• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    ELIZHANNAH: A co Ti brání zkusit protestovat proti látkovým kapesníkům a navrhnout místo toho zavedení systému zásobníku papírových kapesníků?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    EDERA: jj, to si já myslím taky, jenže to neřeší můj problém s kapsou na látkový kapesník :) Btw. jsem moc ráda, že v základní škole, kam půjde Bertík v pondělí do první třídy, mají ve třídě zásobník s papírovými kapesníky, jak ty říkáš...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ELIZHANNAH: Nezažila jsem školku, která by chtěla látkové kapesníky. Všechny měly te třídách zásobu papírových kapesníků (všichni rodiče dodali na začátku školního roku po velkém balíku). Jsem staromilec a látkové kapesníky doma běžně používáme, ale u malejch dětí jsou ty papírový rozhodně hygieničtější.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Já spíš než nad kapsářem dumám nad kapsami na kapesníky. Paní ředitelka má požadavek, aby dítě mělo vždy na oblečení kapsu na kapesník a v ní látkový kapesník. No ale oblečení pro holčičky dost často žádnou kapsu nemá... legíny nemají kapsu na kapesník, punčocháčky taky ne, trička s krátkým i s dlouhým taky ne, šatičky taky ne... bunda samozřejmě jo, ale to mi neřeší potřebu kapsy na kapesník na oblečení dovnitř do třídy, jen na zahradu/procházku... Jak tohleto u holčiček řešíte?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Háčky! Kapsáře! Ty jo, ještě že u nás mají normální skříňky s dvířkama, ono stačí vidět ty hlubiny všehomíra, co se vyvalí, když zejména chlapečci svou "perfektně uklizenou" skříňku otevřou :o)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: dva kapsáře! Svata zeno. U Barta ted meli erarni kapsáře, u Jo maji skrinky, coz i vypadá dobře. U velkych kluků uz si detaily uplne nepamatuju, ale kapsáře bych nezapomnela.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: naše holky vymetly tři školky, všechny byly fungl nově postavené a ve všech byl systém háčky tj. všude byl kapsář požadován tj. v jednu chvíli jsem potřebovala dva bo obě chodily najednou do školky
    SARGO
    SARGO --- ---
    ANNAWA: Taky tak, už jsem chvíli dumala, jestli jsem je o něco neochudila. :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: oni zatím, když je měli, všude měli erární, všichni stejné, zjevně pro mě šťastná náhoda.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak záleží na školce a tom, jak má uspořádané šatny. V Elijáši měli takové "budníčky" (skříňky bez dveří), tam zapotřebí nebyl, v Milíčově domě měli jen háčky, tak tam jo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SOLEI:
    MEDVED007:
    EDERA: jak to, že moje děti zatím nikdy kapsář nepotřebovaly?
    EDERA
    EDERA --- ---
    SOLEI: Dcera měla kapsář objednaný z Fleru, kde bylo vepředu nahoře velkými tiskacími písmeny vyšité její křestní jméno. Syn měl doma dělaný s velkým vyšitým monogramem.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SOLEI: nikam, dítě mělo kapsář domorobo čili originál a nebylo třeba to nějak řešit
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Kam dáváte jmenovkou na kapsář?
    Nazehlila jsem to hezky zepředu tak aby to bylo vidět. Manžel dostal psotník.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MOLLY: Jakože školka na hřbitovech? Škoda, že už je Jr. velkej - to by se mu určitě líbilo.:-)
    ELIS
    ELIS --- ---
    MOLLY: Škoda, že jen dopoledne, hodilo by se mi teď dítě občas upíchnout odpoledne. Jinak už by tam byl, mají moje sympatie, už jsem tam párkrát nakukovala, když jsem byla na Olšanech krmit kočky :)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KATIA: Můj syn hned první den řekl, že tam chce být celý den, ať přijdu až ve 4. Přišla jsem po obědě, poslal mě domů. Tak tam byl od začátku celý den. Tahle holčička zjevně nechtěla, ale měla smůlu. Oba rodiče zřejmě potřebují pracovat. Ostatní mrňata chodily většinou domů po obědě, ona tam byla hned na celý den, a šmytec. Ale jak říkám, že sociálně to měla asi s dětmi všude komplikované. A asi nebyla na kolektiv ani zralá, nevím.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    dělám tu malou reklamu pro školičku Cestičku, kam chodí moje dcera. Je to moc milá a malinkatá školička, děti mají opravdu rádi, respektují je - například nikoho do žádné činnosti nenutí. Mají letní provoz a zatím dost volných míst, tak pokud by to někoho zaujalo, tak zde je info:
    Cestička školička
    http://cesticka.eu/
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: však to ber hodně z nadsázkou ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: tak ona to asi nekřičí, tyhle paušalizace nemám ráda.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LISTICKA: zrovna naši psychologové, co tak křičí, jak maj bejt děti s mámou doma, to jsou paradoxy :-) ta chybějící adaptace někdy nemusí být vůbec problém, ale to zřejmě není daná situace :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam