• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    upřímně, já už jsem z těch opatření jelen a to jsme byla dycky ta, která to fakt sledovala, dodržovala. teď se děti doma už třetí týden motají v karanténě jakože jdou do karantény celá třída, protože tam byl někdo pozitivní. jsou pár dní doma (pět i s víkendem), pak do školy, pak je zase někdo pozitivní a tak furt dokola. my dospělí chodíme všude normálně a děti jsou teda doma jakože nechodí na kroužky (což mě pěkně krká, při jejich ceně), ale ven ve smyslu na vycházku do lesa teda normálně jdeme všichni. Aby byly zavřené doma týdny a měsíce jen proto, že údajně potkají někoho nakaženého a přitom jim lautr nic není, očkované jsou, tak na to fakt peču.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: pokud je pozitivni a ma priznaky, tak se to prodluzuje tak dlouho, dokud ty priznaky dva dny za sebou nema... kdyz je pozitivni bezpriznakovy, tak ok, ale dalsich pet dni musi nosit respirator... tak jsem to pochopila ja ... a kdyz ma nekdo v rodine izolaci, tak nevim, ale moje segra treba mela pozitivniho syna, ten byl 14 dni v izolaci, nikdo z nich dalsi priznaky nemel, sli na test 5. den od jeho pozitivniho testu a byli negativni, takze si chodili kde chteli, i kdyz s nim byli v kazdodennim kontaktu, ale on byl doma ...

tak ja nevim, logicky mi to moc smysl nedava :)))

navic teda jasne, na prochazku, ale kdyz bydlis v baraku, prochazis na chodbach / vytahu kolem lidi, atd., coz uz je dalsi kontakt...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: jasne, ale pri kratsi delce muzem jit aspon po 5 dnech legalne ven na prochazku na vzduch, samozrejme ne mezi lidi. jestli to chapu spravne, tak ted behem izolace nemuzem kluky vzit a jit ani do modransky rokle/krcskyho lesa, ale musime trcet v byte. jestli se pletu, tak budu jedine rada! :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Sice to zkratili, ale sama si niz psala, ze 5 dni je malo kvuli omikron infekci... tak si nevyberes :))

M. jeste ve skolce letos nebyla, ale co mi tady litaj zpravy, tak to stoji za to - skolka v izolaci, nekolik pozitivnich, takze do skolky muzou jen deti, co minuly tyden ve skolce nebyly. V pondeli jen dopoledni provoz (to nikdo nikde nerek), 7 deti, v utery sms, ze dite, ktere melo potvrzeni o prodelani covidu je zase pozitivni, takze vsech tech 6 deti doma. Pak dalsi sms, ze se do skolky maj davat deti jen v nejnutnejsich pripradech a otestovane, aby se nemusela skolka zavrit. Druhej den mi kamoska rika, ze ji psala jedna z matek, jestli svy dite necha jako testovat, ze to skolka nemuze vymahat a kdesi cosi, kamaradka ji to strucne a jasne vysvetlila.. ke mne uz se sms s bojkotem testovani nedostala :D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    POZITRON: U nás klekla celá školka, všechny třídy v karanténě, spousta pozitivních dětí i učitelek. Do školky mohlo jít ze 4 tříd 1 dítě!
    MONI
    MONI --- ---
    POZITRON: o délce izolace rozhoduje praktický lékař podle příznaků, aby izolace mohla končit tak je potřeba být před tím 2 dny bez příznaků
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANNAWA: jezis, chudak. jeste ze uz to zkratili. :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: má se to měnit pro ty, co to prodělali, ale zatím je to takhle
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: mému muži se ty karantény tak pěkně sešly, že byl doma s omikronem 21 dní ;-) Chytil teda ještě ty čtrnáctidenní.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jeste v patek prisla ze skolky sms, ze je 8 nemocnych zamestnancu a kdo muze, ma si nechat i negativni deti tento tyden doma, tam se to bohuzel vymklo dost, i kdyz to ted asi skoro vsude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANNAWA: wtf? vazne?
    my byli s manzelem na testu vcera, takze i kdyz se pristi pondeli porad stiha (pokud byl vcerejsek den 0, v nedeli je Marecek volny), hura, tak do prcic, nam uz z toho doma hrabe. :)
    COQUINE: diky, nevedela jsem, ze den testu je den 0. tak jako tak my ho chteli poslat v pondeli, protoze po 7 dnech je u omikronu jeste 20% infekcnich. 5 dnu izolace nestaci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: a kdy jste měli pozitivní test? on je v izolaci nových pět dní od vašeho pozitivního testu #jajsemtonevymyslela
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: pokud mel v patek pozitivni test, tak zitra, tj. ve stredu, je posledni den izolace, nikoliv jiz dnes. den testu je den nula. kdyz mel priznaky, mel by to mit delsi.

TRISSIE: je to jen doporuceni a podle me scifi, aby to dodrzovalo skolkove dite.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    To by me taky zajimalo. Kdyz mel syn v patek pozitivni test a mel lehke priznaky, muzu ho dat pristi pondeli zpet do skolky? Nebo ne? V rousce tam nebude, to preci neni realne.
    Izolace je 5 dnu, takze by asi mohl jit uz zitra, ale zaprve ho tam nema kdo odvest, kdyz my s muzem jsme v izolaci do patku a zadruhe neverim, ze zitra uz nebude infekcni.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    z covid soudku - pokud dle instrukcí má dítě po pětidenní karanténě ještě dalších 5 dní mít roušku, má ji mít i v MŠ, kde děti roušku nosit nemusí?

zn: u blbečků na dvorečku, a už je zase novej tejden, tak kdo má vědět, co od pondělka platí!
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    nema nekdo prosim tip na soukromou MS/detskou skupinu do 5000 Kc?
    Okoli Prahy 5 - Barrandov, Smichov, Andel

Dekuji
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: to bys logicky řekla, ale otázka, je, jaká je realita :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: bych řekla, že hygiena by teď měla mít jiný starosti než kontrolovat ve školce oddělený ledničky na dětský jídlo! :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: aby to nebylo na mastnou pokutu z hygieny ;-)
    Už si nepamatuju přesně ty pravidla, ale popisovala mi to u nás v dětské skupině a dost složite hledali podnik, který to vše splní. Ale možná když je to hned naproti, tak je to jednodušší, vzdálenost tuším hrála roli. Krabičky z domova myslím zas byl problém, že se musí nějak odděleně skladovat, ale třeba u vás máte víc ledniček.
    IKA
    IKA --- ---
    POZITRON: To je zaujímavý nápad.:)
    Teraz už to asi nikto skúšať nebude, ale dobre vedieť do budúcna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam