• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MENTOL_: Hral jsem si minuly tyden se Samsung Ativ, koupil si ho kolega. Je to fajn maly lehky notebook pro cloveka, ktery nepotrebuje "dospely" ntb. Ale tablet to neni, fakt neni - s tim zlym i s tim dobrym co z toho plyne.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Nerikam ze nechci jen primárně shanim neco na maca, protoze se mi jejich tablety libej vic..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: a ty nechces wintablet proc ? jako chapu, ze mas pak mac, ale ta uroven reseni na fotky+LR je proste uplne jinde nez berlickama okolo. Je taky mozny, ze Apple nekdy udela mac-tablet, otazka je jestli by to pro ne nebylo moc self-konkurencni..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FOGH: Ja vim, ta diskuze me k tomu dokopala se o to zajímat, ale nikdo tam nemel nejakou pořádnou reakci..protoze jak je videt aplikace nektery existujou..
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: presne toto jsem resil tyden,dva zpatky v Objektivove diskusi...
    [ FOGH @ Objektivy, filtry a prislusenstvi (pripadne dalsi souvisejici fototechnika ;-) ]

a doslo se k tomu, ze bud Win tablet nebo smula :-/
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI:
    SUN_VU_KUNG: předpokládám že to bude komunikovat jen po creativecloudu a jinak z toho pořádně ty fotky dostat nepude..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HUGGI: To mi bylo úplně jasné, že udělají LR pro tablety... ale asi to nebude hned no. Je fakt, že tyhle programy ti to pro LR nijak moc nepředpřipraví...
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tsgames.pictureinfo
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Teoreticky bych sel i do androidu ale potrebuju reagovat, prejmenovavat a třídit aby to potom přečetl LR..ona ma údajně prijit LR verze pro tablety..ale zatim to neni potvrzeny
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HUGGI: nevím jak na ipadu, ale pro android tyhle věci jsou, takže předpokládám, že to bude mít ipad taky. Normálně používám Canon DSLR Browser nebo CR2 thumbnailer - tohle bude určitě i pro Nikon a myslím, že ten první umí otvírat náhledy RAWů přímo z foťáku přes USB kabel, takže není potřeba ji vyndávat... jediné, co je na tom problém, je, že jakmile se foťák vypne do stand by, tak se to odpojí a znovu to nahodit je pracnější :) Jo a taky že to nedělá 100% náhled toho rawu, ale cca 50% bych řekl. Ale na to nejhrubší třídění je to úplně ok... Na úpravy je potom skvělý Photo Mate, který ale pracuje už s daty na kartě a potřebuje čtečku nebo zkopírování do tabletu...
    Ale to je všechno na android, tak nevím, jak na ipad...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: eyefi je nesmysl..navic drahej..pouzibval bych normalne ctecku karet co existuje..ale ra\d bych aby to s fotkama pracovalo an ty karte..bez presunu do tabletu..a jak jsem psal nemusi je to konvertovat..staci precist nahled v rawu a moznost popisovat a prejmenovavat:)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI:

Pripadne D800E JPEG basic small => 6sec

Nikon D800E + Eye fi 16GB Pro X2 Class 10 + New iPad Retina Display (speed test) - YouTube
    http://www.youtube.com/...notation_id=annotation_992720&feature=iv&src_vid=HC96vyL-TuU&v=qNAgzdga__0
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI:

"RAW FILE" (75MB) Nikon D800E + Eye fi 16GB Pro X2 Class 10 + New iPad Retina Display (speed test) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=HC96vyL-TuU
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Photosmith – your photography workflow, mobile
    http://www.photosmithapp.com/
    Nekdo nejaky zkusenosti?
    Planuju si asikoupit iPad Air na cestovni zpracovani fotek..nepotrebuju exportovat rawy, ani je narocne upravovat..jde mi v podstate jen o zatrizeni...promazani, tagovani, prejmenovani...pak to snadno prelejt do LR na Macu a zpracovat..(pricemz trvam na tom ze na Macu chci fotky ve vlastni adresarovy strukture coz trochu tusim ze bude problem :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: u některých amerických licencí jsem se striktně setkal s tím že v nich bylo napsaný "for USA and Canada" bylo to na CS sety a Photoshop, i jednou Lightroom (tuším okolo 3-4 nevim přesně), když jsem to chtěl kupovat.. U krabic, tehdy to s těma e-licencema nebylo ještě tak horký.
    FOGH
    FOGH --- ---
    GIF_242: ok, diky!
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    FOGH: takže ted ověřeno u adobe.cz, pokud máš krabicovou verzi tzn. ne v předplatném CC, tak se toto neděje. A pokud se uskuteční obchod s JARAXem, tak to vyzkousim v praxi ;)

Nicmene z vlastni zusenosti vim, ze se to opravdu nemusi, kompik jsem preinstalovala 3x za tu dobu co mam LR a nikdy jsem nic jineho neudelal nez to, ze jsme ho znovu nainstaloval ;) (a pochopitelne ten stavajici smazal) a to jsem to pokazde instaloval na jiny pocitac (jakoze jiny hardware).

Tato deaktivace plati jenom u toho predplatneho systemu.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KARYSLAV: Jen návazné info: Když jsem kupoval Photoshop CS5, tak jsem se fakt snažil, četl jsem celou licenci a nikde tam není nic o tom, že by se to nemělo používat v Evropě nebo do ni prodávat. Bylo tam jen, že se to nesmí prodávat Severní Korei, Iránu apod.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV: protože když si pořídíte software ze špatné distribuce je to jak kdybyste neměli licenci :) ale v tom se už nikdo rejpat asi nebude, leda by vás někdo cíleně napráskal.. hlavně že se človek nemusí srát s crackováním a jednou upgrady... to je asi to nejhlavnější o co jde.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    jen bych chtěl upozornit, že z hlediska zákona sice když něco "jde" neznamená, že je to podle licence v pořádku, protože licenční ujednání jasně stanoví podmínky za kterých může kdo nabýt jakou licenci.

Ale dělají to ti zmrdi samozřejmě schválně aby vyrejživali a neměli zbytečný náklady na evropu - jde o to že evropani jsou děsně otravní a nákladní na support (moc jazyků, moc dotazů, zbytečný šťourání) oproti amíkům.

Osobní zkušenost s prodejem software pro evropu a USA :-)
    NIXX
    NIXX --- ---
    MENTOL_: koupil jsem tohle za $99. Zaplatil přes PayPal a mail s product key a download linky přišel okamžitě. Díky za tip ;)
    Adobe Photoshop Lightroom 5 Software for Mac and 65215298 B&H
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/983326-REG/adobe_65215298_photoshop_lightroom_5_software.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam