• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      FOGH: A to importujes fotky primo z karty? Ja teda prvni rucne koiruju do pojmenovanyho adresare kde si toi rozhodim na raw/cokoli jinyho a udelam prvni promazani v zoneru/view NX kde to je mnohem rychlejsi nez v LR
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      FOGH: import dialog je pořád napikachu. nedá se ani označit fotka mezerou, ani myši, musí se člověk trefit do horního rohu
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      FOGH: Dole das seradit podle typu media a pak o(d/z)nacis fotky nebo videa, podle toho, kterej typ chces importovat. Pro me dostacujici reseni, ale taky bych radsi nekde zakrtavatko "Import only photos/video".
      FOGH
      FOGH --- ---
      Ten import dialog v LR4 me neskutecne sere, vylepsili to v LR5?

jsem tak omezeny ja nebo ten import? Napr. LR4 vsechny moje videa povazuje za fotky a nenasel jsem zpusob, jak hromadne odskrtnout videa a importovat jen RAWy - jde to nejak?
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      btw: kterou variantu máš? Portfolio?
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      KOZEL: díky, vypadá to vážně dobře :)
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      SUN_VU_KUNG: jo jasne http://galerie.fotohavlin.cz/, neni to jeste moc vysperkovany ale, premigroval jsem to ze staryho systemu teprv vcera
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      KOZEL: Díky, naposled jsem si tam prohlížel portfolio Treye Ratcliffa, kde jsou některé hodně zajímavé fotky (kromě trochu divných HDR :) ale strašně mi to shazovalo prohlížeč (FF), v podstatě jsem ten panel musel zavřít, protože při scrollingu byl pád prakticky jistý.
      Google s expicassou mě štve, je to sice rychlé ale zjistil jsem, že na mobilních zařízeních promítá nějak nesmyslně zkomprimované verze fotek, které tam mám a nemohl jsem najít, jak to změnit... prostě už mi leze na nervy, že nějaká pseudochytrá rutina bude za mne rozhodovat, jak kompresovaný obrázek bude, aby se načetl i někomu na mobilu... mě vůbec nevadí fotky, které mají fullHD rozlišení a velikost kolem 1MB, lepší pořádná fotka a chvíle čekání, než rozmazaný hnus...
      Pošleš odkaz na svoje stránky? :)
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      SUN_VU_KUNG: v prumeru jsem spokojenej dost a od te doby, co pred necelym mesicem predstavili totalne prekopanou novou verzi, tak jsem dokonce vylozene nadsenej. Uz to umi treba vyrabet i stranky s libovolnym obsahem bez hackovani. Navic design konecne posunuli do tohoto desetileti.
      Kdyz bys do toho sel, tak pls pouzij muj referral code W8NPswa4PTEwU , usetris $5.
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      KOZEL: jak jsi se smugmugem spokojený? Poslední dobou po něm pokukuju...
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      já taky nemilosrdně mazu, nechám RAW jen z povedených fotek. stalo se mi ale, že hodně povedenou fotku, první velkoformátové hdr panorama mám jen v JPEG. i tak jsem s tím vyhrál Nikon D300s, tak dobrý.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      JACHYMKO: Nevidim zadnej duvod, proc si schovavat exporty. Exportuju na disk jen vyjimecne a mam v tom bordel. Jednou za cas vsechno smazu a je uklizeno :-)
      Vetsina hotovejch fotek jde rovnou na smugmug, odkud to jde v pohode zase zpet stahnout, kdyz nekdy potrebuju nejakou svoji fotku v plnym rozliseni a nejsem u svyho pocitace.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GIF_242:z vyberu (uplne vsechny nafoceny fotky nezalohuuj nikdy to neni potreba) nechavam full jpeg (z beznejch veci jen v rozliseni 4500px delsi strana)

JInak sem se uz naucil mazat dost nemilosrdne, protoze to fakt nema smysl skladovat vsechno..do archivu se vracim casto ..kazdou chvilku nekdo neco chce nebo de do tisku, ale nestalo s emi ze by mi nejaka fotka chybela..nebo ze by vadilo, ze nemam orig fotku bez uprav (vse aplikuju primo na raw)
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      Vnimam to nasledovne. Diskova kapacita stoji myslim kolem 1Kc / 1GB. Kolik stoji ostatni vybaveni patrne vsichni vime. Z tohoto pohledu jsou jedine realne naklady zhorseni prace s katalogem pri vetsim poctu fotek. V ramci toho zalezi kolik toho clovek nacvaka (tzn jak velky ten katalog obecne je), jak moc mu to tu praci s katalogem zhorsi a jak moc si tech mene povedenych fotek vazi. Prihlednul bych take k tomu, ze mene povedenou fotku muzu v budoucnu smazat, smazanou uz neobnovim.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: to je dobrý, to mě nikdy nenapadlo, že bych vlastně mohl ušetřit spoustu místa ;). A z těch netop fotek si necháváš co? TIFF? JPG? nebo je prostě nemilosrdně mažeš?
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      JACHYMKO: jpegy nearchivuju, protoze postupne jak se zlepsuje lightroom, zlepsuji se exporty, takze kdyz chci neco staryho, tak to rovnou vybliju znova :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      JACHYMKO: Uplne nechapu..fotky oragnizuji do adresaru podle roku-mesice-dne-akce..podadresare rawy, jpegy..vse v katalogu..rawy archivuju jen u jednotlivejch top fotek..zbytek neni potreba..

TWARR
      TWARR --- ---
      Lightroom 4 and 5 Hardware Performance Test: Single vs Dual CPUs, Hard Drive Configurations, Previews and More!
      http://www.slrlounge.com/lightroom-lr5-lr4-hardware-performance-test-review
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      MENTOL_: aha, tak jsem byl "uklidnen", ze to je znamej, ale neopravenej bug, ja uz tem jejich prioritam fakt nerozumim ;)
      Adobe Community: Lightroom 5.2 RC - still one export bug
      http://forums.adobe.com/message/5556015#5556015
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MENTOL_: Tentokrát jsem na vážkách, jestli do toho vůbec tak rychle jít :) Možná si radši počkám na odezvy na webu.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      jinak nas export v 5.2RC se zda byt stejne rychlej jako 5.0, viz "rozbor" MENTOL_
      Jeste mi teda dela, ze u mensich souboru, treba 1000px, exportuje nektery jpg jako 999px. U 2000px jsem to nepozoroval, takze je mozny, ze jde o souvisejici bug s tim opravenym. Zkuste to nekdo pripadne a dejte vedet jestli se mi to nezda :)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      trvalo to skoro 2 mesice, Adobe proste neumi HotFix..
      Adobe Photoshop Lightroom 5.2 Release Candidate | photo management software beta - Adobe Labs
      http://labs.adobe.com/technologies/lightroom5-2/
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam