• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Já. Minulý týden holky nastoupily do školky po dovolené a třetí den tam byly jediné, ostatních 20 dětí lehlo s nějakou virózou. Tak ty naše lehly před víkendem. Zuzanka měla již zítra poprvé do nové školky a ani se nestihla ve staré rozloučit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak co, kdo ma nemocne deti pred zacatkem roku? :)
    U nas tedy byla skolka po pauze uz minuly tyden, to syn normalne chodil, ale od vcera je doma, neco na nej leze.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: a že se k tomu ještě vracím - výzkum se týká doby, kdy ohromně chyběly místa ve školkách a někoho napadlo, že přece dětem je lépe doma, prodloužíme rodičák a je to win-win. tak ten výzkum ukazuje, že tohle bylo dost krátkozraké řešení. že opravdu neplatí, že všem dětem je lépe doma a že se vyplatí vynaložit energii i finance na to, aby děti měly místo ve školce a rodina se mohla rozhodnout, jestli chce nebo ne. což je myslím poměrně dost zásadní zjištění. nelze to ale nijak interpretovat v tom smyslu, že děti musí chodit do školky, že všem dětem je lépe ve školce než doma a už vůbec to nelze vztáhnout na situaci dnešních dětí v individuálním vzdělávání, protože tuto populaci výzkum nijak nezkoumá.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: takže pardon, ale ano, je potřeba poučovat, když zjevně není jasné, co ten výzkum sděluje a co nesděluje.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORIKA: Ten výzkum je velmi přínosný pokud ho dokážeš interpretovat, což ty zjevně neděláš a pobuřuje tě, akorát to, čím argumentuješ, ten výzkum nijak nezpochybňuje.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ORIKA: No, a nadpis je podle me spatne uplne stejne, jako se delaj nadpisy u bulvarnich clanku :D
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KATIA: ihned v uvodu jsem uvedla, ze jsem to neposlouchala, jen ze me pobavil ten nadpis. Nicim neargumentuju, pouze sarkasticky poznamenavam, neb mi vsechny tyhle "vyzkumy" prijdou ponekud zcestne a samoucelne. Opravdu neni potreba me poucovat ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORIKA: co ten výzkum říká - je tam vyšší pravděpodobnost=neznamená že se to stane vždy, jen o něco častěji, plus je tam pokud vím souvislost se zázemím matek. Takže usuzuju, že se bude zejména jednat o situace, kdy k prodloužení RP došlo kvůli tomu, že matce hrozila nezaměstnanost a tímto se to o rok odsunulo. Závěr je, že některým dětem ve vazbě na rodinné zázemí spíš prospěje být ve školce. Individuálním případem nedává smysl reagovat ;-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MEI: lol, neposlouchala jsem to, ale ten nadpis me pobavil. Budu muset rict nasemu starsimu, kterej je premiant, ze se ucitelky pletou a urcite je blbej, kdyz sel do skolky az ve 4,5 :D A co teprv deti v domacim vzdelavani, ktery mnohdy do skolky nechodi vubec, ty musi byt dle autorky zrejme uplne odepsany :D
    MEI
    MEI --- ---
    IDEA | Maminka, nebo školka? Dopady prodloužení čerpání rodičovského příspěvku na budoucí vzdělání a pracovní uplatnění dětí | Studies
    https://idea.cerge-ei.cz/studies/maminka-nebo-skolka-dopady-prodlouzeni-cerpani-rodicovskeho-prispevku-na-budouci-vzdelani-a-pracovni-uplatneni-deti

Děti, které nastoupily po reformě rodičovského příspěvku z roku 1995 do mateřské školy až po čtvrtých narozeninách, byly ve studiu a v práci méně úspěšné než ty, které zůstaly ve výlučně domácí péči jen do tří let.

(Repost z VV.)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MEI: dobrý, mne by stačilo kdyby mi příští týden pondělí úterý pohlídali dcerku. Neví se jestli by to šlo?
    MEI
    MEI --- ---
    Ráda bych tady doporučila naší školku YMCA, která sídlí v Pze Na Poříčí. Berou děti od 2 let a paní učitelky jsou opravdu úžasné, syn nastoupil v den svých druhých narozenin a víceméně od začátku tam chodí s ohromným nadšením. Dnes mi přišel mail, že mají ještě pár volných míst, myslím, že jim korona docela zavařila, protože dřív bylo těžký tam dítě dostat. A protože jsme se školkou ohromně spokojeni, ráda sdílím info dál. Vice info na webu www.skolkaymca.cz nebo případně v poště.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Já jedu fixkou příjmení a je to. Ono zas tolik věcí, který by si dítě nechávalo v kapsáři není a většinou si je nemění (a většina holek si je i pozná ,-) ). Ale je fakt, že ty cedulky jsou lepší pro ty kdo pečujou o dítě ve školce - líp se to pak třídí (zkušenost).
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BALAENA: děkuji za tip!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    STARDAY: v prehistorii jsem používala tenhle zažehloivací proužek (akorát s fixem na textil, propisce nevěřím), to na cedulkách i třeba za krkem přímo na tričku drželo jak helvétská víra. na rozdíl od těch pásků od Stoklasy

STARDAY
    STARDAY --- ---
    nálepky od mamalabels na oblečení nedrží. zato na bubnu pračky zevnitř ano. fixka i razítko jsou za mě super. akorát pořád nevím, co dávat na tmavé oblečení s tmavou cedulkou
    KATIA
    KATIA --- ---
    CAMELLA: nažehlovat mě bavilo asi tak na jeden ks. Nevím, jak jinde, naše děti mají oblečení poměrně hodně a to by mi hráblo. Což mi mohlo dojít dřív teda, mám ti pěknou sadu, co už nevyužiju. Fixka je rychlá a dá se kamkoliv. Není to tak estetické, ale to snad přežijeme ;-)
    DASIK
    DASIK --- ---
    TAPINA: Predpokladam, ze na tmave obleceni to neni vhodne...

My mame nalepovaci a nazehlovaci od happylabel. Nalepovaci jsou na cedulky (ne primo na obleceni), nebo pak na boty, dalsi veci - mame na flasce s vodou, tu nedavame do mycky, ale pisou, ze i tam muzou. Zatim se mi dve odlepily v pracce/susicce, ale myslim, ze je to materialem cedulky, na nekterych to drzi min. Ale po vytazeni z pracky jsem znovu nalepila jinde :)

Nazehlovaci mame na obleceni, co nema cedulky, zatim drzi dobre.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: prosim te, mohla bys hodit odkaz na to razitko? Slysim o tom poprve a docela me to nadchlo.
    CAMELLA: vyzkousela jsem kde co. Nazehlovacky dobry, spousta z nich vydrzela caste prani jak u prvniho tak pak i u druheho ditete. Nevyhodu vidim v tom, ze ne na vsechno se mi to darilo nazehlit a na boty to proste nedas (ve skolce musely byt oznaceny holinky a papuce, ve skole zas tenisky a cvicky do tv). Na co nesla nazehlovacka, to jsem popisovala fixou. Tam vidim nevyhodu tehdy, kdy dite skrabe cedulka a musis ji ustrihnout a pak to jmeno proste nemas kam napsat.
    Loni jsem oboum poridila set nalepovacich jmenovek. Slo mi predevsim o oznaceni skolnich potreb, nicmene ve finale se ukazalo, ze bez problemu vydrzi i na tech cvickach do tv nebo lahvi na piti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam