• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: Přesně takhle to dělám taky :) (Ale i tak by bylo "čistější" dělat ty úpravy bílého pozadí v PS.)

Ale přesněji řečeno používám ještě jednu featuru navíc - v tom hlavním PSD mám možnost dělat vrstvy nebo skupiny vrstev s názvy typu "VER 1", "VER 3, 5" nebo "VER NOT 2" a můj JavaScript z toho vygeneruje další PSD (třeba jiné barevné varianty). Pak pořád stačí editovat ten originální PSD a kdykoliv je možné přegerovat ty další. Je to taková alternativa k Layer comps v posledním Photoshopu CC.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BLACKX: na slozitejsi upravy/retuse, kde je vhodne kombinovat PS i LR ve velke mire, se nekdy misto "upravy v LR > export do PS > konec" hodi jinej postup - cistej raw v LR upravit jen pomoci zakladnich uprav, ktery chce clovek aplikovat primo na raw - camera profil, priblizny white balance, doostreni a odsumeni, a pripadne neco z lens correction jako CA a nekdy extremni highlights/shadows recovery kdyz je potreba. Pak bez dalsich uprav, orezu, atd, tj. skoro originalni image, otevri jako 16bit PSD kopii v PS, ulozit a od ty chvile lze delat upravy paralelne v obou programech, jen je potreba v LR dodrzovat "edit original" na upravovanem PSD a nevytvaret dalsi kopie, a v PS neaplikovat destruktivni zmeny typu orez - pak cokoliv se udela v PS, tak se po ulozeni promitne zpet do LR (nekdy nutno treba prekliknout na fotku vedle a zpet) a LR upravy jsou aplikovany az po PS podkladu, kam se lze vracet.
    Mozna jsem to tu uz kdysi zminoval, nekdy to taky pouzivam u manual hdr treba interieru kdy do PS natahnu 3 JPG s ruznou expozici primo z fotaku do vrstev, ulozim a to PSD jde pak jako zdroj do LR - kdykoliv se lze vracet k tomu puvodnimu PSD, kde lze upravovat masky prolnuti, slozitejsi retuse, atd. (nerezat, netocit), a nad tim delat rychlejsi jednodussi LR upravy (a finalni orez a natoceni).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SUN_VU_KUNG: No jde to uplne stejne..vytvoris si zaklad, a pak staci prepocitavat hodnoty a vytvorit postupne potrebny verze presetu..zalezi co s jak casto delas..ja po par letech patlano vseho moznyho skoncil u jedny upravy a na ni mi staci 4verze jednoho presetu(+3 pro bw fotku) a pak uz jen exportni veci jako odsum ostreni a podobne kde jich nam teda vic podle situace..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HUGGI: No, to by bylo řešení, ale u těch křivek nevím, tam je potaháno v RGB všechno možné a nějak to oslabovat jde dost špatně - tohle je úplně ideální.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ja tohle nakonec vyresil zpusobem, ze jsem si vsechny presety udelal ve 4-10hodnotach a aplikuji ten co chci..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak perfekt, ten Fader je úplně ideální, přesně to, co jsem potřeboval... ukazuje i náhled toho, jak bude fotka vypadat, je to jednoduché, přehledné a funkční. Akorát je potřeba si to za 10USD registrovat, aby člověk mohl vybírat jen ty změny, které chce tím procentem stáhnout. Funguje i na PC.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SUN_VU_KUNG: Tak uvidíš, třeba ti to opravdu pomůže. Ještě alternativa:

» The Fader Capture Monkey
    http://www.capturemonkey.com/thefader
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BLACKX: Ono jde vlastně jen o aplikaci křivek, nic víc v tom presetu není - mám sadu fakt povedených křivek, které jsou ale spíš na portréty, kde se dá to barevné ujetí víc tolerovat, pro krajinu, náladovky atd. to bývá už moc... ale když to aplikuji prolnutím třeba jen na 20-50 % tak je ten výsledek nejlepší...

vypadá to, že jde o tohle:
    Relative Adjustment a je to i pro WIN
    Relative adjustment
    http://www.photographers-toolbox.com/products/lightroomstatistics/relativeadjustments/
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SUN_VU_KUNG: No ono ti to stejně asi neukáže, jak o bude ve výsledku vypadat... budeš to muset zkusit s pár procenty a když to nevyjde, tak Undo a zkusit jiná procenta. Ale i tak si dovedu představit, že to ušetří čas a místo na disku :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BLACKX: fakt? Díky! Doteď to řeším tak, že to musím exportovat do tiffu a dělat to v Photoshopu, kde ty vrstvy prostě prolnu. Jdu hledat :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SUN_VU_KUNG: Na to je jakýsi plugin, i když nevím, jestli to není jen pro Mac. Zkus ho hledat na webu. Mělo by to být přesně to, co píšes - aplikace presetu zadaná procentuálně.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Asi je to blbost, ale nevíte, jestli se dá preset v LR použít jen z nějakého procenta? Nebo to udělat jinak? Prostě některé presety jsou na fotku příliš intenzivní a stačilo by ji jimi filtrovat jen třeba z 50%... ale vzhledem k tomu, že preset je v podstatě sled funkcí a jejich hodnot, to s největší pravděpodobností nepůjde.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak jako jestli bude umět dělat sandwitche bez toho aby člověk musel vyrobit 180MB TIFF to mě přijde jako win win ne?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: jj, to jsem taky zvedavej, pokud to bude dobre napsane, tak by to mohlo bejt super
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: ale vsak jo, me to docela v pohode prijde uz takhle, sem zvedavej na ten gpu support....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: na HDR jsem náhodou zvědavej, sice to nepoužívám každej den, ale sem tam se to hodí.
    ROZI
    ROZI --- ---
    SKALARIAK: a jeste rychlejsi export :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: panorma a HDR, to jsem vylozene nadsen :))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Raději bych ty lokální barevné úpravy, píp píp :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GPU snad konečně v LR, jinak se těšte cca na 9. března :)

Lightroom 6 Leak Shows GPU Use for Faster Editing, Panorama and HDR Creation
    http://petapixel.com/...lightroom-6-leak-shows-gpu-use-for-faster-editing-panorama-and-hdr-creation/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam