• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    EKIM
    EKIM --- ---
    POHODAVOLE: jako že na argentinský jich pár je, ale je otázka jak s tím naloží policie (pomáhá a chrání... ale pořád nevíme komu)....
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BIO23: Jinak chápu tvoje znechucení.. Já jsem už při pořizování skútra do toho šel s tim, že budu volit bezpečí na úkor cestovní rychlosti a leckdy požitku z jízdy.. Extra opatrně si vybírám zatáčky, který si nějak sportovnějc vyjíždět a na každý blbý křižovatce i přechodu prostě neustále osciluju pohledem jak magor.. Jediný, kde si podle mě zasloužim, aby se mi to vymstilo je myškování v kolonách atd. - tam jedu často asi trochu rychlejc, než je zdrávo, ale furt to neni snad na něco zásadního. Jo a za deště v podstatě nevyjíždim..
    BIO23
    BIO23 --- ---
    POHODAVOLE: jsem ani nezkoumal, ale minimálně z toho semaforu by záznam bejt mohl
    BIO23
    BIO23 --- ---
    prší, jedu směrem z centra ke crossu. od holeš.tržnice vjíždí podle mě už na červenou mercedes minibus. z pravého pruhu se rozmyslí,že chce odbočit k pumpě a když je v tom pravým pruhu asi metr přede mnou (jedu na levým okraji prostředního - levej pruh je k pumpě , zašlápne brzdu a pořád ještě rychle +- 40 vjede do levého. já hamy brzda, ale na mokru to klouže , on do mě vráží,háže mě na zem - já kloužu po tom mokrým asfaltu hlavou napřed po zemi přímo jemu pod zadek (zpomaluje fakt rychle) - ding našikmo hlavou do nárazníku (ne jinýho auta,ale toho stejnýho-prve jsem to špatně napsal)
    Auta za mnou zastavujou a lidi běží ke mně,jestli jsem OK a ten zmrd se rychle rozjíždí a mizí kolem pumpy směrem k nábřeží. číslo nemám a jsem živej a celkem i zdravej :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BIO23: co nejaky kamery?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BIO23: A teďka proběhl crash přesně jak?
    BIO23
    BIO23 --- ---
    tak nedlouho po mém prvním karambolu mě tentokrá sestřelil zkurvenec na argentinský napřímo...
    neuvěřitelnou haluzí jsem se jenom sklouznul po mokrém asfaltu a ve finále vrazil hlavou (helma kupodivu vydržela, jen rejhy po asfaltový klouzačce) do jinýho auta - tentokrát to odnesl krk,levý zápěstí a pravej kotník...
    ten zkurvenec ujel....
    jsem z toho tak znechucenej, že jsem z 90% rozhodnutek skutr prodat a uplně se na to vyjebat
    2x zprdeleklika, nemám sílu to pokoušet potřetí...
    EKIM
    EKIM --- ---
    SPYYDY: Tuším o co ti jde, při vyplňování dotazníku pro pojišťovnu je kolonka pro ,,kdo zavinil nehodu a v čem spatřujete příčinu,, Právě tato kolonka rozhodla že raději půjdu na pobočku, dá se to i telefonicky ale měl jsem vybitej foun a stejně bez kreditu (linka není zdarma).
    Jen zkopíruji co jsem měl pro pojišťovnu připravené:
    -------------------------------------------------
    Řidička vozidla která do mě narazila.

Nepozornost řidičky která do mě narazilo, sbůsobenou stresem z nemocného psa, kterého vezla na operaci k veterináři.

(Řidič vozidla předemnou, mohl dát výstražné osvětlení dříve. Před tím než našel vhodné místo, věděl že v úseku se nedá vyhnout z leva.
    Já kdybych neposlouchal hudbu, možná bych uslyšel ze zadu přijíždějící vozidlo, a stačil nějak zareagovat. Např, troubením, nějakým úhybným manévrem.)
    --------------------------------------------------------------------
    Ovšem ,,já,, došlo až tak daleko, že je nutné býti zotpovědný za (butterfly effect) a nejde ve své podstatě o nic jiného nežli o zvyšování pravděpodobnosti. Otázka není jestli budeš někdy sražen, ale kdy? Za jakých podmínek, jakým způsobem. A Čím častěji jezdíš, tím dřív se to stane. Tím větší pozor musíš dávat, tím pravděpodobnější bude že z tebe polezou nějaký moudra.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    EKIM: čoveče, já se stejně nemůžu ubránit dojmu, že ty nehody nebudou jen o smůle a štěstí.. Nějak se mi podobný opakovaný příhody totiž koncentrujou jen mezi několik málo lidí, ostatní něco podobnýho zažijou třeba jen 1 - 2x.)) Teď nemám na mysli konkrétně tebe, ale prostě někomu se to děje častěji než jinejm.. Často to jsou lidi, co jezdí hodně - nalítaný km pravděpodobnost potkání kreténa za volantem asi zvyšujou, každopádně co ty na to - myslíš, že může hrát roli tvůj jízdní styl atd.?.) Teďka fakt no offense, špíš jen tak přemejšlim.

Jinak good luck s pojišťovnou, řekl bych, že to z nich vymámíš..)
    EKIM
    EKIM --- ---
    MARTYNI: Mohu si půjčit, pokud mám v kapse přebytečných pár tisíc na zálohu a půjčovné. A stejně se proplácení řídí podle posouzení za jakých podmínek vozidlo používáš. (zda to není pouhý rozmar) a jak už jsem psal tak oni na to nemají ani tabulku (jako by ani skůtr nebyl dopravní prostředek(v indii by si klepaly na čelo)). Nebo za předpokladu, že se mi nějak podaří skůtr vykoupit ze záchyťáku(zase přepokládá že budu mít pár tisícovek), dopravit do servisu(což už bude grátis), který ti pujčí náhradní skůtr a jako jistinu bude mít opravovaný skůtr. Nebo, mi tohle mohl říct někdo před nehodou, a já bych se po nehodě snažil (třeba v autoškole), aby si skůtr odvezla bezplatná odtahovka kooperativy(nebo-li smluvní odtahovka viníka). Ušetřil bych čas a nervy...
    EKIM
    EKIM --- ---
    BIO23: zaplať pánbůh, že ta holka neřídila něco s vyšší kapotou...
    BIO23
    BIO23 --- ---
    EKIM: no hlavně,že jsi dobrej... je neuvěřitelný,v jakém mžiku je najednou průser :(
    EKIM
    EKIM --- ---
    já zastavil aby auto předemnou mohlo zaparkovat a tipka za mnou to nedobzdila(bělohorská do kopce) já v ten momen zůstal v podstatě na místě, a motorka se nárazem rozjela a vjela mezi parkujícího a zaparkovaného. Která poničil...

JOSKA_CZ: pardon omilem jsem to smáznul... někde v braníku to bylo...

JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    EKIM: I Ty smolaři. Hlavně že si ok. Ale máš to ty pech ohledně těch držkopádů a nehod. Držim palce ať ti nakonec zaplatěj skútra novýho ;)
    Jinak taky mě zajmá jak se to stalo.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: A ještě nám pověz jak se odehrálo to sestřelení. Ty máš na docela smůlu, ne?
    MARTYNI
    MARTYNI --- ---
    skoda a s ni nutne a ucelne vydaje jdou v plnne vysi na ucet pojisteni vinika, ty si klidne muzes pujcit v jakekoliv pujcovne, samozrejme by to mel byt odpovidajici stroj za beznou a obvyklou cenu, neco v tom smyslu, co bys byl ochoten za to dat i ze sveho. Soud k tomu pripadne pristupuje tak, aby nedoslo k nepatricnemu obohaceni, tzn kdyz drtis 50ccm, tak by sis nemel pucovat harleye.. ;)
    muzu doporucit prizvat si k tomu pravnika, ja kdysi konzultoval s amortizace.cz a vcelku rozumni, resp jsem jen konzultoval a zastoupeni nakonec nepotreboval, nebot pojistovna nakonec vse uznala a proplatila (ac se ze zacatku taky zdrahali - auto jsem si pujcil dle meho vyberu, nenechal jsem se donutit do jejich plecky, to same servis a dily, zadna amortizace nebo neorigo dily atd.. ), nicmene se jednalo o auto, jenze to je z principu jedno, pristup musi byt stejny..
    EKIM
    EKIM --- ---
    To co tu napíšu se týká všech aktivních skůtrařů.

V pátek mě sestřelila buchta. Na to mě odvezla sanitka na kontrolu. Skůtr během toho odtáhly což stojí 1900,- + 3dny 250,-/den po té 400,-/den. Skůtr je nepojízdný. A podle mého, předběžná oprava ,,hrubě,, překračuje původní cenu skůtru. Když jsem pojišťovnu na toto upozorňoval již v pátek, bylo mi řečeno že všechny náklady jdou na povinné ručení řidičky (kooperativa).

Dnes jsem žádal o možnost si půjčit skůtra po dobu řešení pojistné události. A bylo zjištěno že kooperativa nemá smuvního partnera na půjčení skůtra. Tedy není možné, jednat jako v případě havárie auta, kde je naprosto běžné že vám po dobu řešení p.u. půjčí zdarma auto. Tedy nedostanete náhradního skůtra, ani potvrzení že si ho můžete od půjčovny pujčit.
    Dále jsem zjistil, že není vůbec jisté v jaké víši mi bude odtah a parkovné proplaceno. Ale dodatečně jsem napsal žádost pro likvidátora aby mi proplatily čast plnění z kterého mohu zkůtra vykoupit a po té si zavolat smluvní odtahovku, která mi skůtra zdarma odveze na neplacené parkoviště. Pro ty co se následkem nehody dostanou do stavu bezvědomí nebo nemožnosti řešit nechť si připraví tučný balíček peněz, odtažné a parking půde za vámi, a to i v případě že suma za službu převíší cenu odtaženého vozidla, prostě to vy zaplatíte tak či onak. A až potom můžete žádat proplácení u pojišťovny, která jsk jsem psal vám tuto částku nemusí proplatit v plné částce.
    Na konec jsme zjistily že kooperativa nemá, na výše uvedenou nehodu tabulky, podle které by se měl tento konkrétní případ řešit. Přičemž nutno dodat že se jedná o každý případ kdy do vás někdo nabourá a vy pojedete na skůtru.

JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Netušíte někdo, kde v Čechách (beru dojezdovou vzdálenost z Prahy) vyzkošuet Tucano Urbano bundy? Pár se mi jich líbí, ale rád bych je viděl než to koupím. Pražské obchody je mají většinou na dotaz/na objednání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam