• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    taky sem premejslel jestli stridani prace na ultrajemny obrazovce napriklad toho zenbooku a logicky o dost hrubsiho rozliseni 24palcu monitoru co mam doma nezpusobuje subjektivni dojem, ze na tom desktopu je vsechno hrozne romazany, nebo ze naopak na ty 13tce je vsechno super ostry :) jasne ze existuje 1:1 nahled, ale do toho clovek u bezny prace ne zvdy leze....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Proc? Je to pro obcasnou praci..ja treba nemam problem delat na rozhozenym monitoru a jen pred exportem na 13" notasu skontrolovat barvy..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no jeste to promyslim :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HUGGI: z takového řešení se za chvíli zblázní.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: si na chalupu koupis nejakej monitor...nemusi to bejt zazrak jen pro "prostor"..barvy muzes jet na druhym - notasovym..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: jako jo, nakonec se rozhodne mezi tim zenbookem a nejakym tim HPckem asi.... zase jako 13ka mi proste prijde uz moc mala, na to ze u toho na chalupe stravim nejeden vecer....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ale treba tenhle storj me zaujal, idelane 15ka, dle vseho IPS.... ASUS N56VM-AB71 +haswell a za rozumnou cenu a s rozumnou vahou... http://www.alza.cz/hp-envy-15-j000ec-stribrny-d470526.htm
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: pokud to chces primarne na akce kde je potreba jen narychlo neco udelat a doma plůanujes mit normalne velky PC tak bych bral lehouckou 13" o ktery nebudes ani vedet ze mas v brasne..zenbook, sony vaio pro, macbook air... pokud jde o export nejaky sady fotek bez velkyho upravovani tak to jde na 13" v pohode a vykonem se to velmi blizi i velkejm PC..viz nas probehlej test..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: no jednak mi prijde ze kdyz si to clovek trochu nakonfiguruje tak to zacina bejt drahy jak prase a druhak se vlastne divim ze existuje takovahle vicemene neznama znacka, netusil jsem... kazdopadne ve chvili kdy si neni kde to prohlidnout, tak to pro me asi neprichazi ani v uvahu.... no a taky teda ty jejich stranyk vapadaj jak nakej studentskej eshop, to duvery nedoda....
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKALARIAK: jak o co tam jde... normálně si vybereš základ a můžeš si dokonfigurovat zbytek... vlastní paměť, disky atd. Jeden tenhle Goldmax jsem před časem testoval na recenzi a musím říct, že měl fakt velký výkon, který může konkurovat i velkému PC - porovnával jsem ho se svojí sestavou dělanou na grafiku a v ničem nijak výrazně nezaostával. Ano, rozhodně to není levný ntb... a v době, kdy jsem dělal recenzi, měli problémy s displejem - v té verzi byl jen TN panel, což je na grafiku nedostačující. Předpokládám, že tohle je ale už vyřešené. Nijak to nehájím ani nepropaguju, jen to uvádím jako možnost velmi výkonného ntb, který může nahradit velké PC.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: no prave ty lepsi v podstate nikde..my to budem predelavat abychom meli jen par verzi, ale jen ty specialni na praci s fotkama, ale teprv delame plan co a jak takze to minimalne jeste mesic/dva potrva..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: tak ja ten notebook planuju mit primarne fakt na akce kde je potreba neco rychle poslat, nebo na chalupu, tzn, PS minimalne, rozhodne neplanuju na naky 15tce nebo dokonce 13tce provadet naky slozity veci... spis by me vlastne zajimalo, kde si clovek muze ty notebooky nejak prohlidnout pohromade, v Alze mej treba od aceru asi 50 stroju, ale delly vystaveny dva....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: no sam LR ne..ale jakmile pracujes treba na 5ti fotkach v PS a zaroven chces mit otevreny veci v LR tak 16GB zmizi hnedka..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: covece zrovna Lightroom si myslim od nejaky hodnoty moc nebere, trochu me to stve prave s 16gb, ale proste vetsinu casu mam minimalne 8gb free. System asi lip cachuje nez treba s 8mi, ale stejne upravuju linearne a moc se nevracim a od 5tky, ktera mi prijde sviznejsi a asi optimalizovaneji renderuje jen ve velikosti co je videt, bych se na nb 8GB nebal.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: na to sem koukal, ale nejak jsme moc nepochopil o co tam jde, jakoze bych treba ten ntb. rad vyzkousel nekde v krame, nebo aspon videl nejaky recenze, navic to neni uplne nejlevnejsi....
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    a co něco odsud?

Produkty | GOLDMAX LAPTOPS s.r.o.
    http://www.goldmax.cz/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Problem je ze u tehle supertankeru notasu vetsinou nejde dat vic ram..ani u 15" uz vetsinou..a na praci bych pod 16GB nesel..v pripade windows klidne i 32GB jestli to jde..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ty zenbooky vypadaj dobre, akorat podleme ty s Haswellem jeste nejdou sehnat + malo RAM + 13,3 je na me asi moc titerny, ja jsem premyslel primarne o 15ce no... ale tak to je tezky, kazdy ma neco :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MENTOL_: https://www.google.com/search?q=asus+ux301 neni jeste dostupnej zda se, na druhou stranu by pak mohly byt o neco levnejsi lonsky s Ivy Bridge
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FTN: jako je dobry vedet, ze mam srovnany aspon trochu barvy do nejakeho pomyslneho stredu/optima/realu, nicmene vzhledem k tomu, cim pak na to kouka 99% populace v 98% pripadu, bych to opravdu tak nehrotil, o prikladu s ukradenou vytistenou webovou fotkou nemluve ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam