• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Zkusil jsem nedockave LR 4.4RC, export uplne stejny, takze asi zadna optimalizace. Bohuzel jsem hned zaregistroval, ze prestalo fungovat kolecko mysi na posuvnikach pro zmenu hodnot, tak doufam, ze to je jen bug..
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    Minuly tyden jsem si "poridil" na webu nasledujici knihy .... je jich asi plny internet, ale kdyby nekdo potreboval a nemohl se jich dobrat, tak je mam :
    Adobe Photoshop Lightroom 4 Book: The Complete Guide for Photographers
    Adobe Photoshop Lightroom 4 Classroom in a Book (bez CD)
    The Adobe Photoshop Lightroom 4 Book for Digital Photographers
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TWARR: Dekuji
    TWARR
    TWARR --- ---
    LAUNCHER: pokud jako toto https://dl.dropbox.com/u/21564642/untitled-06750.JPG tak library - metadata - copyright
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    KARYSLAV: Ano tak je to v nastavení Win 7 Díky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Jak prosim pridat v Lightroom do EXIF copyright tak, aby to bylo videt ve Windows (pokud vyvolam okno s properties daneho souboru) ?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PETRPEDROS: aha takže to máš v systému:

Very simple go to >>Start >> Type "Autoplay" >> click on "Start or stop using Autoplay for all media and devices" >> go to "pictures" and make it "Ask me everytime" and also for the" mixed content" and the problem will be solved,,,"for windows 7
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PETRPEDROS: Bohužel mám enable šedivou kostičku a vypnout to nejde...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

Nestacil jsem dost rychle otacet s aperture a stvoril jsem nize uvedene. Co ted?

18 hlasy od 18 respondentů

LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      (viz prispevek ktery bude nasledovat)

LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      BLACKX: V "Auto Import Setting" mas i "Watched folder", ale nejspis to bude to co pises. Pripadne nastaveni Windows (jak je to na Apple netusim): Control Panel -> All Control Panel Items (sipicka nahore) -> AutoPlay
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      LAUNCHER: To ne, to je když si nastavíš adresář, do kterého sypeš fotky a LR je automaticky importuje. To, co PETRPEDROS hledá, je v Edit -> Preferences -> General -> Show import dialog when memory card is detected
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      PETRPEDROS: File -> Auto Import -> Auto Import Settings ?
      PETRPEDROS
      PETRPEDROS --- ---
      Prosím jak vypnu automatické otevírání lightroomu po vložení flashky nebo připojení fotoaparátu?
      2MEK
      2MEK --- ---
      ha, save metadata to file - az takhle to je jednoduchy :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      2MEK: Nejsem si jistý, jak je to s DNG, ale mělo by stačit označit ty soubory (CR2, NEF, ...), z menu vybrat Write Metadata To File a vedle těch originálních souborů se objeví soburoy XMP, kde je většina nastavení (asi vše z Develop, asi kromě historie) a jsou tam i hvězdičky, klíčová slova a barvy. Není tam Pick/Reject. Ale radši si to vyzkoušej, jestli tam je to, co potřebuješ, nemám dokonalou paměť :)
      2MEK
      2MEK --- ---
      Potrebuju narychlo predat nejaky rawy i s nastavenim - je export do dng to, co potrebuju?
      Budu si to muset nastudovat, ale musim to udelat ted rychle.
      Diky.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      Zkouseli jste nekdo na ovladani LR MIDI controller? Dneska mi rpisel NOVATION NOCTURN, docela tu s tim zapasim, musi se to vsechno nejak namapovat, pres plugin knobroom by to melo jit, ale LR 4.3 mi vzdycky vyhodi error kdyz se pokusim spustit, tak zkousim pres PADDY, coz se mi sice nakonec povedlo, ale jsou tu jisty omezeni ohledne customizace kroutitek, neresil jste nekdy nekdo? :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Teď jsem hledal řešení čehosi a narazil jsem na stránku od člověka, který vytvořil mraky pluginů pro LR. Možná se Vám něco bude hodit:

robcole.com - Products & Services
      http://www.robcole.com/Rob/ProductsAndServices/index.cfm

A tady je pokračování (menší pluginy):
      robcole.com - MiscLrPlugins
      http://www.robcole.com/Rob/ProductsAndServices/MiscLrPlugins/index.cfm
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Jeste nejaky poznatky z toho testu - v celym exportu vycnivaj dve nejnarocnejsi fotky (brano z celkovyho casu 4:10 na i7-920 @ 3.8GHz ):

#23 - dalekohled nebo co to je
      Export bez LensCorrection: 4s
      Export s LensCorrection: profil, CA: 7s
      Export s LensCorrection: profil, CA a Manual/Vertical -32: 12s - jedou 2 jadra
      Export s LensCorrection: profil, CA a Manual/Vertical -33: 24s - jede jedno jadro
      Export s LensCorrection: profil, CA a Manual/Vertical -80: 22s
      tj. za -32 tyhle jedny hodnoty Manual/Vertical se najednou prestanou pouzivat dve jadra ze 4 a jede jen jedno. Ostatni polozky LC/Manual jsem nezkoumal, z drivejsi zkusenosti cekam obdobu.

#40 - ta posledni s travou
      Export 4x Brush, jeden s Moire 55: 38s - jedou cca 3 jadra, nekdy v pulce spadne na 1 jadro
      Export 4x Brush, jeden s Moire 1: 20s - jedou cca 3 jadra, nekdy ke konci spadne na 1 jadro
      Export 4x Brush, bez Moire: 14s - jede na 100%

Ostatni veci jako bezny upravy, noise reduction, atd "zerou" taknejak adekvatne, cim vic brushe pres sebe tim pomaleji to jede, ale v podstate asi linearni narust umerny slozitosti a jedou vesmes vsechny jadra zda se.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam