• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VENIKA: no jasny, ja jsem jen chtela rict, ze proste treba ty odpoledne spolu jsou vykoupeny nakyma kompromisama. takze sice mam v tomhle pracovne kliku a vim, neni to standard, ale zas proste nemam nikdy takovou tu cistou hlavu, ze padla a nemusim se stresovat.
    nicmene ja budu teda urcite i vzhledem k mladsi ani ne pulrocni myslim jeste pak dlasi 2-3 roky taky na part time, takze to snad nejak pujde.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VENIKA: Já jsem dodnes přesvědčena, že ostatní matky ovládají nějaké časo-obracecí kouzlo, s kterým mě zapomněly seznámit. A pak mají ještě nějaké speciální kouzlo na prázdniny, takže je vůbec nestresuje, kam děti na těch devět týdnů dají, ani kde na to vezmou (zatímco já neschopná objevila tak maximálně soukromou školku za 10-12 tisíc/měsíc, resp. příměsťáky za tisícovku až tři za týden).
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: ja jsem si nad tim ted zapremyslela a zazpytovala, ze tu pisu trochu jako bitch. Protoze ja mam taky flexibilni praci. Snazim se drzet nejakej rozvrh, prave proto abych nad tim nesedela po nocich, vikendy jsou pro me uplne svaty, a ve dnech, kdy pracuju, se mi hodi fakt pracovat aspon do ctyr, peti. Ale pak jsou dny, kdy nemusim pracovat vubec, a to planuju, ze syn do skolky nepujde. A prechod na fulltime nechci, protoze mi prave vyhovuje travit spolu vic casu. Jen ve svym okoli nikoho takovyho neznam (flexibilni uvazky), tak mi to neprislo jako standard.

TAPINA: ja u nas babicky prave moc nepotkavam. A i ze svyho okoli vim, ze babicka duchodkyne je jeste relativne vzacna, spousta jich jeste pracuje. Ale jasne, hlidaci/vyzvedavaci babicka je poklad.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja jsem fakt vdecna, ze mi zamestnavatel umoznuje si tu praci rozlozit flexibilne, taky syna vyzvedavam po obede pred spanim - ted teda nic nedelam, ale loni kdyz jsem jestepracovala, tak vypravoval a odvadel tatinek a ja uz hodinu busila (z domu) do kompu. az bude syn ve velky skolce a ja zas nejak zpatky v praci, taky ho budu chtit vyzvedavat uz po spani, nicmene samozrejme je to vykoupeny castyma vecerama nad praci a dodelavkama o vikendu :/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAAYURI: u nás třeba odváděl tatínek, zatímco já už jsem byla přes hodinu v práci.
    fuj, to bylo hrozný období, já jsem založením sova...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VENIKA: Často vyzvedávají babičky, když jsem někdy šla pro dítě po obědě, tak jsem tam byla obvykle o generaci nejmladší.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    VENIKA: No to mi jako hlava nebere, kor tady v Praze, co ty matky dělaj za práce, nebo jestli maj všechny už druhý děti (což teda tak jakože nevypadá, když je vyzvedávaj), a jen já a moje kamarádka K. jsme ujetý na to, že chodíme normálně do práce..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VENIKA: ano, u holek ve školce to taky bylo tak, minimálně půlka dětí šla domů poo a většina z toho zbytku hned po spaní. do pěti, kdy zavírali, tam zůstávalo jedno, dvě děti....
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SAAYURI: S tim oznacovanim spani to u nas maji tak, ze kdyz rano prijdou do tridy, ne/povesi svoji znacku na takovou tabulku, cimz se znaci jestli tam ne/spi. Ale to jsem myslela, ze je spis pro deti, rodice stejne pisou do sesitku v satne, ze pripadne vyzvedavaji driv.

Muj hlavni poznatek z noveho zarizenu je zatim ten, ze je MNOHO deti, ktere opravdu chodi po obede domu, a pokud uz tam nahodou spi, tak je rodice vyzvedavaji ve tri, max v v pul ctvrte (vetsina deti chodi rano po osme, ne na sest)
    Ja fakt nechapu, jak ty lidi pracujou. Nebo jestli tu vetsinu pokryvaji matky, co jsou s druhym ditetem doma.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ENDEE: No to bych je poslala do oněch míst hned z fleku, pokud dítě přihlašuji na celodenní docházku.

Včera samozřejmě ve školce nespala a odpoledne děti vypakovaný s věcma na hřišti, tak se ptám, proč má helmu s sebou na hřišti? No a z paní učitelky leze, jak už se do školky odpoledne nechodí, že to není potřeba, že má všechno s sebou (helmu a kšiltovku, resp. kšiltovka je v té skříňce pro sichr, stejně jako deštník - obojí měla s sebou venku), ale baťůžek s věcma, kterej ve skříni byl, to nevzaly. Plus komentář "no ona dneska nespala, a chtěla si tam hrát, a zejtra tady jako bude spát taky, jo? Tak jí říkám, že ať se na mě nezlobí, že moje dítě bylo zvyklý na školku, bylo zvyklý tam spát, že minulej a předminulej týden jí zvykaly na to, že se chodí domů po obědě, tak teď to asi bude zase trochu složitější, že...

Pak mi vlastně ještě ráno volala, jestli tam jako moje dítě spí, že tatínek nepřinesl pyžamo AŽ do třídy, že je potřeba tam každej den hlásit, jestli tam dítě spí (???!!!) a nosit to až do třídy, kde to označí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Bývalá kolegyně měla děti ve školce někde na Praze 6, kde paní ředitelka trvala na vyzvedávání po obědě celý první rok. A zjevně velmi dobře manipulovala s matkama a jejich výčitkama svědomí, protože i tahle rázná holka se tomu požadavku přizpůsobila a odešla z práce.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    VENIKA: No napadlo me, jestli to neni ta stejna, kdyz jsem to cetla :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ENDEE: Asi se kamosej s tou nasi skolkou :).
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    SAAYURI: Jo, sousedka mi ted povidala, jak jejich (statni) skolka nejdriv, ze prvni tyden se chodi po o, od dalsiho tydne spani...prvni den jim rekli, ze prvni tyden jen do 10, nasledujici tydny az do konce zari jen do obeda, spani az od rijna. Jako tohle mi prijde fakt na palici...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    V naší školce to bylo tak, že na informativních schůzkách sice tvrdili, že nejlepší je hned od začátku najet na systém, který se bude praktikovat běžně. Takže děti, které tam budou spávat, tam mají spávat od prvního dne. Že prý to jinak dělá zmatky v nastavení dětí.
    V praxi ale učitelky ještě druhý týden "žadonily", aby děti chodily pokud možno po O, protože jim to velmi usnadňovalo situaci :-) A rodiče si to pak přizpůsobovali individuálně dle možností a vlastního pocitu.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MONI: Jsem neodpovedela- on byl zrovna muz cely tyden pryc (to chces - adaptacni plan ve skolce, muz v pryci a hlidaci babicka polosilena z tchana v nemocnici. Malickosti typu prace nezminuju :)
    A muz je zrovna na tohle citlivka, on by ho tam radsi nedaval vubec, ta soukroma byla prece skvela, v te statni je takovej ztracenej, chudacek nas... (neni, ehm), takze kdyby na nej ta blondata andelska ucitelka zacala mrkat, tak chodi po obede jeste v listopadu.
    Kazdopadne jsem koupila novy pyzamo, v patek pri vyzvedavani, kdy bylo “zase vsechno uuuplne v pohode a C. byl zapojenej”, rekla, ze jsme domluveny na pondeli na celej den, jestli si to poznamenala, a zitra jde mladej s batuzkem.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: pamatuju si, jak tě to tenkrát vytočilo :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Taky jsem u Lenky byla překvapená (naštěstí se to dalo zařídit, ale i tak) a dost naštvaná (dá se to tady dohledat... vztekala jsem se děsně)... počítala jsem s týdnem (a v práci s tím počítali) a ne s měsícem... Ale pak to bylo indiviudální a dalo se to...
    Ale děsně mě to vytáčelo (Lenka navíc byla připravená a natěšená, takže plakala, že jsem přeci říkala, že se ve školce spinká a pak musí pryč).
    S Luckou už jsem s tím počítala... a zvládlo se to...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: u nás pokud vím nic takového není, to by mi hráblo, v práci by taky byli nadšení ;-) Dcera jde do státní poprvé zítra a dost se těší.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    U nas adaptacni plan na tyden, minuly tyden najednou, ze to bude 14 dni. Kazdej den chodi po obede domu. Ve skolce byla zvykla spat (chodila na dva dny v tydnu od minuleho zari, od cervna pak skoro cely tyden). Ted jen cekam, ze adaptacni obdobi zpusobi to, ze tam nebude chtit spat, kdyz si ted zvykla, ze se tam nespi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam