• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: Asi jo, i kdyz mi to teda smysl nedava..

Kdyztak rovnou vypiste co va vas zmenit..

Ja bych dal treba import s 1:1 preview+smart preview(coz asi na export vliv mit nebude, ale kdovi)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      A tentokrát bez Add to Catalog :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Na testování se teď vyserte, zkusím si udělat příští týden čas a přidat novou řadu rawu a využít funkce LR, který tam předtím nebyli..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: na větší ploše (jakože obrovskym brushem) je to s akcelerací výrazně horší než bez ní teď koukám, tvl. to je inženýring od adobe :) no nic, jdu pracovat, akorat sem se nasral :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Ona by možná rychlila i u brushe, kterej by byl na větší ploše..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: ted tam mam Geforce 1060od MSI,ale ta je pri exportu na nule... btw. je zajimavy ze treba brushe mi ta grafika skoro nijak nezrychli, spis naopak, ale treba u graduated filtru dost radikalne....
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Nic jsem neresetoval :) Ale ten rozdíl je divný. Ještě by se nějak mohla angažovat grafika, i když je to dost nepravděpodobné. Co máš? Já NVidii 1070.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: dyk já to řikám, udělal jsem to akoráát jednou omylem a radoval se ze mam 0:40 :)

BLACKX: s tim pribejvanim do katalogu kdy to rovnou vidis se mi to natahne o cca. 6 sec na 1: 01
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Jestli vyresetujes nastaveni (ignorujes XMP) tak je jasný, že to bude rychlejší, protože jsem tam naschval nacpal co nejvíce různorodý a složitý úpravy na výkon:)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Jestli to exportuješ jinam, tak jsi na tom podobně jako já s těmi skrytými JPEGy. A jinak ty náhley jsem myslel pro ty nově vzniknuté JPG soubory - ty před exportem ještě neexistovaly a během exportu se objevuje spousta pod-úkolů, jak to renderuje ty nové previews. Aspoň teda já to tak mám - že je sice jeden sloučený progress bar nahoře, ale po "rozkliknutí" je to několik naráz běžících úkolů: Jeden export a další renderování previews.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no ze se ti nenactou ty nastaveni z xmp a jedes export na default nastaveni

jinak ja to exportuju do jinyho folderu, aby se mi tam nesraly ty jpegy, coz mozna porusuju pravidla teda, ale jako kdo si to pridavate do katalogu? Pred dalsim pokusem potom smazu ty jpegy z katalogu i disku. Ale nahledy mam samozrejme pred exportem vygenerovany....
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK, BLACKX: Nevím, co myslíš, tím vyresetlým :) Každopádně zkoušel jsem to s tím exportem 1000x1000, ale hlavní problém je v tom "Add to Catalog". To už jsem tu před pár měsící psal.

Dělal jsem několik testů, které trvaly postupně 57 sekund, 53 a pak všechny další kolem 47. Až jsem se rozhodl něco změnit (bod 2 níže), vrátilo se to k 53.

Asi záleží na tomhle:

1) jak se rozhodne LR generovat náhledy (standard, mini, full?)
      Tohle způsobuje to "Add to Catalog". nevím, jak se ovlivní, možná je nějaké nastavení.

2) Do kterého adresáře se během exportu díváš nebo s jakým filtrem.
      Tohle taky způsobuje to "Add to Catalog". Je to důležité - pokud se díváš v LR do toho adresáře, který exportuješ, tak tam sleduješ přibývají soubory a je to pomalejší. U mě na LR 2015.9. asi o těch 6 sekund. Pokud se díváš do toho adresáře, ale máš schované JPEG soubory, tak je to taky rychlé - tohle shodou okolností mívám.

3) Jestli je to první export nebo pátý.
      Zdá se, že u prvního exportu po spuštění LR se asi inicializují knihovny apod., takže prostě trvá dýl.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: a bacha na ty nastavení :) vyresetlý to je fofr :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Testnu to na aktuální verzi :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      ale je mi tim pádem podezřelej ten Blackxův čas :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      pal sem tu píčovinu že to sundalo na 0:40, po tom downgradu sem pak omylem exportoval ten test s resetlejma settings, tedy ten final čas je takhle 0:55 ale v normální práci mi to fakt taky přijde rychlejší výrazně tedy i potom.... původní info - dle nějakýho fóra jsem DOWNGRADOVAL na verzi 6.1.1 (CC 2015.1.1) a najendou jsem na 0:40, což je docela brutální rozdíl... ale hlavně když teď třeba generuju náhledy, tak je to taky dost markantní rozdíl, neboli to frčí jak blázen, to jsou teda normální kokoti u Adobe, jakože udělat o tolik pomalejší upgrade, nechápu a zírám... možná jsem nemusel cpát tolik peněz do novýho kompu, když stačilo toto... :))

Download Photoshop Lightroom
      Download Photoshop Lightroom
      https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/lightroom-downloads.html
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      btw. navrhuji to oficiálně přejmenovat na takzvaný "Huggiho test" :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      Testuju tu novou sestavu, zatím jen na tom našem vzoru, a teda je mi to divný, na tom vzotovym exportu sem na 0:55, čekal sem teda lepší výsledek, jdu to ještě zkoumat, ale to mě tedy sere, asi fakt nerozumim tomu čím je to způsobený, jak co běhá rychle.... předpokládám že jestli mam home nebo pro W10 by mělo bejt šumák....

sestava:

i7 7700K Kaby Lake / 4,2Ghz (ale reálně to jede v turbo boostu při exportu na 4,4)
      32GB Ram / 2133Mhz
      Samsung 960EVO M.2
      Win 10 Home
      CR 9.9
      LR CC 2015.9
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: :) také si myslím, že by se PDF mohlo v Photoshopu rozrastrovat správně, ale neděje se to :( smutnější na tom mém příkladu je, že do nějaké verze CS5 to fungovalo úplně ok, pak to začalo zlobit, kde kdo si na to stěžuje a Adobe si jde vesele svým směrem. Takže tvůj "požadavek" ač zní jakkoli logicky, a chápu, že by se to někdy mohlo hodit, zůstane nejspíš pouze ve fázi snu.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GIF_242: No myslim ze to nejakym zpusobem muze umet LR podrzet nad tim rawem - jako bezny presety.. nedelam si nadeji ze by to slo, jen by to nekdy pomohlo..
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam