• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Mám core2 duo 2,4 Ghz a nic moc, ale obávám se, že problém bude v pomalé desce s jednokanálovou pamětí. Ale darovanému koni, že...
    Máte najaké zajímavé "presets" do Lr?
    MINER
    MINER --- ---
    Nemá někdo postup, jak donutit LR respektovat Canon Picture style v RAWu?
    Picture style jsou ty styly, který určujou barevnost, mikrodoostřování RAWu, atd.

Ty pseudostyly z adobe labs jsem vyzkoušel, ale ty jsou dost ubohý.
    Chtěl bych, aby se použily při vyvíjení RAWu stejně jako v DPP, a pokud by šly změnit, bylo by to ještě lepší.

Nějakej starší LR mi aspoň použil styl, s kterym byl RAW vyfocen, ale 2.3 na ně kašle..
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    LEDOFREDO: jen kdyz planuju se v tech fotkach hrabat jeste ve fotokramu..
    Jinak mam porad vsechno v RAWech a co potrebuju poslat nekam dal tak prevadim do JPG
    EXX
    EXX --- ---
    LEDOFREDO: zajimave
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    KOC256: v LR mas moznost prevest soubory na digitalni negativ (DNG) - coz je takovej Adobe raw - zduvodnujou to tim, ze kazdej vyrobce ma ten raw vice ci mene proprietarne upraven, takze se ti muze stat ze v budoucnu (v dalekem budoucnu) treba ty soubory s novym softwarem nezpracujes - zatimco DNG by melo byt na jistotu, protoze ten format je verejne pristupnej
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LEDOFREDO:
    presne nevim kam miris... ale kazdy prevod ubere nejakou kvalitu...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    prevadite fotky do dng, nebo to nechavate jak to je (jpeg/raw) ?
    KULHY
    KULHY --- ---
    tak to vypada ze kix bude hlavne v tom dvoujadro .. moje single-core uz asi dost zkuhra :)
    EXX
    EXX --- ---
    delal jsem v tom na dell XPS M1330 , 2,1Ghz dvoujadro 2GB ram, a pohodka - obcas to drhlo , ale nic na co bych si potreboval stezovat - vpodstate jen import a prevod z RAW no tif/jpg..
    KULHY
    KULHY --- ---
    DEAN: tak watermark neni problem .. v LR pod nazvem identity plate .. muzes klidne importovat jpeg, tiff, psd bo neco podobnyho uz s pruhlednosti .. myslim ze tohle ti bude stacit ;) http://www.youtube.com/watch?v=IqZoHhBTEvY
    KULHY
    KULHY --- ---
    DEAN: no vidis watermark by me taky zajimal, kouknu na to ..

chtel jsem presne slyset nekoho kdo v tom delal na necem co mam ja a na nejakym delu .. chjono casem snad bude investice :)
    DEAN
    DEAN --- ---
    LR 2.3 na AMD Phenom X4 2.6 + 4GB DDRII sviští na pohodu, jen mě štve, že betu jsem sehnal 64bit a final ne..
    na jinym kompu ( AMD Athlon 64 3500+ 1,5GB ) je úbytek výkonu fakt hodně znát, dělám na něm, jen když něco potřebuju hodně rychle a nepočká to než se dostanu k novýmu železu...
    mě by zajímalo, jestli se v LR dá i nějak šikovně watermarkovat fotky logem.. zatim to dělám přes jinej prográmek, ale v LR by to bylo pohodlnější...
    KULHY
    KULHY --- ---
    na novinky je treba vzdy chvilku pockat, pokud mas neco starsiho nez 500D tak staci jen udelat update lightroomu :)

bohuzel nevim jestli se delaj update pro lightroom 1
    KULHY
    KULHY --- ---
    MJUGEN: jestli to dobre chapu tak dekodovani rawu pro konkretni fotaky prichazi v aktualizacich pro LR .. ktery obsahujou novejsi verzi camera raw (tzn. to sami v cem vyvolava raw PS)

tady mas podporovany fotaky pro aktualni camera raw
    http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    ahoj, jak nainstaluju kodek na moje RAWy na canon do LR?
    KULHY
    KULHY --- ---
    huh .. co takhle orez presne na velikost .. to jest na pixely, cm a jine .. da se nekde najit? .. zatim patram marne :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    zdar vitam Vas v auditku zamerenem na Lightroom :)

trebas hned ze zacatku bych rozjel diskuzi na tema HW naroky .. jakou verzi na jakem HW provozujete .. ja mam celkem stary zelezo (AMD Athlona 64 3200 s 3 GB) a je to teda obcas fakt lenochod (doslova: hezke barevne efektni, ale pomale :D)

kdyz jedu davku treba 100 rawu z D90ky a kazdej upravuju trochu jinak tak me 20ti sekundovy nacitani nastroju u kazdy paty sesty fotky fakt vytaci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam