• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Sousedka pise, ze ve vedlejsi tride, kde ma syna ona, prej dokonce jen 5 deti. :-o
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jak jsou na tom ted vase tridy s absenci? Dneska jsem v satne napocitala 6 bund (celkovy pocet deti ve tride je 17) a to chodime na posledni chvili.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: z poslednich tri tydnu bylo jedno dite zdravy asi 3 dny.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Nemam kolem sebe z mych detnych pratel nikoho, kdo by mel vsechny deti zdrave.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Se poseru uz! Marecek byl ve skolce tyden a pul a v noci na dnesek z niceho nic horecka 39. Ted ma 38,3. Takze bude zase doma. To je zlej sen. Od konce srpna podruhe nemocnej. Ma to same, co mel minuly tyden jeho mladsi braska, ten mel 4 dny horecky a jinak nic, vzala jsem ho na pcr a covid to neni. Aspon ze tak.
    Ve skolce jsou 2 tridy malych deti, v jedne bylo vcera 7 deti z 18 a v druhe 6 deti z podobneho poctu. Takhle je to uz od prazdninoveho provozu od konce srpna, vetsina deti doma.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    KATIA: našich 16 dětí (tedy plný stav) v únoru - po RRR

CAMELLA: jo, to se rychle naučíš oddělovat

Krátký rozlučovací (předem s dítětem domluvený) rituál (pusinka nebo holubička, to už je jen na vás) je skvělý základ dne všech - to myslím vážně. Nejhorší je když dospělák potomkovi "dělá pohodu" a neodchází - o to hůř se pak nováček napojuje na kamarády, hračky, činnosti, třídu.

POZITRON: jj, vyrábí děti pro děti :) .. a co třeba malé polodrahokamy (jen to chce pytlíček a jeho výroba žere čas), nebo ráda nakupuju tady - https://eshop.npsumava.cz/produkt/pohlednice-malovana/ (ale mají to zrovna dost probraný)
    MEI
    MEI --- ---
    Super, tak já dneska se synem taky lehla. Tohle mi tedy chybělo :-))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: kupovala jsem ted 36 razitek za 4 eura, budou to mit v obchodech typu kik. a omalovanky zdarma na mamadodeste, jen to musis vytisknout.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: pepco je bezkonkurencni na darkove tasky. male maj asi za 9 korun. akorat pred vanocema a pred koncem roku vyprodano, nebo zbejvaj nevhodne motivy. davat ucitelkam na konci roku tasku happy birthday se mi nechtelo, tak jsem si holt priplatila v trafice. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: já tam ráda kupuju tyhle malé dárečky pro velké skupiny :-)
    ještě holkám sponky do vlasů a tak, to je taky za pár korun a udělá to radost.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: ajo, pepco. hlavne ze okolo chodim nekolikrat tydne. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: stav se v Pepcu a omrkni jejich papírenské vybavení, třeba tě tam něco zaujme... Nebo tady: https://www.levneknihy.cz/skola-a-kancelar/nejlevnejsi/0/229/h-256s40/ - tužku a gumu Auta pro kluky a totéž v Ledovém království pro holky a budeš za hvězdu za 18Kč/balíček :-)
    případně třeba nějaké samolepky, nebo tetovací obtisky, to milujou všechny děti.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    POZITRON: Přívěsky byly odtud - syn měl zrovna období "miluju dopravní značky", tak se to hodilo.
    Reflexní přívěšky | Altima.cz
    https://www.altima.cz/3-reflexni-privesky/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ATUARFIK: nasla jsem tyhle centropen za 13 korun, tak ty by snad nemusely byt uplne priserny. :)
    https://www.zbozi.cz/vyrobek/centropen-9520-6-ks/
    a reflexni visacka je skvely napad, diky!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    POZITRON: Dávali jsme vlastnoručně vyrobenou skládačku (na papír A4 síť na složení jednoduché věže kvádr + hranol, syn vybarvil, já nakopírovala v práci), lentilky a reflexní visačku.

Dále mě napadá třeba jednotlivá hezká tužka (třeba s nějakým vzorem na dřevě) nebo jiná papírenská drobnost - omalovánky, guma ve tvaru zviřátka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    narozeniny ve skolce.
    mate nejaky tip, co dat detem do balicku? u nas se to tak dela, rodice prinesou dort a potom male balicky pro vsechny deti. ja ale detem nechci davat sladkosti jako ostatni, takze jsem si rikala treba pastelky a bublifuk, ale to se zase nedoplatim. shitovy za 15 korun, ktery nekreslej, kupovat nechci. je jich ve tride 19. ted jich tam je tedy tak 7, ale na konci zari to muze byt jine.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    SAAYURI: drzim palce! Treba to mimnko nechytne. Ty moje mely vuci skolkacovi lepsi imunitu ve 3m nez ted v necelem roce.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    GIOMIKY: ja dneska fatalni chyba, sla jsem s nim na chvilku dovnitr a vysledek, predavala jsem ubrecene dite 25 minut. nicmene jsem pockala pod okny a prestalo asi tak za 30 vterin, kdy jsem zmizela z dohledu. vedet to, predam ho ihned. takhle jsem prisla pozde do prace :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GIOMIKY: a k tomu se hodi toto delegovat na tatinky, jednak jsou otrlejsi a druhak casto ze skolky miri do prace a vymluva "dite si nechtelo obout backurky" jim, ac je to genderove nevyvazene, neprojde :-)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Moribundus dneska rano, kasel a mirne zvysena teplota. Rano jsme meli odjizdet na dovolenou, zaplacenou, bez moznosti vraceni penez. Navic mam doma skoro dvoumesicni dite a moc nevim, co s nim, kdyz se nakazi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam