolnilo místo a jestli ještě máme zájem. Teď to vypadá, že s M to bude podobně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem se konečně doplácala na poštu pro rozhodnutí, že Alenku nepřijali a docela mě to překvapilo - nejmladší přijaté dítě bylo naroyeno 31.7.2013 s 95 body a Alenka měla 97 bodů, to zas není takový rozdíl.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYBKA: Děti ano, učitelky ne :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TAPINA: Tchýně tvrdí, že když tam nejsou rodiče, chovají se děti úplně jinak, zpravidla nesrovnatelně líp :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já když vidím, co předvádí náš chlapeček doma a co začnou dělat, když se jich ve školkové šatně sejde víc těch nejlepších, tak se spíš divím, že je ty učitelky ještě nezabily.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PISKOT: Asi bych to zkusila sledovat, jestli se to děje běžně, nejspíš na to zas narazíš, taky to mohl být ojedinělý exces. Sdělení dětí o tom, co se děje, ve školce beru s velkou rezervou, jednak jak píše QUANTI včera je cokoli, co už bylo, jednak se jim do reality ještě pořád pletou jejich vlastní hry a představy, něco jim člověk může i sám podsunout (aniž by chtěl) a oni to pak opakují. Spíš bych se možná poptala rodičů dětí z té třídy, jaká ta učitelka je. Pokud se k tělesným trestům uchyluje běžně, nejspíš se to bude vědět.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PISKOT: jestli jde jen o to včera, tak pro moji skoro 3,5r dceru je "včera" úplně cokoliv v minulosti, klidně rok zpátky :)
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    mam dotaz, jak tesit situaci,kterou jsem videla z dalky.
    V nasi skolce jsem byla svedkem, ze ucitelka pri nastupu deti k odpolednimu hrani na hristi dala 2 klukum na zadek, celkem na ne kricela (ze jim nedovoli motokary,ze neposlechlyli).
    Nevim co se stalo predtim, ze jim dala pres zadek (cca 3x kazdymu). Ted me stve,ze jsem nezakrocila a nesla ji zepta,jestli je to pro normalni prakrikovat fyzicky tresty (ucitelku neznam, uci jinou tridu a s detma jsem byla za branou v parku cca 100m daleko).
    -jestli takhle zpetne jit napr.za riditelkou a zeptat se na to (je mozne,ze syn pristi rok pujde do jine tridy a ze ona ho bude mit)
    + porad jsem o tom premyslela
    tak jsem se zeptala syna, jestli jeho ucitelky nekdy davaji na zadek a vypadlo z nej,ze jedem kluk dostal na zadek, kdyz synovi ublizoval a on sel rict ucitelce,ze mu to dela,ikdyz on mu rekl,ze se mu to nelibi a neprestal.a
    pak z nej vypadlo,ze p.ucitelka mu zakazala o tom mluvit...
    syn tvrdil,ze se to stalo vcera..tak jsem dneska zeptala a ten chlapecek je tyden+ nemocny a ani jindy ucitelka nezaznamenala xadny incident mezi nima...takze fakt nevim,co si mam o tom myslet,je mi jasny,ze si syn obcas pribarvuje a aby ho ucitelka nabadala,ze to nema rikat mi prijde,ze nemuze byt z jeho hlavy
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Sikana je tady. U nas ve skolce je velke procento cizincu. A jeden tretak si dovoluje na moji dcerku (malacka, prvnacka). Je to vietnamsky tloustik, ktery kdyz ji strci, tak ji udela odreninu na kus predlokti. Tak jsem si stezoval, dcerce jsem vstepil, at krici a utika, kdyz bude napadena. A nevim, co dalsiho udelat. Snad ji da pokoj.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    BEBERA: jistě, ale musí to nějak balancovat. to, co pises, mi prijde ok, jit do vetsich podrobnosti bych brala jako selhani reditelky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam