• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: mobil se stopkama a exportovat po 4fotkach podle nazvu jak je to rozdeleny
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: jak zmerim ty casy presne? zkusim to vecer
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: jj, vím, že se to tu psalo, jen jsem chtěl vidět o kolik se to zlepší.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Dik..

j to uz se resilo ze u vetsiho mnozstvi je lepsi rozjet nekolik jednotlivejch exportu najednou...ale zase to je mylsim vyhodny jen kdyz mas dostatek ram..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Díky, máš to tam. Ještě jsem zkušel jeden test: Rozdělit fotky po šesti a postupně je co nejrychleji po sobě zadat jako separátní exporty. Počítač se sice hodně zpomalil, ale bylo to cca za 3:33. Když to dám jako jeden export, tak je to za 5:35. To už je slušný rozdíl.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: uz by to melo jit..upravil jsme prava
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ok, prvni vec otestovana a zjistil, ze do te tve tabulky nemuzu zapisovat :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Dilci jsem proste exportoval po 4.. a zapisoval si to...celkovej nizsi cas pricitam jen 4GB ram, ktery vetsi mnozstvi fotek nedava..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ještě dotaz: Jak jsi zjišťoval ty dílčí časy? To jsi spustil vše najednou a pak se díval na časy vytvoření souboru a odečítal rozdíly?

Nebo jak se liší Celkový čas a Součet časů?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Eh, já to teda jdu zkusit.

Kdyby tu byl někdo s prémiovou verzí Nyxu, tak může udělat anketu, jestli se víc používá "Add to Catalog" nebo ne :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: no..ale proc bys testoval disk D kdyz bezne pracujes s fotkama na C? To i pro tebe potom bude vysledek bez vyznamu (v porovnani s ostatnima)..a pokud chces sam zjsitit jakejbude rozdil mezi C a D diskem tak stejne musis udelat export na obou (a klidne si uz u nej topridani vypnout)

Osobne ale teda nejak nereism kde mam jakej katalog..v LR mam najednou naimportovany tisice fotek ze trech disku (2 fyzicky)...a i kdyz jsem to jednu dobu zkousel jednotlive na vykon to vliv nemelo..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Nejsem si jistý u těch nadřazených adresářů...
    třeba když máš něco jako C:\Moje\Obrazky\Fotky a LR používáš jen na ty "Fotky. Pak když chceš otestovat disk D:, tak se ti do LR dostane nadřazená hierarchie a musíš ji pak ručně rušit. Připadá mně to zbytečné. (BTW já tak naopak asi 98 % věcí neexportuju.)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: ja 90% veci exportuju tak ez totam i zaroven chci mit takze to mam v podstate porad zapnuty..

a smazani je prece otazka par sekund v lr..zbytek se vycitsit aktualizaci katalogu ne?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Super, ale proč "Add to catalog"? To bych tam nedával, jednak to zase mate časy (import do DB) a jednak se blbě budou dělat testy na jiných discích - bude to vytvářet zbytečné adresářové struktury v LR, které se pak budou muset ručně mazat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak jsem dal konečne dohromady ten test na výkon:
    1) zdrojový data včetne XMP - https://www.dropbox.com/s/lr6jis5j29cf795/lr_test.zip
    2) exportovat s výstupem: JPG, Quality 95%, Resize 1000x1000, Sharpening: Standard, Add to Catalog (kdyztak zde: https://www.dropbox.com/s/m2hx3rmh7pxclo2/export_lr_test.lrtemplate )
    3) Pokud možno vyplňte i dílčí časy..je tam hodně vidět co konkrétně zatěžuje..
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ami73K3ehWfNdElVNzJEUEpxSGRSLXU1TlJSYVpNSVE#gid=0
    4) Ideálně při exportu nechat PC bejt..

PS: Pokud bude mít někdo horší čas než já dostane panáka;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: ja vim..jen zminuju..

kazdopadne tohle je jeden z duvodu proc nepouzivam zadny automaticky veci typu import z karty a kopiruju si to rucne..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no tohle neni ten pripad, normalne proste chybi 200 fotek... jinak tam vse je naimportovano...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Pokud sou ty soubory normálně pojmenované, tak to se mně nestalo. Ale cosi kolem neimportování jsem kdysi řešil, jen si to moc nepamatuju. Bylo to nějak, jako že LR nevidí adresáře, které končí mezerou nebo tečkou... kdo ví, jestli nejsou podobné problémy i se jmény souborů (a taky to možné, že už je tohle opravené).
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no ale ja resim import z fotaku na disk, karta samozrejme 3x prefocena, nez sem to zjistil, ze se mi na disk nahraly jen nejaky...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: pri exportu nikdy (ale neexportuju vic jak dejme tomu 300 souboru nikdy)...ale kdyz na takovy mnozstvi fotek nahodim hromadne 2-3 presety tak se stava ze u nekterejch jsou zaposany v "historii" ale nejsou aplikovany vizualne (jestli by se to pri exportu spravilo jsme nezkousel)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam