• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    BURAN
    BURAN --- ---
    KUBIS_IN: o dojezdu to neni. Jezdim 15km do prace, a mezi vesnicema uz mi to prijde pomaly i na 125cm :-)
    Zalezi spis, co budes jezdit. Ulickama po meste? Pak asi max 45 muze stacit. Vudes vyjizdet za mesto, nebo jezdit po hlavnich silbicich? Tam uz to bude s max 45kmh velkej vopruz. Ne ze by to neslo, ale je to vylozene trapeni. Na motorce chces jezdit protoze je to v prvni rade zabava ;-)
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    DZANDIS: no vidim to na pojezdy do okoli a taky to chci jako priblizovadlo k obytnymu autu, kdyz nekde zakempim at jsem mobilni. Ono pri dojezdu 60-70km neni potreba jet rychleji :))
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    KUBIS_IN: zalezi, co si od presunovadla slibujes. Pro me je max.45 km/hod opravdu malo.
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    Myslite ze to ma cenu poridit?

Guewer Elegant elektro skútr - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/derbidily/detail/23113970-guewer-elegant-elektro-skutr
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    BURAN: pcx125-normalni kufr, vejde se tam toho hafo, pod sedlo take, spacak se stanem jsem jeste nezkousel, na tyden nevim, krome stanu a spacaku s sebou toho IMO o moc vic nevezmes ( aspon nahradni spodni pradlo a hygienu). Veci na vikend by se tam mely vejit..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Ahoj, z koupě skútru sešlo, tak s dovolením nabízím nepoužitou, fungl novou, otevřenou přilbu. Komplet balení, včetně dokladu o koupi. Velikost L. Cena 990Kč.

BURAN
    BURAN --- ---
    pouzivate na skutru nejaky pridavny brasny nebo tak neco? vozite vetsi naklady?
    rad bych si vyjel na vylet treba na tyden spacka/stan a premejslim, jak pobrat veci sebou.
    mam SH125.
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    FERRENC: Kamaradovi prisla rychlost z Blanky , tam mani zpetne kamery, ja sam na ne nejakej cas dlabal a jezdil sem tam co to slo a nikdy mi nic neprislo, ale prej se to uz resi:)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    MUSAK: okolo CR. Ja puvodne myslel, ze to jedes v CR. Pekna vyjizdka :-)
    MUSAK
    MUSAK --- ---
    Chystám se na takový menší výlet okolo čr na skútru, kdyby se někdo chtěl přidat, případně měl jakékoliv doporučení co navštívit, kudy nejezdit atd, tak jedině vítám :-)
    vice info na fb: https://www.facebook.com/MusakNaSkutru/
    BIO23
    BIO23 --- ---
    mne za celou skutr karieru (5 let) ještě ani nikdy nestavěli
    BIO23
    BIO23 --- ---
    JOSKA_CZ: asi tak :D
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    FERRENC: po Praze mám najeto přes 12k a na základě dosavadní zkušenosti mohu říci, že nijak :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FERRENC: Tam kde nemají zpětné kamery, tak blbě :)
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Tak mě napadá: Když skútr nemá spztku vpředu, jak řidiče identifikují na radaru při překročení rychlosti, nebo na kamerách na křižovatce v případě jízdy na červenou?
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Přišla mi pneu na Aprilii 59L, i když v techničáku je 59P. Je v tom v praxi rozdíl, anebo je to v zásadě bez problémů, jezdit 130 na Lku? Díky moc.
    FLUNDR
    FLUNDR --- ---
    SPYYDY: To je zřejmě akt na podporu lidí, co vytáhnou skútra místo auta.. Paráda :( Na chodníku se parkovat nemá, to beru, ale fungovala tu tichá tolerance, stejně jako když jedu na skútru autobusovym pruhem a policie zastavi auto, co jede za mnou a nikoli mě..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FERRENC: Chodit se na chodníku dá skoro vždycky, ale může to ten provoz omezovat. A i když neomezuje, tak je to chodník, parkovat by se tam nemělo. Vzhledem k tomu, kolik místa si při podélném parkování kolem sebe nechávají někteří řidič, se parkovací místo pro skútr dá najít vždycky a těch 50 metrů si klidně popojdu :)

V zemích se skútrovou kulturou to funguje různě. Parkuje se samozřejmě všude možně (a často hodně strojů, hodně natěsno k sobě), ale taky tam mívají místa vyhrazená pro motorky a to v docela hojném množství:
    https://www.google.cz/...data=!3m6!1e1!3m4!1s85CWO3gVQoK7D5oSPbWMvA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=cs
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    DAN_F: No zajímalo by mě, jak to funguje v zemích se "skútrovou kulturou". :) Např. jestli italové/francouzi řeší, jestli stojí na chodníku, nebo ne. Z logiky mají mít úřady snahu vyměnit auta za skútry a logicky nebránit zbytečně parkovací místa autům. Pochybuju, že na chodníku stojíš tak, že se tam nedá chodit. To by pak mohli botičkovat i špatně zaparkovaná kola. :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FERRENC: Jo, zatím to tak je. Jednak to donedávna nebylo moc řešitelné (na motorku si nemůžeš nalepit parkovací kartu) a jednak to nestálo za to nikomu řešit. Uvidíme jestli se teď nějaký snaživec chytí toho, že už to z technického hlediska jde, a začne prosazovat zpoplatnění i pro jednostopá vozidla. Ale tak snad se ještě nějakou dobu budou držet té snahy tlačit skútry místo aut.

S těmi chodníky bych to dnes už neriskoval, hlavně v centru. Bývaly časy, kdy to nikdo neřešil a bralo se to jako normální, ale teď už je to čistě na "dobrotě" každého strážníka MP. A vzhledem k tomu, že si pořídili botičky, tak to vypadá, že se tomu hodlají nějak systematičtěji věnovat. Než si pořídili botičky, tak jediná možnost co měli bylo nechat tam pokutu, ale dej ji na skútr někam kde neuletí a zároveň si ji řidič před odjezdem všimne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam