• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Spešl boty do divadla taky nemá (kalhoty už jo, a když si je mohl vzít, tak... no nic :D) Ale má na normální nošení kožené boty, co nevypadají jako na sport
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: já teda taky pětiletému dítěti spešl boty, co jsou a priori do divadla, nekupuju.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: jsem fakt hrozná matka, moje dítě momentálně prostě nemá jiné boty než tenisky...divadla teda většinou chodí k nim :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EDERA: To nebude, ale kdyby šel v tom, v čem přišel ráno, tak to už by se asi vymykal :o)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: A jseš si jistá, že se tam bude nějak vymykat? Znám spoustu dospělých, kteří přesně tohle považují za ideální oděv do divadla málem i Národního. Pochybuju, že by pak svoje děti na školkové divadlo dokázali oblíct líp.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jsem dneska taky zasklila divadlo, Jirka vyrazil do školky v kraťasech, teniskách a tričku s flekem od snídaně :o) Ale naštěstí má školkové zásoby, našli jsme tam černé džíny a jednobarevné tričko, tak holt jenom ty tenisky budou jako pěst na oko :o)
    FEMMEFATAL
    FEMMEFATAL --- ---
    Moc díky všem za názory a odpovědi.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ( SARGO: Dle slohové úrovně soudím, že se vlastně ještě jdu dospat. :-D)
    SARGO
    SARGO --- ---
    FEMMEFATAL: V okolí bych našla víc než jeden případ toho, že rodič to viděl tak, že když dosažitelná soukromá přesahovala smysluplné placení, a státní ještě nebyla, ale dítko již bylo běsné po kolektivu, šlo do soukromé alespoň na pár dní v týdnu, alespoň co mateřská stačila. ;-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FEMMEFATAL: Záleží, jak moc se rodiče (matky) potřebují vrátit do práce, případně jestli mají dost financí na to, aby v případě nouze uplatili soukromou školku.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LORAIN: U Edery to byl rozdíl mezi soukromou a soukromou :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    LORAIN: Ono já se tenkrát do práce vracela na částečný úvazek, za 18 tisíc čistého, takže dávat z toho 15 za školku mi přišlo jako pošahané. To jsem mohla rovnou zůstat doma čtvrtý rok, že jo.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    FEMMEFATAL: No, a my to naproti Edeře máme tak, že kluky zřejmě raději dáme do blízké soukromé, než je vozit do spádové státní. V našem případě je ale rozdíl 17 km, protože nebydlíme tam, kde máme trvalé bydliště.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FEMMEFATAL: Nevím, jak to mají jiní rodiče, ale když mi nevzali první rok do státní školky dceru, tak jsem hledala cokoliv, co finančně dávalo smysl a bylo zvládnutelné dopravně. Takže jsem ji vozila z Vinohrad na Brumlovku a potom jsem jezdila do práce v Jindřišské, protože to byla školka za dva tisíce a ne za patnáct jako bližší soukromá školka na Vinohradech.
    FEMMEFATAL
    FEMMEFATAL --- ---
    MARKYSHA: díky:)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FEMMEFATAL: květen, mě zmátl ten "prcek", u nás je velký brácha:-)
    FEMMEFATAL
    FEMMEFATAL --- ---
    MARKYSHA: Ne já myslela syna. Píšeš, že nejdřív přijat nebyl a pak ano. Tvá dcera s datumem narození asi moc šancí neměla...Předpokládám...

GLOBALISTA: a myslíš, že když se třeba uvolní místo ve školce třeba kdesi na Břevnově, Petřinách, tak do toho ty rodiče půjdou, i když budou muset děti z kulaťáku vozit dále, ale mají školku, nebo stojí jen o ty v okolí? Zajímalo by mne jak to vlastně rodiče vidí. Zda státní školka za jakoukoli cenu dovozu v rámci Prahy 6, nebo jen tu co máme u nosu. Díky za reakce.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FEMMEFATAL: Jestli se ptáš na Alenku tak 30.11.2013
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    FEMMEFATAL: Nevím, jak nahoře na Evropské, my bydlíme u Kulaťáku, ale Matouš, kterému budou tři na začátku června, už je zapsaný do MŠ Velvarská. Ale co vím od maminek z hřiště, tak červencové děti nikam přijaté nejsou a tak doufají, že se ještě něco uvolní. Za rok dva by mohla být situace o něco lepší, před dvěma lety otevřeli několik nových menších školek, ale tam zatím nedorostli předškoláci, tak letos nabírali jen po pár (4-12) dětech.
    FEMMEFATAL
    FEMMEFATAL --- ---
    MARKYSHA: můžu se jen prosím zeptat, jaký měsíc je prcek narozený, jen pro info o stavu na Praze 6. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam