• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SOSANA
    SOSANA --- ---
    ENDEE: Ahoj, mám chlapečka v Nučické, letos budu přihlašovat druhého. Máme tam prima paní učitelky. ALE...máme to 300 metrů od bytu. Mně to u školky přijde skoro nejdůležitější:-D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    u nás tedy není žádná spádovost pro školky. roli hraje věk a sourozenci. a možná prachy, jako všude. Každopádně se tu berou i děti, které budou tříleté až na jaře. někde nastoupí už ve 2, někde platí část školkovného a nastoupí až ve třech letech.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: u nás třeba město pokud vím mělo záměr poskytnout tu kapacitu všem 3-letým v kalendářním roce. ale domnívám se, že se to nějak nevyžaduje, tak asi jejich vlastní iniciativa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KATIA: Mě překvapilo, že v přijímacím řízení mají tyhle děti speciální kategorii (tříletí září až prosinec). Každopádně já hlásím Zuzu do nespádové školky a radši ji dostanu do téhle příští rok, než do spádové letos.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TAPINA: u nas ve skolce dokonce i leden ci unor
    prosincovy syn se nedostal a maminka s holcickou narozenou prave v lednu ci unoru se odvolala a vzali ji
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: podle mě ne, bere se to před začátkem školního roku. pochopitelně mohou přijímat i v průběhu roku - ale to nevím, jak by se vykládalo s ohledem na ten nárok....(jestli by melo smysl trvat třeba na nástupu od ledna). bohužel, tohle je přesně ten případ proč si myslím, že bylo úplně blbě, že se zrušila povinnost přijmout i dvouleté.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KATIA: I tříletí v průběhu září až prosince?
    KATIA
    KATIA --- ---
    jen bych ráda připomenula, že tříleté děti mají právní nárok na přijetí, takže pokud by je nevzali, tak je třeba se odvolávat a požadovat zajištění místa v souladu s legislativou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KLAIR: v Šumavské jsou dvě, ne? Do jedné (té, co má tu anglickou třídu) chodily děti několika kamarádů a v lednu nastupoval syn kadeřnice a byli/jsou s ní velmi spokojení. Syn kadeřnice a dcera kamarádky nastupovali oba v letošním školním roce. Holčička od září, ta je tam šťastná. A chlapeček nastupoval v v únoru, protože mu až v lednu byly tři, takže tam toho zatím moc nenachodil... Ale z toho, že byli ochotni ho takhle uprostřed školního roku vzít, usuzuju, že to tam tak hrozné s tím přijímáním nebude ;-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KLAIR: Zkus i Perunovu, sice je to Praha 3, ale loni měli hodně míst, brali i dvouleťáky. Pár let zpátky navýšili mohutně kapacitu a vzhledem ke skladbě obyvatelstva už maj problém naplnit. Od zmiňovaných školek to není tak daleko. Za zkoušku nic nedáš. Děti nám tam postupně chodí od r. 2012, učitelky jsou stále milejší a akčnější a my jsme stále spokojenější :-) Bohužel tam letos končíme, bude se mi po nich stýskat.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    HABRENKA: děkuju!!!! zkusím. blbý je, že se tam samozřejmě nemůžu ani podívat, no :(
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KLAIR: šumavská "naproti" je velká školka, nemyslím trojlístek, ten je teď fakt dost marnej. http://www.sumavska37.cz/
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    HABRENKA: šumavská je taky trojlístek..... tam prý mají 6 míst, v kladské 3.... slovenská nevím. No, zkusím tyhle tři a kdyžtak za rok, no...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KLAIR: trojlistek se ted upravuje a bude mit i po reko mensi kapacitu, takze tam spis sance mensi... slovenska a pripadne sumavska a sazavska je v dosahu jeste, tady moc velky vykyvy nejsou, je to o tom jak si to sedne, jako asi skoro vsude... navic pristup s miminem je dobry ocihnout
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ENDEE:
    TAPINA:
    MAGDALENAZ:
    HABRENKA: děkuju moc... tak zkusíme mš trojlístek, panní ředitelka ale psala, že má jen 9 míst... takže ještě slovenskou a holt budu doufat
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KLAIR: asi jako vsude, vyberes si, kde se ti libi a das prihlasku, klidne vic a nekam se to utrepe, podle veku, bydliste a sourozencu.
    MAGDALENAZ
    MAGDALENAZ --- ---
    KLAIR: u nás se v rámci části Prahy, ředitelky sednou a děti, co se nedostali do konkrétní školky, dájí do nějaký, co má místo, pokud má člověk dvě přihlášky, tak ho můžou šoupnout rovnou do tý míň žádané školky a do tý, co má na prvním místě dají někoho, kdo má třeba jenom jednu přihlášku, ale těžko říct, jak to zrovna handlujou...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KLAIR: Píše se co nejvíc c přihlášek a doufá se, že aspoň někde? :o)
    I když já letos posílám jen jednu, moc šancí tomu ještě nedávám. Když to nevyjde, zkusím jich příští rok víc.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    KLAIR: nemam zkusenosti s Prahou 2, kazdopadne prihlasek si muzes dat kolik chces. Kdyz se dostane dite do vicero skolek, pak akorat napises tam, kam nechces, aby nedrzeli to misto a postoupili ho dalsim detem.
    Ad recenze - na FB je skupina Skoly a skolky a krouzky Praha a tam se da daji vyhledat zkusenosti. Ale co jsem ted taky hledala, tak nejsou uplne nejaktualnejsi.

Kdyby mel nekdo zkusenosti se skolkama na Praze 10, konkretne Omska, Mrstikova, Jakutska, Nucicka, ale pripadne i nejake dalsi pobliz, budu za ne rada. Stihla jsem jen DOD ve Vladivostocke, coz je nase preferovana skolka, ale rada bych vedela, co ty ostatni skolky.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Pokus... není tu někdo se zkušenostmi se školkou z Prahy 2?

A jak se to vůbec dělá? píše se víc přihlášek, nebo právě jedna do školky, do které člověk opravdu chce? A jsou někde recenze školek? Našla jsem na tu naší "vyhlídnutou" jen pozitivní recenzi z roku 2013...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam