• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    MUSAK
    MUSAK --- ---
    KORKMAZ: Kolem 30tis...záleží jak moc je použitej
    VICA
    VICA --- ---
    EKIM:
    Jedná se o servis viz odkaz níže. Dal jsem to na posouzení do autorizovaného servisu, tak uvidíme, co mi řeknou.

www.moto-nespesny.cz/kontakt.html
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Jakou cenu může mít použitý Piagio X9 125? Rok a výbavu bohužel nevím, ale stav by měl být celkem v pohodě...
    EKIM
    EKIM --- ---
    Klidně nám tu řekni o jaký servis jde...
    @ a SH, PSi, dylan jsou podle mích zkušenností kompatibilní i s nižší kubatůrou, pouze plasty a některé díly nemusí sedět tipťop ale jen ťop. Například lanko náhonu tachometru u @ je o proti sh kratčí, ale jde namontovat obtížněji a funguje.
    VICA
    VICA --- ---
    Ahoj,

V létě jsem měl @150 v servise, nechal jsem tam cca 12000,- za výměnu vodní pumpy + se upravovala hlava (snad to píšu dobře), poté jsem ji asi po 3 měsících(po úraze) po prvé projel a po 10km prestala jet. Dal jsem tedy zpět do servisu na reklamaci, kdy mi řekli, že se rozsypal motor (od kliky ?) a prý vhodné do šrotu.

Teď řeším, zda-li to dát překontrolovat někomu jinému, je-li tomu opravdu tak a nebo, byla-li má reklamace oprávněná - co myslíte ?

Druhý dotaz mám ohledně kompatibilnosti náhradních dílů právě mezi modely @150 a SH150 ?

Díky
    VICA
    VICA --- ---
    EKIM: To už zabíháme do pro mne příliš odborné debaty, nějaký nemocný zvuk to vydává, ale jestli se točí startér to nevím. :(
    EKIM
    EKIM --- ---
    VICA: startér točí? nebo to jenom tak chrčí?
    VICA
    VICA --- ---
    Smrad spíše umělé hmoty. Neteče nic, už to nejde nastartovat a při startování to má takový vychrchlaný zvuk.
    Nerozdělával jsem to, jak říkám, jsem neználek, nevím, jestli bych já něco objevil.
    EKIM
    EKIM --- ---
    VICA: ...vrátit servisákovi, ať udělá diagnostiku závady. Jednoduše řekne co se ti podělalo. Třeba je to kabel co navlh, pojistka, relé, prostě kokoťárna a oprava tě vijde na kylo. Jak to smrdělo? jako spálenej benzín, olej, úmělá hmota?
    Nebo si najít nového, ať ti udělá diagnozu sám. Tak aby předešlý servisák nepoznal že se mu někdo v jeho práci hrabal. Diagnozu porovnat s opravamy generálky. Například pokud je v hajzlu rozvoďák, pístní kroužek, či vakl v klice. Znamená to že se na to vysral, řemen poutáhl, místo výbrusu a nové pistní sady jen nové kroužky...a to podstatné? Ty neviš :))
    Jde točit plynule klikou?
    Teče to někde?
    VICA
    VICA --- ---
    Jsem dnes poprvé vytáhl hondu @150 od té doby, co mi ji v září vrátili ze servisu (generálka za 15k). Po 10km divnej zvuk, motor chcíp a smrad spáleniny. Volám servisákovy, říkám mu situaci, okamžitě se ohradil, že samozřejmě na jeho práci záruka je, avšak bude-li problém jinde, tak bohužel.

Jsem absolutní motorů neználek. Mám takovou předtuchu, že opravář to otevře a řekne, že to není jeho problém a se zárukou mě pošle někam.

Jak by jste postupovali ?

Díky
    EKIM
    EKIM --- ---
    http://www.turistika.cz/cestopisy/cyklisti-v-amsterdamu a těch kol je tam spíš tak 10tis.
    EKIM
    EKIM --- ---
    V holandsku jezděj bez přileb...
    EKIM
    EKIM --- ---
    SKUTEKKUTEKK: se stejným srdíčkem jako mělo piaagio 250gtx... do 70ky táhne jako fábie RS 2.0 prostě slušná raketa...
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    Vyklízím zahradní domek a vykoukla na mě honda foresight. Tuším že to je rok 98. Bez plexi, ošuntělá ale je to 250ccm a bublá pořád hezky. Najel jsem na ní asi 6000km, bral jsem to do práce i po dálnici a 130 jede celkem vpohodě. Až se k ní dovyklízím tak udělám fotky. Rád bych jí prodal. Je s TP bez STK.

Na fotce akorát měním gumy, ty mají nejeto tak 1000km.

EKIM
    EKIM --- ---
    MUSAK:prosím tě, napiš jim že obrázek je pouze ilustrativní...pokud si myslíš že to má smysl. Jestliže by je prodávaly po dvou pod jednou velikostí, znamenalo by to že by jsi si musel koupit celkem 4gumy.

Trochu mimo ale po návštěvě préčka v jungmance jsem shlédnu http://www.prekolo.cz/cs/nabidka-elektrokol/
    Některá kola, už nabýzí docela slušný kombinovaný dojezd. A také mi bylo řečeno, že od původní koncepce rekuperace se upustilo, prý to nabíjení bylo zbytečně neefektivní. Srovnání nákladů na provoz skůtra vs elektrokolo by se hodilo...
    MUSAK
    MUSAK --- ---
    BOYLER: Tak třeba to tu někdo ví
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    MUSAK: hele a proč nekomunikuješ přímo se Scootlandem?
    MUSAK
    MUSAK --- ---
    EKIM: A proc na té přiložené fotce tam jsou dvě pneu a každá jinak široká? To mě na tom trochu mate
    EKIM
    EKIM --- ---
    MUSAK: mno je to tak, Obě za 2390,- jestli chceš levnější, zkus jiného výrobce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam