• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MINER
    MINER --- ---
    FOGH: to asi ne, ale to je jiná otázka. Během lifecycle verze jsou aktualizace, které opraví potenciální bugy během měsíců po release. Pak už moc aktualizace nejsou potřeba. Features se většinou přidávají až do další verze.
    FOGH
    FOGH --- ---
    MINER: opravdu jsou aktualizace na predchozi verzi i po vydani nove verze?
    MINER
    MINER --- ---
    MOOM: aktualizace jsou
    MOOM
    MOOM --- ---
    děkuji, děkuji za rady! já si koupil Aperture, ale to už je nějaký pátek a teď už bych chtěl přejít na Lightroom. Jenom dotaz, když mám normální verzi, jsou k tomu nějaké aktualizace (třeba po roce), nebo po nákupu už není žádný update?
    FOGH
    FOGH --- ---
    jinak ja jsem za CC rad, mam stale nejnovejsi verzi a k dispozici i Photoshop, ktery bych si jinak nekoupil, vyuzivam ho sice malo, ale hlavne legalne a bez rizika (malware)

nikomu to nenutim, nekdo utrati mesicne 3 kila za kabelovku, ja za CC
    MINER
    MINER --- ---
    OCTOPUSS: smysl těch licencí je, aby Adobe vydělalo víc peněz:) Je to jenom marketingový tah.
    MOOM: Cenově jednoznačně licence. Navíc nepotřebuješ ten pekelný program Cloud installer, kterej nejde odinstalovat, jakmile ho jednou nainstaluješ.
    Nevýhoda je, že do Cloudu přidávají features i v běžných updatech, kdežto do on premise licence jenom při zvýšení verze. Jsou to zatím spíš drobnosti jako třeba feature lokální Dehaze (na celou fotku jde přidat pluginem). Další výhoda Cloudu je cloud storage, které nepotřebuješ, pokud nepotřebuješ kolaborovat s ostatními.
    FOGH
    FOGH --- ---
    OCTOPUSS: sw se zablokuje az po 30 dnech offline
    Internet connectivity, offline grace period, and reminders | Adobe Creative Cloud apps
    https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/internet-connection-creative-cloud-apps.html
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MOOM: Myslím, že jednoznačně LR koupit. Ta licence se jednak finančně zoufale nevyplatí (si to spočítej), a hlavně: když nebudeš zrovna mít připojení k internetu, vůbec to nespustíš. Já smysl těch online licencí prostě nechápu.
    MOOM
    MOOM --- ---
    prosím, mám dotaz pro majitelé Lightroomu, je lepší měsíční licence, nebo je lepší raději koupit rovnou program. jak to prosím vidíte?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    OCTOPUSS: Kontrast, zretelnost a saturace (zivost)?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: žádný katalog si tvořit nemusí, stačí prostě importovat..dělal jsem to tak mnohokrát, XMP nese všechny potřebný informace (je to i cesta jak obejít backup katalog když se posere, teoreticky je to úplně jedno pokud je zapnutý autosave do XMP)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    GIF_242: Ať si koupí CC ;-)
    Ono je to donutí :-D
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: teoreticky by mělo/mohlo fungovat, kdyby jsi k těm rawům vyexportoval i XMP, pak by si oni (LR5) sice museli vytvořit nový katalog, ale +/- všechny informace by tam měli zachované.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    HUGGI: diky, ja to chtel predat jako katalog. I me zajimalo, zda to jde. Kdyby meli CC, tak by to slo ok.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: teda asi to newní jedno u katalogu, ale jak jsem psal ty vůbec nepotřebuješ..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PAVELDUFEK: to je uplně jedno
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Tak stejne nic :-D Mam CC a klient LR 5....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nebo konvertovat do DNG, jednak budou menší, tak budou mít úpravy v sobě
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PAVELDUFEK: Tak so je oznac a uprav a dej ctrl+s

A proste mu posli tech XY rawu tak jak jsou ne? Ke kazdymu z nich se vytvori ymp soubor kde je vse potrebne
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    pokud se nepeltu, tak dnes proběhl další update... aktualizovalo se mi více adobe app, tak si nejsem 100% jistej ;), ale dobrá zpráva je, že všechno běží jak má (OSX)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam