• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    REONA
    REONA --- ---
    POZITRON: Harry Potter určitě z domácích zdrojů udělat jde, kamarádka ho dělala - můžu se jí poptat na tipy, pokud bys chtěla.

S tím utrácením ti naprosto rozumím. U nás ve školce je karneval shodou okolností dnes. Kamarád mi posílal fotku, je tam chlapeček ve žlutém overalu (takže asi Pikachu), pak jeden kupovaný Spiderman, čouhá tam papírová střapatá šaškovská čepice (to by určitě šlo s malováním na obličej a barevným oblečením také nějak interpretovat) a jeden chlapeček má jen papírovou masku medvídka přes obličej s běžným oblečením.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REONA:
    ENDEE: to je drahy. manzel zacal posilat odkazy kostymu dinosauru za 600 a vejs a to teda za jedno dopoledne nedam, to ne.
    v lidlshopu maj astronauta za 200 plus postovny, to zvazuju.
    syn by nejradsi asi harryho pottera nebo dinosaura. jeste me napadlo, jestli by tchyne neusila harryho plast. je to az pristi patek.
    REONA
    REONA --- ---
    POZITRON: HM má nějaký výběr kostýmů, pokud ti nevadí za to zaplatit, a prodej dětského oblečení je teď povolen. Sama mám holky, takže konkrétně s home made neporadím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ve školce jsem si to ohlídat celkem zvládala, ale když začal mladý pán chodit do družiny, obvykle nehlásil nic dopředu. a občas u večeře konverzačně prohodil "jo, a zítra je v družině karneval" - a to jsme byli rádi, že to víme tak dopředu.
    takže jsem celkem začala zvládat masky z toho, co je doma
    asi nejlepší byl orientační běžec - převlékl se do věcí na tělocvik, na břicho a na záda si spínacím špendlíkem přišpendlil číslo, do ruky dostal mapu a buzolu (bez mapy a buzoly by mohl jít prostě za závodníka)

takže pokud chlapeček tuší, kdo to je závodník...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: pro mě jako nezručnou osobu byly dycky záchranou takové ty rozdrbané postavy ala čarodějnice, duchové a tak....rozdrbat triko nebo udělat díry na oči do prostěradla v pohodě zvládnu :-)))
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: syn sel jednou za Batmana (meli jsme doma batmanovy pyzamo z HMka , tak mel tricko se znakem a k tomu cerny leginy a na obliceji batmanovou masku) a podruhy Mickey Mouse (sila jsem mu ty cerveny kratasky s knofliky, pod ne cerny leginy, k tomu cerny tricko a ouska jsem koupila nekde na internetu, v nejakym tom party obchode, ale dalo by se to snadno vyrobit i doma - ouska z kartonu pridelat na celenku)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim o radu, ve skolce maji pristi tyden karneval, kdo muze, ma dat diteti nejaky prevlek. Nenapada vas neco, co se da snadno sehnat nebo vyrobit? Pro kluka 3 a ctvrt.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Nemá zde náhodou někdo dítě ve školce Slovenská, nebo na pobočce v Koperníkové.
    Díky
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEMINO: na nastence ani jinde nic neni, sdeluji to jen osobne.
    v pondeli tam syn zase pomaze.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Nasi Piseckou soukromou muzu i v dobe COVIDove jen chvalit. Okamzite bezdotykove teplomery, u vstupu se meri decka i pani ucitelky. Jak ma nekdo zvysenou teplotu, ihned otocka. A naopak kdo teplotu nema, zadne tlaky aby sis dite nechal doma. Pro rodice (prarodice, chuvy...) vstup jen v rousce, decka bez rousek.

Mame uz dlouho vlastni bezdotykovy teplomer, takze si decka rano pro jistotu premerime sami, abychom si pripradne usetrili trapnou otocku ve skolce.

Bali jsme se, jak tohle bude fungovat se zimnima chripeckama, ale zatim dobry, hosi byli od jara pro nemoc jen tyden doma, coz je v klidu - na to ze furt behaj po lese a vyvadi neplechy vseho druhu.

Akorat smula, ze umerne tomu cirkusu, museli ve skolce ze zrejmych duvodu osekat program okolo. Driv porad nekam chodili nebo jezdili (hasici, policie, ordinace, autosalon, program s mistnim muzeem, ZS, farma...), ted akorat skolka + prochazky okolo. Samozrejme se nezlobim, s tim se neda nic delat.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: v tom co jsi napsal je ještě jedna věc na kterou jsem předtím zapomněl - a kterou jsem si uvědomil během té "říjnové vlny"...

Tady (Praha) je hrozně naprd, že se vzájemně s těma ostatníma rodičema neznáme. U nás byla školka plná, takže jsme malou kdysi začali vozit kousek dál a už jsme ji tam nechali. Čili dcera chodí do školky tam, kde nebydlíme natož abychom někoho znali...Já jsem čistě náhodou potkal jednu maminku a dal jsem se s ní do řeči. Díky tomu jsem zjistil, že to co rozjeli na jaře na mně, rozjeli skoro na každýho:))

JENŽE!

Na rozdíl od nás, oni se navzájem znají, hned si zavolali, udělali "koalici" a postupovali společně:) Kdybych tohle věděl, nemusel jsem mít malou týden v práci jak kokot#&#&#!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    POZITRON: at jsou nenadseny a neprijemny, jejich problem, jestli se jim nelibi, ze jim tam deti chodi, at to zavrou uplne. presne tak, trenuj asertivitu. zbytecne jim nevysvetluj co delas nebo co mas na praci, proste mas praci, tecka, jim do toho nic neni. kdyby semoc vyptavali tak jim treba rekni ze tvoje prace probiha v rezimu vysokeho utajeni a nemuzes nic rict a tvar se dulezite :)))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ANICHQA: Jsme z Pisku, nebudu radsi psat ktera statni skolka, abych nedelal vlny.

Ve statni skolce uz pred COVID tak jak popisujes. Hlavne si synka vemte po-o, idealne nevodte vubec.

Pry s nim byly velke problemy, takze jinak nez po-o nam ho ani nechteli zapsat. Ptal jsem se, s kolika detmi jsou podobne problemy, pry jen s tim nasim.

Akorat zajimave, ze ten samy tyden ucitelky z te same skolky rikaly memu kamaradovi a sousedovi s jeho klukem - pry vsechny deti relativne ok, krome toho jeho. Idealne, kdyby si ho vyzvedaval vzdy po-o a nebo nechaval casteji doma.

Protoze jsme na tohle nemeli nervy, tak presun do soukrome skolky. Vysledek jak pise KATIA. Na zaklade zkusenosti ve statni skolce jsme chteli synkovi zaridit asistenta, v soukrome skolce nam po tydnu rekli, ze proto nevidi zadny duvod.

Jasne, tim jsme je "nechali vyhrat", ale zas ja potrebuji aby moje decka mela klidne detstvi... nepotrebuji vyhravat podobne "diskuze". A ani me to nebavi.

Z opacne strany - starsi synek nejspis pristi rok pujde do skoly, prisli jsme se s manzelkou zeptat do spadove statni ZS co a jak. Ucitelky (alespon zatim, tuk tuk tuk) byly uplne super.

Chteli jsme dat syny do trosku vzdalenejsi soukrome ZS, prave na zaklade velmi negativni zkusenosti se statni skolkou. Ale alespon na uvod to zkusime takto. I nam vyhovuje, ze ve "spadove" ZS budou vice v kontaktu s detmi se sousedstvi. Alespon toliko teorie, praxi uvidime za rok...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TAPINA: aha, tak to bude asi opravdu pozůstatek z dob pevných linek ... to už by to mohli pomalu aktualizovat :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PTACOPYSK: Myslím, že v dnešní době je to snad protiprávní to chtít... Ve škole nám bylo rozhodně řečeno, že ani na otázku zaměstnání se nemáme právo ptát, natož na pracovní dobu...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    PTACOPYSK: já ten list vyplnovala při nástupu do školky, ale žádné změny během 2 let jsem nehlasila.
    A myslíš že máš povinnost jako rodič hlásit školce nutně změny? Navíc v téhle době, kdy děláš něco jiného, aby ses užívala?
    POZITRON: a ten pokyn shora je aspoň oficiálně na nástěnce nebo jen "ve dveřích"
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PTACOPYSK: Pracoviště jsme vyplňovali, ale pracovní dobu určitě ne, to bych si pamatovala, protože v té době, co jsem hlásila první dítě do školky, jsem pracovala každý den jinak a dost bych se u toho pobavila :o) Tohle podle mě mělo smysl v době pevných linek, to potřebovali vědět, kdy volat rodičům do práce a kdy domů (ostatně kolonka "telefon do práce" tam taky pořád byla, zůstala nevyplněná)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TAPINA: nevím, jestli je to ve všech státních MŠ, ale když jsem vyplňovala evidenční list, byla tam u každého rodiče kromě i kolonka zaměstnavatel, adresa pracoviště a nejvíc mne zarazila pracovní doba ... nevím proč k čemu ji potřebují znát?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    POZITRON: ber to z te lepsi stranky. V zivote se potkas se spoustou blbcu/lidi, co s tebou budou chtit manipulovat. Tohle te muze naucit se za sebe postavit a nedat se, byt slusna, ale asertivni. Zkratka nenechat sebou vorat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: A kdybys příští týden nastupovala na částečný úvazek do práce, tak by se stalo co? Prostě bys jim oznámila, že už doma nejsi a nemůžeš si dítě nechávat a řekli by ti na to "hm, tak jo". Tak si představuj, že to tak je :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam