• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Máte někdo příští rok předškoláka? Prej že budou muset bejt každej dejn 4 hodky ve školce, ev. dá-li ředitlka, nebude to tak hustý. Nicméně - přemejšlím dát mého předškoláka do domácího vzdělávání, ančto v ČR asi moc nebudem, řešil jste to někdo?
    KATIA
    KATIA --- ---
    TESAY: http://jihlava.idnes.cz/...ad-z-vysociny-pa8-/jihlava-zpravy.aspx?c=A150302_140904_jihlava-zpravy_mv, tady např přímo zmiňují, že pokud je trvalá kontraindikace, tak to očkování nemusí mít.
    TESAY
    TESAY --- ---
    BALAENA: nevím, nevyptávala jsem se. Ale výsledek byl/je, že ji nevzali.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PETATA:
    ANNAWA:
    SARGO:
    TESAY: Díky všem! Nakonec se to asi vyřeší "samo", vzhledem k http://www.lidovky.cz/...im-nepodarilo-zastavit-1ta-/zpravy-domov.aspx?c=A170428_153411_ln_domov_ELE . :-( Asi nemá moc smysl to odkládat.. Ve středu naočkujeme, ve čtvrtek odevzdáme potvrzenou přihlášku.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TESAY: počkej, to je ale divný. on se měnil ten formulář na potvrzení?
    za nás tam bývalo něco ve smyslu "dítě je očkované, proti nemoci imunní nebo má trvalou kontraindikaci očkování", kde by dítě po několika operacích splňovalo třetí část podmínky
    TESAY
    TESAY --- ---
    TAMARIX: u nás to je podmínka přijetí a výjimky se neudělují. Sousedka má dceru po několika operacích ledvin a není možné ji naočkovat. Nedomluvila se v žádné ze čtyř státních školek.
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAMARIX: V den nástupu by mělo stačit snad všude... Ono je těch věčně nemocných výjimek víc než se zdá :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAMARIX: jsou vcelku striktní, ze očkování ano, ale individualne to lze resit. Syn sel v 5 letech, nemel očkování proti spalnickam ani jedno - chteli doplnit hned, cili v květnu, aby v dobe, kdy vyhlasili vysledky, uz jednu z nekolika davek mel.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TAMARIX: na prihlasce jsem mela od dr uvedeno, ze dcera nebyla ockovana z duvodu vysoke nemocnosti a naockovana bude do nastupu do skolky... vzali ji a na podzim jsem musela dokladat opet potvrzeni od dr...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Netušíte prosím, jak moc je to aktuálně v Praze striktní, co se týče očkování? Jestli k tomu všechny školky přistupují stejně dle zákona, jak je uvedno v přihlášce, že mateřská škola může přijmout pouze dítě, které se podrobilo stanoveným pravidelným očkováním? Jestli třeba někde nestačí potvrzení, že dítě bude řádně naočkováno v den nástupu.. Jde o to, že pravděpodobnost, že dceru vezmou, je taková všelijaká (ještě jí nebudou tři) a zároveň chci očkování odložit na co nejpozději. Ještě budu volat do konkrétní školky, ale abych byla aspoň trochu připravená. Děkuju!
    ELIS
    ELIS --- ---
    Má tu prosím někdo zkušenosti se školkami na P3, konkrétně Zásobní zahrada, Jeseniova 98 a Žerotínova 36?
    Zahrada je asi top, ale kluk bude mít 3 až koncem září, tak tipuju, že tam se nedostane, i když mi tam říkali, že přihlášku máme zkusit. Jeseniova se mi líbila, baví mě ty smíšené třídy, ale někdo tu kdysi psal, že prý jen špatné zkušenosti. Mile mě překvapila i Žerotínova, ale na tu nemám žádné reference.
    Všude jsem byla, všechny mám blízko, dala bych přihlášky na všechny, ale uvítám postřehy ostatních, ať to případně ještě vyselektuju. Díky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: naprosto věřím, u nás zatím 3x podobně. S tím, že B nejdřív odhodil plenu na odpolední spaní, pak na noc - nikdy neměl nehodu - a teprve po několika měsících přes den.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RYBKA: To jsem ráda,ze to píšeš,už jsme z toho doma trochu nešťastní,synovi je šest,přes den je bez plín od dvou,ale v noci spí tak tvrdě,že ho nevzbudí ani mokro. Už to asi dvakrát vypadalo nadějně,gratulovali jsme si,ze už,ale po prodělané nemoci se to vždy vrací do výchozího stavu. Je to líto i jemu,nemůže spát u kamarádů,bojím se ho pustit i na školu v přírodě,aby se mu děti nesmály. Na urologii jsme byli,bez efektu. Tak čekáme,kdy to tedy sepne...
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: Nj... a tak není to nic hrozného, po pravdě je to zdaleka největší pohoda ze všech fíků, co na nás drahé dětičky tak postupně tahají. :-D

RYBKA: Nezralost, to sedí. Vždyť to moje dítě i pořád ještě vypadá jako batole! Jen trochu přerostlé. :-D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SARGO: Kamarádky holčička se v 6 letech v noci počůrávala třeba 3-4x za týden. Prostě spala moc tvrdě, úplně bez nehody byla asi v 8 nebo 9. Doktorka je ani nikam nehonila, že to vypadá na nezralost nervové soustavy.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: Odborný stránky tvrděj, že mezi 6.-7. rokem věku má problém s nočním pomočováním asi 10% dětí a dokonce ještě v deseti letech nějakých 5%. Někdo si holt toho černýho Petra vytáhnout musel.
    SARGO
    SARGO --- ---
    SOLEI: Tak já se přidám do houfu... starší během tří dní asi měsíc nebo dva po třetích narozeninách, nehody se nekonaly vůbec. A to byl mimoň ukázkový, jen to prostě najednou nějak zahrnul :-))
    Mladší to bral adrenalínověji (tedy pro rodiče), ale ve školce úplně bez problémů, všechno si nechával na doma.

A propo, mrňousovi je šest a občas se mu stávají nehody v noci, abych tak řekla kulantně. Je nějaká obecně přijatá frekvence počurávání u šestileťáka, která se ještě bere za přijatelnou? :-D Ptala jsem se učitelky ve školce, ta nad tím mávla rukou... tak jsem v tom raději nešťourala, školka v přírodě se blíží... :-D Ale stejně. :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Zatím jsme těžce pozadu, tři roky byly 10teho března. Tak to snad časem pochopí, myslím že je to ten typ pro který je školka prinosem, nějaké vyměšování nemá čas řešit, je to pro něj nedůležité :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    zrovna to řeším, 2r1m začíná říkat hned potom, co se vyčurá, tak mu sugeruju, ať to říká předem a může být bez plín :) ale reálně to vidím na to léto, jeho ségra to pochopila až koncem léta v 2r7m.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SOLEI: Taky se přidávám k tém, kdo mají zkušenost, že mozek dítěte prostě jednoho dne najednou dozraje a dítě je bez plen jak otočením vypínače. Můj syn nočník taky naprosto ignoroval, byly mi k ničemu všechny chytré rady typu "když se mu to povede, tak ho musíš hodně pochválit", protože prostě nebylo za co pochválit - nepovedlo se ani jednou. Pak jsme odjeli na dovolenou, kde kvůli dlouhým přejezdům dostával důsledně pleny. Vrátili jsme se v neděli v noci a od pondělí najednou chodil na záchod. Nezažít, neuvěřím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam