• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      JARAX
      JARAX --- ---
      KRYGLIK: a kde si to četl? nikde jsem tuto změnu nenašel. Nechci koupit něco, co nakonec nebude fungovat
      KRYGLIK
      KRYGLIK --- ---
      JARAX: to meli driv, ale nedavno to uvolnili pro vsechny (sam uz jsem poridil a nic jsem predtim nevlastnil).
      JARAX
      JARAX --- ---
      tyjo tak CC Photoshop + Lightroom akce funguje jen v případě, že mám legálně koupený alespoň adobe PS CS3. Takže fuck off...
      FOGH
      FOGH --- ---
      GIF_242: LR je pry potreba pred odinstalaci nejak deaktivovat u Adobe, jinak se pak neda znovu nainstalovat. Zkousel jsi to? Ja mam na ceste novy komp, tak to budu muset provest - zajima me postup.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      LAUNCHER: jj, ja to mam podobne, je jim to jedno. Navic jsem zakladni verzi kupoval jeste studentskou a upgrade uz pak komercni a taky to jde v pohode.
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      Ja jsem si kdysi koupil krabicovy LR4 z Amazonu UK a tu jsem upgradoval na LR5 z ceskeho Adobe uctu. Nejspis lokalita nebude takovy problem...
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      JARAX: ja sem asi uplnej exot koupil jsem si LR4 (bednu) pak upgradoval na LR5 a pak koupil celej balik CC … takže ted bych klidne tu LR4 + upgrade klidne mohl prodat kdyby byl zajem. je to tedy MAC verze i kdyz si myslim, ze ta bedna je obojetna (vecer az bych dorazil domu, tak bych upresnil) … nechal bych to treba tak nejak, no proste rozume ;)

Kdyztak posta.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Canon mel ted akci kdy daval full LR5 ke vsem FF zrcadlovkam a nekolik zakazniku rikalo ze to pouzivat nebudou a ze by ho prodali..tak se zkuste poptat na forech treba..
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      No, tak z toho amazonu pry nejde koupit jen download (for US customers only), jen krabice, ktera se shippingem a clem ponekud podrazi. Z UK lze download, ale porad to asi neni levnejsi nez normalne koupit na ceskym adobe do 4.12. za 90Euro: http://www.adobe.com/cz/products/photoshop-lightroom.html
      JARAX
      JARAX --- ---
      MENTOL_: nerozumim taky a je to velkej cenovej rozdíl. Chtěl jsem si oba sw pořídit legálně, ale takhle - LR si koupim, protože ho používám nejvíc, a PS budu řešit asi jako dřív. Používám ho minimálně...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      EGGH: Proc by neslo? Normalne koupíš(nebo dostanes) ofic verzi a muzes ji legálně pouzivat
      EGGH
      EGGH --- ---
      MENTOL_: A jak je to s licenci toho LR, můžu ho pak používat legálně v ČR? U PS to myslím nejde.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      JARAX: na amazonu je ted akce LR5 za $99, levneji uz to asi nepujde.
      Fakt me rozciluje, ze skoro vsude je ta akce cloudu LR+PS za ekvivalent +/- $9.99 jen EU cena je o cca 67% drazsi (2400 vs 4080 za rok). A vysvetleni typu drazsi kancelare atd. fakt neberu u takhle globalniho produktu (v indii to taky naopak neni za tretinu), navic UK verze je cenou bliz k te nizsi nez k te "nasi". Jako asi bych mel bejt vdecnej, ale tenhle nepomer me proste toci, takze zustavam u samostatnyho LR.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      JARAX: já mom cell creative cloud, a už bych to nemělnil. Když máš možnost mít všechny nástroje, a ne jen část, tak se na to zvyká snadno a kreativitě to vážně neklade pak žádný meze :-D

Kdybych nepotřeboval ilustrator tak 30% času, a nedělal co dělám, tak si vemu tel LR+PS cloud, protože ten deal je omezenej za tudle cenu a jen ti co si ho teď vemou to budou mít i nadále.
      JARAX
      JARAX --- ---
      řešim jestli si mam koupit Adobe cloud (LR5 + PS) za 12 E měs, nebo koupit klasicky LR, kterej používám tak 90 procent času a PS asi získat jinak, protože to už je moc drahý na to jak málo ho používám... Jak to máte vy?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      Hola, stala se mi takova vec… kdyz chci fotku upravit v PS, tak se mi sice nactou upravy, ktere jsem udelal v LR, ale z nejakho duvodu to vynecha orez :( Vubec nevim jestli jsem omylem nekde neco zaskttnul nebo co se stalo?
      NIXX
      NIXX --- ---
      HUGGI: Přibližně XX GB...
      Sorry, nedalo mi to :-)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Zkousel jste nekdo generovat smart previews k celymu archivu fotek? Jak dlouho to asi chrousta a pripadne kolik to zhruba zabere mista na XX GB fotek.?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      JACHYMKO: Tohle bylo ono, díky! Jak ty stacky nepoužívám, tak nevím, že se to chová takhle.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: optimalizace je neco jinyho..klikni na nej pravym a dej synchronizovat... coz skontroluje vsechyn fotky jeslti jsou i fyzicky na disku a pripadne i jestli sedej metadata..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Zrovna ráno se zálohoval, u čehož se celý optimalizuje a zkontroluje... a stejně to zůstalo. Nebo myslíš tou synchronizací něco jiného? S čím by se ale synchronizoval?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam