• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: já asi nechápu, jak "masa bezmocných" souvisí s tím, že má školka nasmlouvaný odvoz prádla do prádelny jednou za dva týdny. Popravdě řečeno, i kdyby měli kde to prochcané ložní skladovat dva týdny, tak po těch dvou týdnech už by bylo na vyhození, jak by ten smrad byl zažraný.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    IDLE: nj, ale to je prostě rozdíl mezi lmš s respektující výchovou (a respekt všem, i rodičům samozřejmě), nebo wmš kde je to jasně taky a na druhé straně mš s rysy komunistické éry, kde je to o moci nad bezmocnými (achjo, pořád takový místa jsou, ale věřím že už brzo nebudou). Jako, jestli máš energii a dojem, že to má smysl, tak si o tom promluv s nadřízenou. Tohle je cesta, jak to změnit.
    IDLE
    IDLE --- ---
    SEVERINE: Jo, takhle by mi to přišlo v pohodě.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    IDLE: my dávali domu prostěradlo a povlak na matraci (a spacáček, pokud to schytal), ale s prosbou, jestli je to možné - ne že "musíte!" a děťátko pak už samo dostávalo nepromok prostěradlo (pokud jich bylo dost - ale většinou jo, to se občas stává tak 1 dítěti z 10 ve věkově heterogenní skupině) a chlad k tomu svádí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IDLE: U nás nedávají matraci, mají na nich ochranné potahy, ale jinak jo. Vysvětluju si to tak, že mají nějaký svoz do prádelny a nemají možnost vyprat jednu sadu extra.
    MEI
    MEI --- ---
    IDLE: To bych udělala, nepřijde mi na tom nic urážlivého.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    IDLE: to si vůbec neumím představit. Vždy jsem dostala jen věci dcery v sáčku.
    IDLE
    IDLE --- ---
    POZITRON: No skoro mám chuť jim tam odnést jedno z našich nepromokavých prostěradel...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jo a u nas prej maj na matracich chranice, ptala jsem se. asi ze to je trida pro deti od 2 let.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IDLE: urcite ne. mladsi syn se pri spani pocural zrovna vcera a dostali jsme domu jen pyzamko. :)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    IDLE: ty jo to vůbec nevím, jak bych třeba donesla domů, respektive kolikrát jsem že školky šla rovnou do města na nějakou schůzku, už se vidím, jak jedu třeba k doktorce s matrací nějak jako pod paží nebo jak... u nás teda nedávají vůbec nic kromě vlastního oblečení. ale je to školka, kde neustále jedou pračky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IDLE: protože když to uděláš pro jednoho, druhej začne vyvádět, že jaktože pro něj ne.
    plus... je to jediná páka na to, aby rodič ty věci fakt přinesl zpátky.
    IDLE
    IDLE --- ---
    TRISSIE: Nojo, ale tohle vypadá, že nemají v rezervě vůbec nic, když trvají na tom, aby to bylo hned do zítřka...

A matrace omyvatelné nejsou. Přibalili nám ji k tomu všemu, ale naštěstí byla suchá.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IDLE: posílají (teda samozřejmě ne matrace, ty mají omyvatelné, ale jinak všechno).
    Ber to tak, že kdyby měli skladovat dostatek rezervního prádla pro všechny děti, co se počůrají v tom období, než vezou věci do prádelny, tak se do té školky pomalu nevejdou...
    samozřejmě třeba malá soukromá školka může mít pračku a sušičku, ale velké státní školky to vozí do prádelen.
    IDLE
    IDLE --- ---
    Díky za reakce. Matraci nakonec prát nemusíme, schytala to hlavně peřinka, tak tu snad v nejhorším nějak dofénujeme, jinak nevím.

Za tip na samoobslužné prádelny dík, to nás vůbec nenapadlo a jedna tu v sídlišti i je. Tak příště by to kdyžtak šlo i tak.
    MONI
    MONI --- ---
    IDLE: naše školka to taky posílá domů, ale matrací ne, tu mají omyvatelnou. Loni jsme si párkrát nesli pytel s prostěradlem a komplet celou peřinou, když to úplně neuschlo, tak to učitelka ještě dosušila dopoledne u topení.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IDLE: normální mi to nepřijde, ale nemám zkušenost.

Nicméně aby to bylo méně napínavé, koukni, zda někde poblíž nemáš samoobslužnou prádelnu (bývá i třeba u obchoďáků), v těch profi pračkách máš vypráno a usušeno za hodinku.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IDLE: ty jo, nepřijde mi to normální.....
    IDLE
    IDLE --- ---
    Syn se dneska ve školce při spaní počural. Stane se. (U něj je to za těch pár týdnů, co tam spí, poprvé.) Tak jsme nafasovali celou postýlku domů na vyprání: matraci, peřinku i povlečení. Zítra přinést, jinak tam spát nebude - nemáme sušičku, tak to bude ještě napínavé.

To je běžný postup? To ve školce jinak nic neperou a nemají ani kus navíc? Trošku nás to překvapilo.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    KLAIR: Tak toho se naše malá bojí úplně panicky a jen ho zahlédne tak ječí...
    Sonicare je co si pamatuju od 3 let (s tou menší hlavicí a na na nižší stupeň...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam