• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      TWARR
      TWARR --- ---
      GHOSTSTALKER: coz ono taky jebe kdyz fotim raw+jpeg co? :D nahledy se mazou jak? ted budu za blba :))) mimojine se mi nezda na katalog 5k fotek moc, nedavnou jsem to rozdeloval do tri, ale naky extra zlepseni jsem nepostrehnul :/
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      TWARR: je to hodne narocny na procesor, no... chce to obcas optimalizovat katalog, vymazat nahledy atd. A nebo pracovat s vice mensima katalogama
      TWARR
      TWARR --- ---
      GHOSTSTALKER: ale to ja taky :) spolu s 2.5, ale nejak me ta rychlost odezvy lr zacina srat, budto je chyba nekde v applu, nebo jsem magor:))
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      MIKEKT: on to asi potrebuje mit vsechno v jednom slideru typu DxO Lighting a nejlepe uplne automatizovane :)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      LWEEK: to nejsou falesny hdrka, to je nejaky Shadow/Highlights filtr z Photoshopu (a v LR to jde v poho udelat taky pomoci Fill Light/Recovery/Blacks:) Ta fotka pak ztraci globalni kontrast, v cemz se namapovane hdr chova prakticky uplne naopak.
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      LWEEK: tak LR umi vytahnout nebo ztmativ cast fotky nebo na to pouzit stetec to ti nestaci?
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      TWARR: 2.6? Ja tu mam 3.0 betu :-D
      LWEEK
      LWEEK --- ---
      Myslím, že u 2.6tky si počkám na finálku :-) Co by se mi hodně líbilo, kdyb lightroom uměl pracovat se stínem jako to umí DxO, pač to je jediný důvod proč se mi líbí DxO .. schopnost tvořit falešný HDRka jedním kliknutím. Věřím že to by mnozí v LR ocenili víc než video prezentace. :D
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Je mozny, ze ty novejsi verze se s tim vyporadavaji lip, to uz jsem nezkousel, jedu takhle asi rok a jsem spokojen, nic neklicuju a nijak mne to teda neomezuje
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MENTOL_: Ja mam aktualne jeden na zhruba 35.000foteka pokud je jednou za mesic treba optimalizovanej(zalezi jak moc se v nem predelava) tak je to v pohode..ale asi vyzkousim jestli to nebude treba na kazdej rok zvlast rychlejsi..
      LWEEK
      LWEEK --- ---
      Já mám v katalogu 6 tisíc fotek a každá z nich má své klíče protože fotím zvířata a zatím teda v pohodě, řekl bych.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Vida, na katalog jsem uplne zapomnel - na kazdy mesic si delam novy, neni ideal mit v jednom prilis mnoho fotek. Nekteri fotografove maji i jeden katalog na akci, ale to jsou tisice fotek a tridi v LR.
      LWEEK
      LWEEK --- ---
      Taky je potřeba provádět jednou za čas optimalizaci katalogu a vysypávat náhledy. Alespoň já to tak dělám, že jednou za čas vysypu náhledy do koše.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      RATTKIN: je to normalni..2,5 neni nejak extra rychla..pokud treba udelas i vic uprav na fotce tak dokaze sezrat treba 400MB ram (kazda fotka po otevreni)..melo by se to s novou 3 spravit..

a jak pise Mentol..4jadro oproti 2jadru taky dost pomuze (ackoliv ho to podle grafu nezatezuje:)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      RATTKIN: tezko rict takhle odboku, nicmene z vlastni zkusenosti je zrejme, ze Lightroom vyrazne porychli s prechodem an 4jadro
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      mam 2.5ku a zda se mi to pomaly. Mel jsem i predchozi verzi (asi 2.4, uz si nevzpominam).
      Kdyz prechazim z grid do develop, tak to trva tak dve vteriny nez se to zobrazi a pak to jeste nacita bocni panely. Je to normalni? Pouzivam par let google picasa, to je trochu jina kategorie, ale ui tam je mnohem rychlejsi.
      mam win7, 8gb ram a dualcore.
      MINER
      MINER --- ---
      Pokud vim, tak beta verze maj často v sobě spoustu ladícího kódu, kterej odstraněj až ve final release. Takže rychlost bety bych nebral úplně vážně.
      Dobrý je vidět, že to nestagnuje, je tam pořád vývoj k lepšímu.

Jenom by už konečně mohli udělat funkční Picture Styles profily, který si to bude číst z Rawu.
      V tomhle má originál DPP Canon furt navrch, i když jinak je to sračka. Picture Styles a autoLightning optimizer. V LR je to potřeba furt nastavit znova ručně, i když v RAWu ta informace o použitym profilu je...
      KULHY
      KULHY --- ---
      ja nejaky benchmarky delat radsi nebudu se svoji herkou :)
      KULHY
      KULHY --- ---
      TWARR: tak snad jen beta problem a daj to dokupy :)
      TWARR
      TWARR --- ---
      mno tak u ty bety pozoruju razantni zpomaleni a to mam jen cca 25k fotek. tedy alespon u me na imacu a zas takova sragora to neni c2d 3ghz, 4gb ram a je to zpomaleni oproti 2.5 dost do oci bijici:)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam