• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      MIKEKT: ta odezva na zápis je jako fakt skoro plotnovej disk, to je zlý. To sem zvědavej jestli to je tím diskem nebo něčím v systému.
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      MIKEKT: Diese sequential Schreiben is nicht gut!
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      MIKEKT: tak mam podobny vysledky jako TWARR: a to asi neni uplne spatny. ted uz jenom zjistit kde je problem :)
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      MIKEKT: pust ten twarruv test, dej sem screenshot, diky
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      KARYSLAV: no ono tam neni moc na vyber v tech mSATA ssd a nechtel jsem do toho zase davat vic.

TWARR: Diky test urcite zkusim.
      TWARR
      TWARR --- ---
      MIKEKT: puvodni screen jsem omylem prepsal s testem ;) mam ve spcifikaci 270mbs cteni, 130mbs zapis, coz tak odpovida tomu co to vyplyvlo
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      MIKEKT: no koukam parametry disku na tu cenu teda nic moc. Pust si ten bechmark co tady ukazuje TWARR
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      TWARR: msahci - ok tam mam vse zeleny. muzes udelat test at vim jak to ma vypadat? ty rychlosti. diky
      TWARR
      TWARR --- ---
      btw ja na to tudle dosel omylem ;)
      nahore vlevo jak je to zelene, tak jsem tam mel cosi cerveneho ze ide a "didoprdele"
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      MIKEKT: co mas konkretne za ten SSD disk?
      TWARR
      TWARR --- ---
      vsak ti to nahore pise ze ahci, si premackni do podrobnosti ;))

https://dl.dropbox.com/u/21564642/w8ahci.png
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      Tohle?

MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      TWARR: a kde to najdu v tom správci? nějak to nevidim. díky
      TWARR
      TWARR --- ---
      ha konecne se mi ten pack stahnul, tak to zejtra otestuju ;))
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      KARYSLAV: Pointa je v tom že to ovlivňuje zavádění HDD, respektive zavádění ovladačů pro práci s diskama při bootu systému. Když na systému kterej je nainstalovanej jako IDE, přepneš na AHCI, tak to nenabootuje. Když se to přepne pak zpátky, mělo by to zase naskočit, ale je to zbytečný zkoušet.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      TWARR:
      KARYSLAV:
      MIKEKT:

Všechny biosy, co jsem zatím viděl, jsou nastavený v základu na IDE mod, (jmenuje se to něco jako SATA MODE, nebo SATA IDE MODE nebo tak něco). Musíš si to sám přepnout, a opakuju ještě jednou a na to pozor! PŘED INSTALACÍ novýho systému! Ryze hypoteticky existují návody jak to udělat na živým sytsému, ale důrazně to nedoporučuju, ušetříš spoustu času když to přeinstaluješ úplně.
      TWARR
      TWARR --- ---
      Jo. Mam pomaly ssd intel 320 a v ide modu cteni i zapis byl na pulce co dava. Nastesti jsem reinstalovalnkvuli novymu hw, prepnul na ahci a zmenu jsem hodne pocitil. Na w7 i w8 je videt na radici ve spravci jakej ovladac si to nacetlo ide/ahci. Pripadne vetsina bench softu to urcite ukaze. Ja myslim jel as ssd ...
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      MIKEKT: No, před instalací systému by to mělo být na AHCI, pokud to není, tak to proboha nepřepínej, to je na reinstal systému, jinak se tam pracuje s diskama. Jestli tam máš IDE? tak sme řešili s TWARRem, že to zpomaluje kompl a snižuje výkon (to IDE)
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      KARYSLAV: to nevim :) ale kouknu se. jak to ma byt nastaveny? je to prave cely divny
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      MIKEKT: Tušíš jak más v BIOSu zapojený ty SATA disky? Jestli jedou v modu IDE nebo AHCI?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MIKEKT: stahni si process explorer a zkoumej grafy behem exportu, to umi docela napovedet, kde je slabe misto...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam