• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: ja zkusim vyslat se synem manzela. je fakt, ze ucitelky by mely bejt zvykly a mely by umet to detem nejak vysvetlit. v ramci moznosti. :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    POZITRON: z toho duvodu neni spatne pro usnadneni adaptace, pokud maji rodice tu moznost, dat dite do skolky az o tyden ci dva pozdeji, kdy uz novacci prestanou plakat ...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    jinak ještě k tématu adaptace...

My máme školku v práci přímo v baráku (soukromou předškolku). Můj arbeitplatz od nich dělí v podstatě jen spojovací dveře, takže můžu nabídnout i jiný pohled než jen jako rodič. A na základě tohoto mého cca sedmiletého výzkumu:) si dovoluji vyslovit závěr, že v naprosté většině případů platí "čím méně se v tom ten rodič angažuje, tím lépe"...

Ale nikomu to necpu, ani netvrdím že to 100% funguje na všechny děti (cca 1/50 opravdu vydrží plakat prakticky 8-12)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANNAWA: to je super, ze tvoje deti nebrecely, na jinym serveru ale ucitelka v ms pise, ze prvni dny breci vetsina deti. takze ja mam obavy, jak to konkretne muj syn ponese, precijen bude poprve sam v cizim prostredi a je mozne, ze se mu to nebude libit. treba to bude v pohode, treba bude nadsen, ale to ted nemuzu vedet.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: my podobne, 6:30 az 8:30.
    ANNAWA: pisu pravdepodobne, nepisu 100%
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TEKKIT: pro mě byla ta půl devátá ideál, ráno se nějak vyhrabeme, v 7:15 odjíždí manžel a syn, pak jsem měla deset minut na vzpamatování, vzbudila dceru, pořešila něco do práce a v klidu jsme šly. Teď to bude jedna velká ranní jízda, po který mi hrábne.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ANNAWA: my máme 6:30 - 8:15 to mi vyhovuje
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: tak ale dítě nakažené být nemusí, plus v sobě nemusí mít tolik viru, nakažený rodič znamená vyšší přímou expozici, víc lidí na malém prostoru atd., spousta proměnných.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: neříkám nic no:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TEKKIT: zjevně to bude školku od školku jiný :-)

Mě naše školka zaskočila dobu příchodu z 8:30 na 8:00, to teda fakt nechci.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: pokud je nakazenej rodic, pravdepodobne je nakazeny i dite, takze tim, ze rodic hodi dite rychle pres plot a utece, se to fakt vyresi, lol. :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ale každopádně klidně ať tam mají dekontaminační komoru, kde se každý ráno budu muset osprchovat desinfekcí - ale hlavně ať to zase nezavřou úplně jako na jaře (to by mi jeblo!):)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ANNAWA: no:) Já nechci působit jako kverulant. Těch "nařízení" je skoro na A4 a já to plně respektuju. Ale u některých si marně lámu hlavu jaký mají smysl:)) Obzvlášť když teda potom vyjde na povrch, že jinde můžou být rodiče s dětma pokupě 2h každý den...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: mám čtyři děti rozličného věku, adaptaci nemělo nikdy žádné, nebrečelo nikdy žádné, ani já jsem nebrečela. Nemyslím si, že trpěli.

LORAIN: to je i moje úvaha.

TAPINA: tak nějak.

TEKKIT: rituální spálení sáčků! :-))
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ANNAWA: přesně tohle mě včera napadlo. Nám teď přišel papír s instrukcema k 1.9 a tam:

- jen jeden rodič
    - rouška, deinfekce
    - po dobu nezbytně nutnou
    - pyžamko v podepsaném sáčku, který bude potom zlikvidován! (černobyl hadr)

...a o dům dál se jedou nějaký adaptace:)) Aby bylo jasno: my jsme teda žádný adaptace nikde neměli, ale nic proti tomu nemám - posmívám se jen absurditě v těch nařízeních
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: já jsem ti asi napsala špatně, paní ředitelka to taky myslela v nadsazce. spíš jako "kdybyste neměly jít na adaptaci, protože máte mimino, tak pojďte a mimino strcte paní učitelce.... ne "noste mimina, ať je mohou paní učitelky pochovat"
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LORAIN:
    TAPINA: jo, to dava smysl
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: U nás žádná adaptace nebývá, děti se prostě přivedou a hotovo. Učitelky si s tím poradí, aby to všichni zvládli. Zejména od korony se všude omezuje přítomnost rodičů v budovách na nezbytné, takže je to fakt trošku divný.
    Moje děti chodí do "velké" školky už se zkušenostmi ze soukromé, ale i tam jsem je vždycky jen dala a odešla. Mně přijde pro ty děti spíš matoucí, že nejdřív tam s nimi máma je a potom najednou ne.
    Pokud by po mně někde vyžadovali přítomnost týden ve školce, tak s tím budu mít docela problém.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    POZITRON: Některé školky mají takový přístup, že děti si nejlíp zvyknou tak, že od začátku fungují v normálním režimu. Tj. žádné velké zůstávání rodičů ve školce. A když je v plánu, že tam dítě bude spávat, tak taky od začátku. Z té adaptační fáze mohou být děti dezorientované a vyžadují stejný režim i po té, co to již školky nepodporují.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANNAWA: jak to myslis narvou lidi do skolky? jeden rodic na dite, ktere jde to skolky vubec poprve, mi prijde v pohode a ze jsou prvni dny adaptacni, to neni vsude? jinde privedes dite do neznameho prostredi, odevzdas ucotelkam a odejdes? to mi prijde teda drsny.
    jestli mi neco prijde divny, tak to, co psala Klair, ze si tam ucitelky budou chovat cizi mimino. :-o
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam