• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jo! my mame ve skolce 4 tridy ve 2 oddelenych budovach. syn chodi do tridy pro male deti, nejstarsim z nich jsou 4 roky a ve tride je celkem asi 16 deti, nikdy se nesejdou vsichni, takze ten max limit 15 by nebyl zadny problem. ve druhe tride pro stejne male deti, take v teto nove oddelene budove, jen jinem patre, je deti jeste min, asi 10. dokonce ma skolka velkou hlavni zahradu s prolejzackama a pak u nove budovy mensi oddelenou cast zahrady s par prolejzackama a piskovistem, takze u nas opravdu neni problem zajistit bezpecnost. synovi by skolka moc prospela, i kdyby se ty 2 tridy treba stridaly po tydnech, aby se deti nepotkaly ve dverich do budovy, to je jedno, aspon neco.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: mně na tom mimo jiné irituje, že neberou v potaz velikost instituce. U škol to dokážou (jiný režim pro malotřídky), proč ne u školek/dětských skupin aj? Když se jedná o jednu třídu, tak proč omezený provoz nepovolit?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRISSIE: To vubec nerozporuju, v jinych statech jsou ale tohle cisla, kde ty skoly a skolky okamzite zavrou.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAAYURI: Při číslech, který nám stejná vláda zařídila, podotýkám, to není nějaká přírodní zákonitost, že je ČR #bestincovid
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SAAYURI: ta čísla jsou, mimochodem, aktuálně téměr poloviční než v době, kdy se vyjadřoval k tomu, jak mateřinky rozhodně nebude zavírat.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRISSIE: Souhlasim, ale chapu, ze je tezky pri tech cislech neco rikat... :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    musím říct, že z tohohle mě jímá mix absolutního zoufalství a do běla rozžhaveného vzteku, toho druhu, kdy už bych byla v stavu tomu člověku fyzicky ublížit a hůř.

zvlášť když si vezmu, že třeba na konci října říkal tohle:
    Mateřské školy nezavřeme, říká ministr Plaga ke scénáři návratu - Deník.cz
    https://www.denik.cz/z_domova/ministr-skolstvi-robert-plaga-ke-scenari-navratu-materske-skoly-nezavreme-202010.html
    Na fungování mateřských škol budete trvat?
    Práce učitelek MŠ je nenahraditelná. Vzdělávání malých dětí má zásadní význam a za sebe říkám, že se zavřením prvního stupně ZŠ jsem souhlasil s těžkým srdcem, ale segment předškolního vzdělání bych opravdu rád udržel. Na učitelky mateřských škol spoléháme a opakovaně jim chci vyjádřit poděkování. Z mého pohledu právě ony jsou v pořadí významu pro společnost hned za první zdravotnickou linií.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    četli jste https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rotacni-vyuka-pobezi-do-konce-roku-rika-ministr-skolstvi-plaga-149306 ?

Dá se tedy předpokládat, že se mateřské školy nejen pro předškoláky otevřou ještě do začátku prázdnin?
    Pokud to bude možné, tak to uvítáme. Z toho vzdělávacího pohledu má ale pro mě jako pro ministra školství v té druhé fázi prioritu návrat žáků druhého stupně.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SEVERINE: naopak, porodnost poklesla. ono v nejistotě pandemie moc lidi nemají chuť zakládat rodinu, prvomatky jsou ze slabších ročníků a starší matky ze silnějších už mají odrozeno...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: no, já slyšela, že je covid babyboom
    LADAVAZA: díky za infp
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA: to jo, tak alespon na hristich. :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Hm, vzdělávat se dá distančně. Socializovat ne.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IKARIE: Ja dost doufam, ze do skolky jeste pujde, jelikoz od zari pujde do jiny a fakt bych rada, aby mel moznost se tady nejak hezky rozloucit...:( a taky bych rada nejak videla ty penize, co tam jen tak z pleziru posilame.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IKARIE: též se začínám sžívat s představou, že žádné mé dítě letos do instituci už nepůjde .. :-(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: "kdyz pujde do konce skolniho roku, bude to prijemne prekvapeni". ja jsem zalozenim optimista, takze verim, ze mensi deti pujdou do skolek cca koncem dubna. manzel si tuka na celo. :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TRISSIE: na radiozurnalu rikali, ze ani antigenni testovani, to me docela prekvapilo.
    no ja se uz nejak mentalne prepla na to, ze kdyz pujde do konce skolniho roku, bude to prijemne prekvapeni (syn predskolak az pristi rok)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    U nas ve skolce ted udelali na zahrade pro deti takovou bojovku s ruznymi ukoly a velikonocnim balickem na konci, to bylo moc fajn. Cele samoobsluha. Syn byl uplne nadsenej, kdyz jsem rikala, ze jdeme do skolky, uplne mu zarily oci, moc se mu stejska, je mi ho lito, ale neda se nic delat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Tak prej roušky do školek už zase ne:
    Roušky ve školkách nebudou. 12. dubna se začne otevírat - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vladni-rada-bude-resit-otevreni-skol-149150
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LADAVAZA: a mladsi jsou zatim bohuzel v nedohlednu

LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Tak nám přišly podmínky pro docházku do MŠ po případném uvolnění:
    Jen předškoláci, skupiny po 15
    Roušky celou dobu
    Předávání děti ve vchodových dveřích, zákaz vstupu rodiču do školky
    2x týdně atg test
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam