• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MINER
    MINER --- ---
    IOT_JH: Tohle je rozdíl mezi 4 a 1?

HUGGI
    HUGGI --- ---
    IOT_JH: vše co zpracovává data, řeším přes Gemini, protože lze nastavit použití pouze evropských serverů.
    Pokud vim tak jdou vyzadat i nejake free tokeny denne prave treba na dema aplikaci

Jinak právě jedna scéna, v jednu chvíli, na různé objektivy může být pouze jeden finální záběr (a nemusí)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    JARDABEREZA: Hele, já budu rád za každej test. Tak to zkus a uvidíme.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    IOT_JH: Já si fotím spíš krajinu. Na nějaké vyhlídce bouchnu do mobilu třeba 5 fotek, trochu jiný úhel, ale ze stejného nebo podobného místa a pak vyhodím ty čtyři, co se mi líbí nejméně. A pak si udělám ještě jedno/dvě kolečka, abych se zbavil těch nezajímavých fotek a dostal se na rozumný počet. Nevím, jestli bych to využil, ale pluginy pro Adobe software a v kombinaci s AI mě rozhodně zajímají.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    JARDABEREZA: Tak asi dá. Záleží, jak vypadá tvoje dovolená :) Třeba: dvacet fotek rodiny, jak stojí před vstupem do zoo. - vypadne jedna, kde se všichni tvářej co nejvíc normálně. Nejlepší fotku slona ve výběhu - nevim :)

Ale předpokládá se, že s tim pak budeš ještě pracovat. Ale už budeš vybírat jenom mezi záběrama, který jsou odlišný. Z každý série vybere jednu pětihvězdu, ostatní hvězdy se rozškálujou mezi zbytek.

Rozdělil jsem to na kategorie: Odpad (úplně neostrý atd.) - neposílá se ani dá do AI. Candids - momentky, nepózovaný lidi. To je pro mě úplně zásadní. Někdo si třeba povídá a nakropim toho strašně moc, než se třeba usmějou. Portraits/group - lidi koukaj do foťáku nebo nějak pózujou. Action - třeba hod kytkou. Atmosphere - tam by z dovolený mohly bejt třeba interiéry prohlídky Konopiště :), Artistic - random záběry, co nemusej dávat smysl, třeba odlesk v okně.

Appka v kompu to předchroustá a nabere tvrdý data, jako podklad pro Claude. Co je ostrý, kdo je ostrej, kolik lidí, kolik úsměvů, kolik divnejch ksichtů, pohledy do foťáku, atd.

Každá ta kategorie se pak hodnotí samostatně na základě jinejch kritérií.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    HUGGI: Neni to úplně tak. Ty sety fotek, který se porovnávaj to netvoří jen podle exifu, ale podle toho, co tam je. Když mezitim vyměníš foťák, tak předpokládám, že na něm máš jinej objektiv a tim pádem je to jinej záběr.

Gemini má nějaký API tokeny v rámci předplatnýho? Nebo jakej je důvod?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    IOT_JH: kdyby to slo forknout i na Gemini tak rad vyzkousim, ale realne jako nejvetsi slabinu, stejne jako u toho interniho nebo Aftershot vidim ten prvni krok “slouceni burst zaberu”, protoze to funguje jen kdyz jde realne o burst, ne kdyz treba v ramci 10-15vterin foti jednu situaci(natoz na dva fotaky)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    IOT_JH: Dá se to použít i pro fotky z dovolený?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    BLACKX: Drahota je samozřejmě subjektivní. Ale myslim, že se s určitym nastavením dá dostat na rozumný peníze, který za ušetřenou práci stojej. Batch stojí 50% a neni nutný používat ty nejdražší modely. Rád bych dal nějaký konkrétní čísla, ale jak si s tim furt hraju, tak v tom mám bordel.

Říkal jsem si, že ty bys to určitě zkusil. Ale bohužel já mám doma jenom Apple :(
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Už vidím - všechno projde přes Claude, který to oznámkuje. No, vzhledem k ceně toho známkování mě to asi neláká, ale jsem zvědavý, jaké to bude mít výsledky pro ostatní fotografy.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    IOT_JH: "Apple Silicon only" ... tak nic :) Ale hlavně jak se to liší oproti zabudovanému cullingu v LR?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Nazdar ve spolek. Stořil jsem plugin na rating fotek. Nástroj pro nás, co držíme furt spoušť a pak se doma topíme v tísících fotek.
    Budu rád, když to zkusíte a dáte postřehy.

Sudek — AI Photo Culling for Lightroom Classic
    https://sudekphotoculling.com/

Napište mi a pošlu slevový kód na 100% ceny.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: Pred nejakou dobou pridali export i s pouzitim GPU zaroven s CPU a od ty doby neni vytizeni samotnyho CPU indikativni. Faktorem muze byt co k tomu bezi okolo a pripadne zabira tu pamet, ktery neni mnoho, protoze se pouziva prave i pro to GPU pro paralelni zpracovani - kdyz ji zrovna nebude dost pro max GPU nasazeni, tak se pak ani CPU nezapoti.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SKALARIAK: Je to vždycky stejné nastavení a stejné formáty?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    dotaz - provoztuju LR na Procku M3 (18GB ram), všechno běhá +- krásně a jsem spoko, ale když dávám export, tak prostě někdy to zapřáhne CPU skoro na full a po čase začne větrat což znamená, že to jede naplno, ale někdy je CPU kolem 1/2 a větrák nic a export je citelně pomalejší a nějsk nemůžu rozklíčovat, proč je někdy tak línej a někdy se naopak rozhodne do toho dát všechno :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    A ta sleva už samozřejmě dávno neplatí, a je to za 144 :( Holt to budu zase krást. Ach jo.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    OCTOPUSS: Tak aktivováno a je tam Lightroom i Lightroom classic.
    JOPS
    JOPS --- ---
    OCTOPUSS: ty vogo, ja ho miluju, ale to prece neznamena, ze to nemam i na disku u sebe :D a ber to tak, ze kdyz potrebujes cokoliv nasdilet, tak to je na par kliknuti a neseres se s tim.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    ASYMETRIC: aha :) zvlastne me to neslo i s nemeckou...kazdopadne uz minulej rok jsem videl stejnou hlasku...ale nakonec jsem na US amazonu nasel podobnou akci tak jsem to vzal odtamtud.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    DAVVID: Ja mám německou adresu, takže jsem se s tím ještě nesetkal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam