MINER: Do Garminu mám rozprogramovaný ciferník. Chci tam mít odpočet kolik času zbývá do určitých úhlových pozice slunce vůči horizontu např -5° pod horizontem atd. A když to srovnám s UXP tak to je rozhodně o řád lepší :-D Ale oni k tomu asi budou mít důvod... hodinky maji miniaturní baterku... Instinc mají vydržet i půl měsíce na nabití. Musí to udělat nízkoúrovňově a efektivně. Nebo dřív museli.
Já zmiňuji UXP, protože posledních pár let nic jiního s jejich programy nedělám a chci sdílet osobní zkušenost.
Adobe používá hodně UXP pro svoje vlastní 1st party části Photoshopu. Různé dialogy, panely atd. Jenže mají interní dokumentaci a ta externí veřejná je špatná.
Samozřejmě, že málokdo bude přímo programovat. Ale pokud máš dobrý ekosystém pluginů, tak 3rd party za tebe udělá půlku práce. Viz VSCode... tisíce pluginů na všechno. Dělal jsem plugin do VSCode a bylo to super. (
https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=JaroslavBereza.uxpvalidator )
A když jsem třeba dělal ve Sketchi, tak cokoliv tě napadlo, Sketch na to měl plugin... pár kliků a měl jsi to tam. Jenže aby ty pluginy byly a byly zadarmo, tak musí mít programátoři dobré zázemí. A to tam teď není... ale dřív bylo s CEP mnohem hůř.
A hlavně Adobe nemůže dělat všechno co lidi chtějí... ty požadavky si navzájem odporují. Ale jako plugin to takový problém není... je to buď jedna funkce nebo druhá.
Adobe teď kašle na pluginy do Photoshopu... rozjíždějí teď Premiere... ale hlavně všechno cpou do Adobe Express ...asi chtějí konkurovat Canvě atd.
Možná budu příští rok zkoumat, jeslti půjde automatizovat Lightroom, kvůli fotkám bytů realitních kanceláří.