• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MINER: Ne, jen jsem od nekoho (kdo to nepouziva moc casto) slysel, ze je to neprakticky velke a clovek uz to jen tak neobsahne pohledem. Takze jsem chtel vedet, jak moc velky problem to je a jestli se na to da zvyknout. Taky by mohl byt problem v ovladani - mysi se pak clovek hodne najezdi. Asi pomuze akcelerace mysi s tim, ze porad bude dostatecne citliva i pri pohybu pres jeden pixel, ale chtelo by to vedet, jestli opravdu v necem neni skryty problem... tady se nebavime o zvetseni plochy o par procent, ale hned o sto.
      MINER
      MINER --- ---
      BLACKX: Mám s tim jen zkušennost: Je to fakt velký!:)
      Zajdi si např. do Eizo studia nebo nějakýho jinýho showroomu, pusť si tam Miny, a za chvíli budeš mít vlastní zkušenosti:)
      Co čekáš za dlouhodobý zkušenosti? Že se z toho dělají závratě?:)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      GHOSTSTALKER: Samozrejme, ze to jde, ale petiminutova fantazie a dlouhodobe pouzivani a tomu odpovidajici "tweaking" je neco uplne jineho. Kdyz uz o tom mluvime, tak by se me hodily i zkusenosti s pouzivanim takoveho monitoru.
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      BLACKX: jezis tak to si asi muzes upravit podle sebe, ne? Trochu fantazie, proboha
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MINER: jj, to uz mam, ale chtel jsem i nejaky realny screenshot, pro jistotu. Predpokladam, ze uzivatel u velkeho monitoru asi bude mit prostredi trochu upravene, ale jak? (Treba vetsi nahledy ve filmstripu a podobne)
      MINER
      MINER --- ---
      BLACKX: screenshotni si to u sebe, a upsampluj jenom fotku a okraje jen posuň, a máš screenshot doma i v "malování" za 2 minuty, neasi.

Pokud máš nástroj, co umí 9-slice, jako Fireworks, tak to máš přibližně za 20 s
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Dotaz: Pouzivate nekdo Lightroom na 30" monitoru s rozlisenim kolem 2560x1600? Jestli ano, mohli byste sem hodit nejaky screenshot v plnem rozliseni? Trochu o takovem monitoru domu premyslim a v praci takove mame, tak bych si chtel vyzkouset, jak by na tom vypadal LR.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: Nevim..ale je to mozny...3Beta uz je venku aspon mesic..tak treba na Vanoce bude full
      TWARR
      TWARR --- ---
      http://img22.imageshack.us/img22/4351/beznzvugb.jpg takhle? fill a jedem, nevidim problem
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Ze by se nejak brzo ocekavala verze 3?

MANSIK: V tome levem panelu je maly nahled na fotku a nad nim je "Fill" - klikni na to a stane se, co chces.
      TWARR
      TWARR --- ---
      MANSIK: prvni vec, pouzivej F na skryti zbytecnejch sragor. TAB na skryti panelu evidentne znas, ale ja kdyz dam fill, tak to mam roztazeny ...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MANSIK: sak se ti zobrazuje cela fotka stejne jako na tom puvodnim monitoru..jen je tenhle sirsi tak jsou logicky po stranach okraje..pokud bys chtel fotku do kraju musel bys scrollovat nahoru a dolu..

Navic ty okraje tam jsou naschval...na nich muzes mit veskerey editacni panely aniz by ti to prave zmensovalo zobrazenou fotku jako tomu bylo na tom starym monitoru
      MANSIK
      MANSIK --- ---
      Chci se zeptat přešel jsem ze starýho pc,kde byl monitor 4:3 a kde se mi fotky zobrazovali takhle http://img686.imageshack.us/img686/8035/49762466.jpg . Na 16:9 notebook a fotky se mi zobrazují teď takhle http://img402.imageshack.us/img402/9594/94572110.jpg . Je nějak možný,aby zobrazení v režimu fill/přizpůsobit na tom 16:9 zobrazovali při náhledu na celou obrazovku dotažený až do krajů? Respektive jako na tom starým monitoru? Nemůžu si na to nějak zvyknout...
      BIGJOINT
      BIGJOINT --- ---
      hlavne taky musim upgradnout photomatix i Lr - oboji verze 1.4 nebo tak neco:p
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GHOSTSTALKER: no proste ten textak co je vedle.. :D xmp tusim..:)

Jinak jeste je jeden problemek ze program to cist treba umi..ale kazdej si tam ukalda svuj druh infa..IPTC tagy, barevny vlajky apod jsou v nejakym standardu (co udelam v LR umi precist Zoner a naopak)..ale treba ty upravy uz zoner nezobrazuje..(jestli LR zobrazi upravy ze zoneru jsem nezkousel)
      BIGJOINT
      BIGJOINT --- ---
      HUGGI: jo to bude ono! diky protoze cr2 z fotaku je ok ale cr2 z LR je furt stejny
      stejne to budu radsi ladovat z tiffu
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      HUGGI HUGGI: tak sakra xml nebo xmp? delas mi v tom bordel :)

A photomatix to cist neumi (a LR mi to teda standardne uklada a ctrl+s mackat nemusim)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      HUGGI: ovsem jeste me ted napdalo..jestli nemas zapnuty auto ukladani..tak je mozny ze photomatix xmp cist umi..ale nema co cist..prootze lightroom tam ty upravy standartne NEulozi..musis dat klasicky ctrl+s (nebo si nastaveni zapnout aby to delal automaticky)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BIGJOINT: no ty to "exportujes" ale ligtroom pracuje vyhradne s nedestruktivnima upravama..takze on ulozi uplne stejnej soubor a jen vedle nej hodi xml ve kterym jsou ty upravy zapsany..pokud to jinej program neumi precist tak to nacte jen jako puvodni soubor.. tiff to vyresi..
      BIGJOINT
      BIGJOINT --- ---
      GHOSTSTALKER: aha no jestli umi photomatix tiff tak neni co resit:)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam