• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak by to asi mělo fungovat, je tam přepínač na profily. Večer vyzkouším.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    mám dotaz na někoho kdo má zkušenost s

MIDI2LR by rsjaffe
    https://rsjaffe.github.io/MIDI2LR/

Zajímalo by mě, jestli tam jde udělat, jakože nějaké presety, kdy zmáčku tlačítko na midi ovladači a otočné potenciometry mi budou upravovat v LR modul třeba BASIC, a když zmáčknu další tlačítko, tak se mi přemapují a budou ovládat třeba TONE CURVE atd.

Prostě jde mi o to, když by měl ovladač málo čudílků, jestli to nastavení lze nějak přepínat a tím pádem se stejným počtem čudlíků ovládat daleko více funkcí.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: díky mrknu na to
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ANDREJKA: ta funkce tam neni zas tak dlouho, asi mas nejakou starsi verzi?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242: Můžeš koupit AnyFilter za cenu, kterou si určíš, a to už umí filtrovat skoro cokoliv i podle velmi složitých kritérií. Používám, je to super.

Any Filter Lightroom Plugin
    http://www.johnrellis.com/lightroom/anyfilter.htm
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: v LR asi ne, ale muzes si to roztridit podle velikost a pak hromadne prejmenovat a pak uz s tim muzes pracovat i v LR pres naky filtry...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Jde nějak třídit podle Mpix případně dle velikosti? Fotil jsem na zkoušku do dvou velikosti rawu a ted bych to nejak jednoduse potřeboval vyselektovat :) a kupodivu to buď to nemůžu najít a nebo to tam není :(
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    na PC se při přechodu na 64 bit moc nezměnilo, řekl bych že to míň padá
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: tak zajímavé to je, ale otázka je, jak moc se to projevuje... resp o jak moc by se případná práce v LR zrychlila, pokud by to bylo 64bit
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Docela zajímavá informace, že na Mac je ACR jen 32 bit

Photographers, Beware of Upcoming macOS Transition Issues
    https://petapixel.com/2017/06/19/photographers-beware-upcoming-macos-transition-issues/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: prsne tak, pridavat nebo presunovat z karty je naprostá kokotina, smazat fotky zabere 4 vteriny z obou karet a clovek to udela cestou na pristi foceni...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JOSEF_K: Já teda vždy z karty mažu fotky až těsně před dalším focením. nikdy ne hned po přatažení a zpracování. Zatím se mi to dvakrát vyplatilo kdy se nějak povedlo o část v PC přijít a na kartě to ještě bylo (a od doby co mám fotoaparát s dvouma slotama tak mám dvě karty, zapisuju na obě najednou a primárně mažu jen tu hlavní, tu druhou méně často - takže tam mám zálohu ještě starší)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Aha, díky moc. Fakt je, že kdyby se to zaseklo někde v bufferu, tak bych asi byl dost naštvanej:). No nic, budu dál mazat ručně.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JOSEF_K:
    GIF_242: Ano, je to tak. Pokud přidáváš z PC jsou tam možnosti všechny, ale když z externího zařízení je tam jen kopie, protože přesun není bezpečný (nemusí to být jen tím, že ti klekne disk, ale i náhle odpojení může v určitých situacích mít za naásledek smazání celé dávky na obou stranách, ne jen pár souborů)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    JOSEF_K: jako možná se pletu, ale je to pojistka proti tomu, aby jsi přišel o svoje data. Vem si, že by jsi je přesunul, tzn. smazal z karty a v tom okamžiku ti kleknul hdd. Ale je to jenom domněnka.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Asi debilní dotaz, ale prostě to nikde nemůžu objevit. Proč mám při importu z SD karty neaktivní možnosti Přesun. a Přidat? Funguje akorát Kop. jako DNG a Kopie. Přitom bych uvítal právě přesun, abych fotky po importu nemusel ještě mazat z karty. Díky.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj, prosím máte nějaký web kde si mohu stáhnout template různých webových galerií?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ANDREJKA: já bych to dělal v avidemuxu.
    nebo z opačné strany je editor na youtube
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ANDREJKA: takhle, pokud máš předplatné CC balíku, tak bych asi určitě doporučil Premiere. Pokud balík nemáš tak popravdě nevím. Kdyby jsi měla Apple, tak tam je standardně iMOVIE, které je imho super na takové to domácí bastlení bez větších znalostí střihu videa ;). Jinak pro svět PC a free verze možná něco zde: http://www.techradar.com/news/software/applications/the-best-free-video-editor-1330136
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Novy Skylake-X - 8 jader za $600 se zda byt vcelku prijatelna cena, ted jeste aby te to Adobe konecne trochu pochlapilo s vyuzitim LR :)
    Intel Announces Skylake-X: Bringing 18-Core HCC Silicon to Consumers for $1999
    http://www.anandtech.com/...tel-announces-skylakex-bringing-18core-hcc-silicon-to-consumers-for-1999
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam