• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    NINGEN
    NINGEN --- ---
    ADD: Nevím, jaký to bude mít úspěch, letos máme premiéru, ale chystám se se synem péct máslové sušenky, on si je vykrájí a ozdobí dle svého gusta, já naplním pytlíčky a bude to.
    ADD
    ADD --- ---
    DRIZZT: Nevím o tom, že by se u nás něco podobného dělo. A kdyby se alespoň trochu mohli podílet kluci, bylo by to skvělé.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ADD: To jsem řešila čokoládovnou. Pro základní učitelky větší balíček, pro pět minikrabičku se 2 pralinkami.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ADD: Naše učitelky mají na konci roku společné posezení. Pravidelně jim k němu kupuji víno a nějaké drobnosti (papriky plněné sýrem, dobré olivy, fuet, krekry se sušenými rajčaty a provensálským kořením, nakládané artičkoy,...). Když nestíhám, tak belgické pralinky. Není to nejlevnější, ale já k našim učitelkám pociťuju takovou vděčnost, za to, jakou trpělivost mají s dcerou a hlavně se mnou, že mi to přijde adekvátní.
    ADD
    ADD --- ---
    ILLUZE: Tak to není nic pro nás. A potřebuju pro asi tři základní učitelky něco většího a pro asi pět dalších něco menšího.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ADD: Fakt to chceš vědět? ;-D
    Pravidelně bodujeme flaškou dobrého vína...
    ADD
    ADD --- ---
    Co se vam osvedcilo jako darky pro ucitelky na konci skolniho roku? Minimalne jedno nase dite tam konci, tak bych rada neco hezkeho.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Sikana se vyresila samovolne. Dcerce sem vysvetlil, ze ma pistet, kdyz se kapo priblizi. Nejak to ale popletla a pri kontaktu hraje zombika. Coz vyustilo v uprk utocnika a spolecne potloukani po skolce s natazenejma rukama pomalym krokem.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: co vím, tak to bylo 46 hodin měsíčně
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: co vím, tak to bylo 46 hodin měsíčně
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: a do dvou je to.kolik, vlastně?
    KATIA
    KATIA --- ---
    SOLEI: když mu už jsou dva, tak je to bez omezení, může tam být tak, jak potřebuješ a rodičák to neovlivní. jenom upozorňuju, aby sis taky nezapomněla zajistit slevu na dani - školkovné - potom zpětně příští rok.
    jinak na co se připravit, to je dost individuální :-) rozhodně na adaptaci, ze začátku jsou jesle spíš práce navíc než úleva, u nás se to přehouplo po měsíci a pak už tam chodil vyloženě rád (tak 3 - 4 dopoledne v týdnu).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Tak to tak vypadá že mi v září vezmou pidiho do jeslí, školku jsem ani nezkoušela, je březnový takže mu na podzim nebudou tři.
    Na co se mám připravit? A kolik hodin týdně tam může být abych nepřišla o rodičák, který mám do tří let věku dítěte?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EDERA: A taky vyslovovat všechny hlásky - to neumí ani spousta prvňáků... No, buď to ředitelky nebudou hrotit, a pak je to zas hloupá formalita a spousta zbytečného papírování navíc, nebo to hrotit budou, a pak je to nefér, protože na doma vzdělávané děti budou kladené daleko vyšší nároky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: To je blbost, ach jo...
    EDERA
    EDERA --- ---
    Povinnou školku lze obejít – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/404921-povinnou-skolku-lze-obejit.html
    "Pobavila" mě představa ředitelů školek, jak zkoušej doma vzdělávané děti ze zavazování tkaniček, tj. z dovednosti, kterou dnes v éře bot na suché zipy ovládá jen celkem zanedbatelný zlomek školkových dětí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: to jo, to držím :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Dneska jsme dostali papír o nepřijetí syna, 3 mu budou až v lednu, berou 45 dětí, on je 49., poslední přijatý dítě je říjnový. Ale ředitelka říkala, ať nezoufáme, že si myslí, že ještě někdo odpadne, takže je velká šance, že ho vezmou. Tak si teď držíme palce :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Zdravím...mám prosbu...
    Kamarádka by do diplomky potřebovala respondenty - 5 učitelek ze státních MŠ. Nespadá tady někdo do kategorie "učitelka ze státní MŠ, která je ochotná pohovořit do diplomky", eventuelně neznáte někoho?
    Slečka je z Kobylis, ale myslím, že za současné situace po Praze ráda dojede... :-)
    KAERI
    KAERI --- ---
    Pokud mají rodiče roku nějakou unii, hlásíme se o členství - včera jsme zazdili besídku ke Dni matek. Naštěstí vyzvedávala babička, stihla doběhnout k nám domů a upozornit mě. A naštěstí to máme blízko, takže jsem to doběhla. Co se týče dress codu, tak valná většina holčiček byla vymóděná, sukně, šatečky... a moje dítě v riflích a tričku. Naštěstí tam byly ještě dvě-tři podobné a jedna v čemsi, co podle mě muselo být pyžamo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam