• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    NIXX: jako z jinýho kompu? to bych neřek, přistupuješ tam přes webozhrnaí, nebo přes appku....
    NIXX
    NIXX --- ---
    SKALARIAK: Jde to namapovat jako síťová jednotka?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Pokoupil jsem LR 6 a na MacBook Pro 13" retina core i5 8GB RAM 256 SSD late 2013 to běží pomaleji než 5,5.

Takže jidiná změna (krom pomalosti) je v možnosti HDR a panoramat? To se asi vrátim zpátky k 5tce....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Jinak kdyby to někoho zajímalo kolem zálohovnání do "cloudu", tak asi po třech tejdnech oseru a vyhozenejch 60ti dolarech za podvodníky z Crashplanu a nainstalování postupnym asi dalších 5ti služeb jsem vyhodnotil jako nejpoužitelnější Carbonite, kam už to dva tejdny tlačim a stále to jede po většinu času max uplinkem co mám (10Mbit kalsickej). Má to samozřejmě svoje mouchy,ale je to jednoduchý a celkem přehledný a za 5USD na měsíc, což je fajn + je k tomu appka na přístup odkudkoliv, což je taky dobrý....
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    BLACKX: u mě na meku dobrý, ale na widlích mi to scrollování v menu taky zlobí, možná je to ono
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: u mě dobrý (osx)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: šlape to v pohodě
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    :D Jinak ještě pozoruju v posledních pár verzích LR otravný UI bug a zase nevím, jestli to mám jen já nebo i ostatní. Jde o to, že když jsem v Develop modulu, tak panelem v pravo se dá pohodlně scrollovat kolečkem myši. Ale pokud je myš zrovna nad nějakým posuvníkem (ani není potřeba klikat), tak scrollování přestane fungovat a musím pohnout myší... třeba nad název posuvníku nebo do prázdného prostoru. Dělá vám to taky? Před pár měsíci to ještě fungovalo normálně bez tohohle problému.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Já jsem rád, že to jede ok. Jsem přijel z focení a nevím proč, pustil jsem aktualizaci :-D
    Pak dal importovat fotky a ráno to běželo a práce hotová.
    Vlastně mě nejvíc vyděsil tady BLACKX :D
    Adrenalin je někdy potřeba!
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: slušný :D sice jsem aktualizoval, ale po tomhle se to pomalu bojím pustit :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PAVELDUFEK, KRYGLIK: Tak jsem to taky zkusil a vypadá to dobře, ale hned při prvním startu mi spadl Photoshop :) (S tou aktualizací jsem taky čekal) Při druhém to nerozpoznalo grafickou kartu, takže vypadla akcelerace. Při třetím už jeden normálně, tak jsem zvědav, co bude dál.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    BLACKX: v poho
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    BLACKX: vypada to v poho, hlavne ze ty metadata objektivu to vcelku lehce nacetlo zpet :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Nový Lightroom s opraveným čtením dat o objektivech... už tu je někdo odvážný, kdo to zkouší? :)

Lightroom CC 2015.5.1 now available
    http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2016/04/lightroom-cc-2015-5-1-now-available.html
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PAVELDUFEK: Prave..v praci je dulezitejsi jak svizne ti dokaze pracovat pc za behu toho exportu aby sla delat dalsi prace..

Pokud jde jen o exportntak ten klidne nechavam bezet pres noc..u toho sedet nemusim..
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Že se tam uvádí, že místo 10 hodin to na lepším hw uděláš za 8 je nesmysl. To tě přesně víc zdrží i kafe.
    Navíc já 8 hodin v kuse taky nevydržím. Musím se aspoň projít.
    Takže mě nevadí chvilku čekat na export.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: vždy bude někdo kdo to řešit bude ;) ale jak píšeš člověk zažívá daleko větší zdržení svojí vinou než že by mu nestíhal komp :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ten test mi prijde nahovno zejmena proto, ze srovnavaj pro me irelevantni zalezitosti celkem - importuju z karty a ne z disku apotom si automatikcy generuju nahledy, tim padem me prvni jejich dve casti nezajimaj, projizdeni fotek s vyrendrovanym nahledem je v podstate instantni a potom jen malinko trva kdyz je postupne projizdim v developu, nez se nactou, takze mozna to by me zajimalo, ale kdyby to byla vterina rozdilu tak u 600 fotek je to 10 minut a to fakt neni v ramci celodenni prace zadnej fatal, mnohem vic me praci komplikuje facebook a nyx :) takze nevim kde dosli k tomu ze jim na tom udela rozdil 2 hodiny ten komp.... whatever, ja myslel ze mac vs. pc uz se neresi :)
    FTN
    FTN --- ---
    Moment... To PCčko má přetaktovanej procesor, malej displej a zabere celej psací stůl. Až to bude v běžný konfiguraci mít 5K displej, nebude to vypadat jak z roku 1995 a komplet se to vejde dovnitř toho Eiza (+bude to stát stejně a běhat rychleji než ten iMac), tak mně probuďte. :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MINER: Chápu co chceš říci. Jenom doplním, že Apple je uzavřená věc, a na jejich ofiko webu si můžeš udělat konfiguraci dle svého, ale pouze v rámci jejich předvýběru, za který řádně zapaltíš. Pak je pár firem alá Mercedes Brabus, který se specializují na kustomizaci MAC zařízení, a tam povětšinou zaplatíš ještě víc, na druhou stranu tam už se můžeš dostat k pořádnému hw. O tom, že by si někdo objednal MAC věc, třeba bez grafarny, aby si jí tam pak sám dal jsem nikdy neslyšel a dost pochybuju o tom, že to je vůbec možný. Tím myslím variantu, kdy by ti podali komp bez grafarny. Na druhou stranu v dnešním světě je možné úplně všechno ;)

MENTOL_: ano Apple je, nebo možná bylo proslavené tím, že vyváženost sw vs. hw z nich dělalo unikátní zařízení, které paradoxně i na horším HW jelo minimálně stejně svižně jako na daleko HW lepších PC. Pamatuji si dobu, kdy jsem na svém G4 Titanovi pracoval s 3GB montáží v PS jakoby se nechumelilo, načítalo se to 100 let, ale když už se to jednou načetlo, tak to pak nepochopitelně všechno jelo velmi svižně, tedy až do ukládání. Ale popravdě si myslím, že tyto doby jsou nenávratně pryč. Co se týká "chlubivosti" je to diskutabilní, v mém okolí jsem ti schopný ukázat minimálně půlku lidí co znám, co to mají pouze kvůli tomu být in. Na druhou stranu je zde i pár kousků co to berou prostě jako spotřební zboží a když to doslouží tak to dají pryč za rozumné peníze a nedělají z toho relikvie nedostižné ceny :D.

Z jiného soudku.... Apple mám rád, líbí se mi ta jednoduchost a intuitivnost s kterou na něm člověk pracuje, ale štve mě, že z nás uživatelů dělají blbce a prodávají nám relativně starý HW v líbivém kabátě za cenu nejnovějších komponent.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam