• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      NIXX: uvidíme, rozhodně to že to můžeš odeslat třeba do fotostream, a smazat z lokálu.. nevim, uvidíme, protože tohle bude adobe nějak potřebovat řešit.. Aspoň už se dělá ten 128GB ipad :)
      NIXX
      NIXX --- ---
      KARYSLAV: Je to hezký, ale půjde to nějak smysluplně využít na ten Lightroom pro iPad? iOS aplikace standartně neumí ukládat svoje data na jiná zařízení. To by musel ten Lightroom pro iPad explicitně podporovat. Tohle zařízení se IMHO bude chovat jen jako iTunes server... tzn. na muziku, filmy a možná fotky přes Home Sharing. Ale že si z toho aplikace (LR) udělá datové úložiště, na to bych asi nesázel.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      to dává smysl!
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      GIF_242: ten 1tb wifi nestačí? :)
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MENTOL_: jeste by to chtelo, aby se iPAD zacal vyrabet treba s 500GB diskem a bude to pohoda ;)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      A z jiného soudku..uz jsem se jednou ptal, ale je to dlouho..nejakej plug-in s moznosti aplikace presetu jen s částečným prolnutim? Jako vrstva v PS.. Vim ze neco bylo pro LR3, ale nefungovalo to v novějších..
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      FOGH: Ve Win muzu dat primo z LR "Show in Explorer" a pak ten soubor zobrazit v Excelu jako CSV, to neni problem, ale zajima me jestli to nekde nejde v LR pres GUI. Neni to zasadni, ale bylo by to fajn.
      FOGH
      FOGH --- ---
      LAUNCHER: presety jsou textove soubory na disku s priponou .lrtemplate, kde je jejich nastaveni v JSON formatu, takze se to da docela dobre vycist.
      Nevim, kde presne jsou ve Win, pocitam, ze neco jako uziv_profil/Data Aplikaci/Adobe/Lightroom/Develop Presets/User presets
      Zaroven staci ty soubory textove porovnat (napr. v Total Commanderu v menu: Files -> Compare by content).
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      Vratime se k tematu :-)

Je prosim nejaky rychly zpusob, jak se prehledne podivat, co vse se skryva v presetu? Idealne i porovnat nastaveni v dvou ruznych presetech? Jasne, muzu to klepnout a projet listu napravo, ale nejde nekde vylistovat nejaky uhledny "seznam nastaveni"?
      FTN
      FTN --- ---
      FTN: Good, asi to taky zjistil. :)
      FTN
      FTN --- ---
      LAUNCHER: Jsi nemocnej.
      FOGH
      FOGH --- ---
      Me, jako spokojeneho uzivatele Mac OS X, nebavi v diskusi Adobe LIGHTROOM cist sracky o Windows.

STOP IT, diky
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      NIXX: ne, nebude, ale ok, nechte si svoje dlaždice, já si nechám w7 a budeme všichni spokojeni, ok? ;)
      NIXX
      NIXX --- ---
      SUN_VU_KUNG: btw. dlaždice jsou i na Windows Server 2012 a přesto je to pokrokový OS, který je profesionály uznávaný... jestli ten problém nebude někde jinde.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      TWARR: Mluvis mi z duse ...

Denne pracuju na Win7 i Win8 a nevidim mezi nima v prakticky rozdil v produktivite pri praci s LR, PS, PPro.
      Ale ani pro VirtualBox, PyCharm, Evernote a dalsi, na kterych delam zase jinde.

Navic vydanim Win 8.1 uz prestala byt relevantni i naprosta vetsina mych vytek k tomu systemu.

Neni to system bez chyb, ani system, ktery bych preferoval pred Win7, proste mi prijdou pro moji praci ekvivalentni.

Zadne metro appky nepouzivam, hned po instalaci jsem je nahradil klasickymi desktopovymi.
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      TWARR: to je věčná diskuse a sem to ani nepatří. Ale co mi vadí je ta schizofrenie, kterou nejde úplně svobodně vypnout. Na počítači bez dotykové obrazovky to ztrácí i ten minimální smysl. Dlaždicový systém metra je mi fuk, na mobilních zařízeních může být úplně v pohodě, ale bez desktopu. K čemu potřebuju mít na desktopu s více monitory s rozlišením každého 2500x1600 obří dlaždice s gui, ze kterého mizí ovládací prvky za hranu obrazovky, odkázaný na nesmyslná gesta, když pracovní programy využívají tohle rozlišení efektivně zobrazením všeho, co člověk potřebuje? Je to prostě kočkopes dvou rozhraní a to je ta základní kritika. Jistě, lze to zatlačit do pozadí, kde si změnit asociace souborů a přiinstalovat přehledný start, jde ignorovat čarování s gesty a občasný pád do metra, ale má takhle fakt vypadat systém na práci?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      tak ja nevim jestli je metro shit nebo ne, to nechi nijak hodnotit. Co hodnotim je to, ze po 20ti letech pouzivai nejakyho systemu si nainstaluju novou verzi a pripadam si ze ze me delaj kretena a to nemam rad... je to milion + jedna vec a ve vysledku to cloveka fakt otravuje...
      TWARR
      TWARR --- ---
      SUN_VU_KUNG: jak se nuti metro, ktery neni metro, pouzivat samo? ze ti nabehne po loginu? ze ti defaultne nabizi par basic appek v ramci otevreni basic souboru? takhle jsi to myslel? ne ja nepotrebuju argumentovat, nehodlam ten system obhajovat. vlastne nevim proc bych mel. jen me proste bavi, ze jediny, co porad od vetsiny ohledne w8 slysim je, ze metro je shit. tak asi je.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam