• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím vás, dejte mi někdo "malá, malá".

    Dítě se nám nedostalo na školku. Doufala jsem, že budeme mít obě děti ve stejné instituci. A houbeles. Mladší (tři a čtvrt v září!) bude pokračovat v dětské skupině, která ale bude stát měsíčně už 8 tisíc a musím vyzvedávat do 14:30. A školka u staršího je boží a a já tam dítě chtěla. Jenže jsme na praze 2 a školka na praze 3. A já nás nehlasila na dvojku, protože tam to prý neměl být problém.
    Hauuu
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zabijí elfíci architekturu? Střet záměru architekta Krause s praxí předškolního vzdělávání | EARCH.cz
    https://www.earch.cz/architektura/clanek/zabiji-elfici-architektury-stret-zameru-architekta-krause-s-praxi-predskolniho-vzdelavani
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: Ono mezitím, aspoň někde, bylo i lepší období. Ale ta výstavba zejm okolo Prahy je v tomto ohledu nezvládnutá. Jenže žába na prameni jsou mimo jiné developeři, u nás třeba naprosto hnusnou kampaní, do níž nalili dost peněz, poškodili v nových volbách zastupitele, kteří jednoznačně pracovali s tím, že nová výstavba bude mít zajištěné prostory pro služby (developer udělá v bloku napr. školku, město převezme provoz).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    mojí starší dceři bude za týden 18 a přesně stejné problémy jsem řešila s ní....nebylo kam jí upíchnout do školky. šla do školky až ve 4,5 letech a to jen díky tomu, že ve vedlejší obci otevírali novou školku a potřebovali peníze na dotace a tudíž seznam dětí, které tam budou chodit a to hned bez ohledu na bydliště. mladší už mi tam nevzali.
    Nechápu, co tenhle stát dělá, furt se brečí, že je málo dětí, málo daňových poplatníků, ale když lidi děti mají, tak jim nejsou poskytnuté ani tak základní služby jako jsou školky nebo školy a to ne po nějaké krátké přechodné období, ale po desítky let....já to prostě nechápu :(
    PETATA
    PETATA --- ---
    CAMELLA: doporučuji podat odvolání
    Mě takhle paní ředitelka kdysi říkala, ať ho hlavně nepodávám, že to nemá cenu a díky tomu syna předběhly holčičky narozené v únoru a březnu
    Tak to také zkus, nic za to nedáš
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ENDEE: Ve vesnických školkách se většinou neposune nic. Naše zážijová dcera byla před pár lety v těch necelých třech první pod čarou a pěkně tam zůstala celý rok.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KATIA: O prázdninách všechny školky jedou prvních a posledních 14 dní. Mezitím DDM organizuje příměstský pro školkové děti. Město na vybrané tábory (jednou) přispěje 650 Kč...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MUFLONEK: U nás mají školky jedno hlavní ředitelství (pak ředitelky jednotlivých budov), takže dáš přihlášku na centrálu, napíšeš si tam 2 preferované školky. Oni to vyhodnotí a pokud se nedostaneš tam kam chceš, tak rovnou vidí, kde je volno a volají s nabídkou, kam můžeš jít. 3-leté děti v pohodě, před pár lety se dostaly 3-leté až do prosincových, ale zdá se mi, že teď mají plněji.
    A přes léto se vybere jedna budova, která jede pořád, akorát je tam extra zápis a platba hotově.
    Ale upřímně u nás je o to docela malý zájem, město 15.000 obyvatel a jedou třeba dvě třídy....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ENDEE: jen velmi teoretická - tím, že tady je jen jedna obecní školka, tak není moc pravdepodobné, že by se treba někdo hlasil jinam. Leda by se někdo rozhodl treba dítě vůbec do školky nedat.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Když to tak sleduji, tak jsem šťastná za Jablonec. U nás zápisy na MŠ a ZŠ probíhají elektronicky. Vytiskneš žádost, v daný den doručiš na preferovanou instituci, a pak čekáš na rozhodnutí. Najdeš ho na webu. Mezitím se sejdou ředitelky MŠ a zbylé děti si popřehazují... A u zápisů na ZŠ pak ředitelé vidí na kolik škol se hlasíš a volají ti předem, zda se tam dítě dostalo, či ne, abys na ostatních vzal žádost kdyžtak zpět či se zařídil jinak. U MŠ je spádovost celé město u ZŠ podle ulic. Dvouleťaky i mladší bere jediná školka (primárně pro zaměstnance nemocnice). Pokud chodí do té nemocniční ve třech letech bez zápisu může přejít na jakoukoliv MŠ bez zápisu.
    MONI
    MONI --- ---
    SEVERINE: sídlištní školky na Praze 8 mají kapacitu velkou, ale už je stejně po termínu podání přihlášek...
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    SEVERINE: To by na me koukali asi jako na blazna, ze do skolky hlasim dite, kterymu nejsou ani 2 roky :) bohuzel situace treba v nasi skolce je takova, ze syn ma ve tride aspon 3-4 deti (asi i vic, tyhle vim takhle z hlavy), ktere maji mladsi sourozence hlasici se letos do skolky. Vsem tem mladsim budou 3 v rozmezi srpen-prosinec. Ani jedno z nich nema ted sanci, prestoze se reditelka snazi na sourozence prihlizet. Takze muzou doufat, ze se treba v prubehu roku nejaky misto uvolni :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ENDEE: a nefungovalo by, ze bys s ni sla nekam na zapis už teď? Oni by si pamatovali “vy jste tu byli už před rokem” a třeba bys měla bod.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    CAMELLA: A neni sance, ze do zari se z pod carou vysplha nad caru? U nas to byva docela dost, ze se deti postupne posunou.

    Takhle sousedka doufa, ze se jeji syn nakonec dostane. Ehm, je narozeny 3.1., tzn. v zari mi bude 3 a 3/4 a i tak smula. Jina sousedka ma dubnovy dite a ani jedna ze 6 skolek, kam ho hlasila ho na prvni dobrou nevzala. Praha 10.
    Pristi rok se se svoji cervencovou dcerou muzu jit tak mozna klouzat :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SEVERINE: všude je to v háji no. Předpokládám, že ta Kuchyňka, kde jsi pracovala, je asi taky plná po vrch, že?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CAMELLA: Praha 8 je myslím zrovna celkem v háji. Jak je to jinde, to netuším.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Pokud byste měli někdo tip na rozumnou soukromou školku, za kterou nedám majlant, tak beru tipy. Ale je mi jasný, že to bude všechno plný
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SEVERINE: rešila jsem, prý “uvidí”. Ale tvářili se dost skepticky. Blbý je, že bez auta v podstatě tady v okolí není jiná varianta, leda v Praze. Zkusím se mrknout po něčem na Praze 8, pracuju na Palmovce.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CAMELLA: achjo. Tak se jich optej, jestli ti ji doberou. A není šance, že se nejaky místo uvolní?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: tak už to máme černé na bílém, paráda. Hlavně že si všichni okolo napakovali kapsy prodejem pozemků developerům, ale to, že bude brzo praskat ve švech školka i škola, to nikoho nenapadne.

    Grrr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam