• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    RATTKIN: tím to fakt nebude....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    UMIAKI: mě dělal velký rozdíl v benchmarku rychlost ramek.
    Teda 7-zip, ne LR benchmark, ale kouknu jestli máš rychlejší nebo pomalejší ram.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: nejvetsi faktor, kdyz zbytek systemu vylozene nebrzdi, je ten procesor - novejsi vykonnejsi by mel byt rychlejsi i v LR. Je tam samozrejme rozdil ve verzich LR, nicmene ty novejsi jsou zpravidla taky rychlejsi, osobne me napada jeste jestli ten aktualni export je s HT zapnutym nebo vypnutym, zkusil bych obe varianty. Uz jsem chvili ten test nedelal, je mozny, ze v nejnovejsich verzich mohli v exportu udelat nejaky zmeny rychlost vs. kvalita na ukor rychlosti, ale treba pri beznem provozu v developu to muze byt porad sviznejsi s novou sestavou,a le to uz se nezmeri.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Tak jsem upgradoval pracovní pc z Precision 3800 na Precision 5100, z 16 na 32 GB, novější procesor i jiná grafika a časy na export full res se zhoršily. Vložil jsem to do tabulky. Nejsem z toho úplně moudrý.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    COURT: I treba s prazdnym katalogem?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    COURT: to same mi dela i nejnovesi (clasic CC) obcas.. po spusteni si obcas rekne tak o minutu ci dve na "premysleni" :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    COURT: Ty mas posledni krabicovou verzi LR6? Tak si ji updatuj na LR7. Problem bude patrne vyresen. Ja to mel stejne.
    COURT
    COURT --- ---
    FOGH: nic tam neni. Manžel ajťák na to nepřišel. Už to v podstatě nejde ani spustit. Což mě sere, protože notas stál 30 táců a Lightroom taky nebyl zadarmo. Takže budeme psát do ADOBE. Tak já jen jestli někdo neřešil něco podobného. Ještě štěstí, že s tím nepotřebuju dělat, mít to jako nějaká profesionál a s tímhle se potýkat, tak mi jebne.
    FOGH
    FOGH --- ---
    COURT: Windows? Zkus se podivat do systemu do Event logu, jestli tam nahodou neco neni.
    COURT
    COURT --- ---
    nevíte, proč se mi Lr6 občas seká při spuštění? Zamrzne a nejde s tím nic dělat. Jsou však momenty, kdy fnguje normálně. Nevíte proč? Je potřeba přihlásit se na creative cloud? tam totiž nejsem...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: díky, zkusím
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Nepoužívám "Add to Catalog", takže nevím co se stane, ale jediné, co mně napadá, je zkusit File -> Library Filters -> Remember Each Source's Filters Separately.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nepřišel jste někdo zda se dá v LR nastavit aby když na pozadí běží export (s "add to catalog") šlo používat prohlížení a filtrování pomocí Attribute v jinejch složkách?

Mě to po každé vyexporotvané fotce ten filtr vypne, takže nelze pracovat zároveň na dvou věcech
    FOGH
    FOGH --- ---
    //spam
    Humble Bundle ma aktualne Professional Photography balicek:
    Humble Software Bundle: Professional Photography (pay what you want and help charity)
    https://www.humblebundle.com/...rofessionalphotography_softwarebundle&linkID=&utm_content=cta_button
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    BLACKX: Aha. :)))
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PETRPEDROS: Původní Lightroom se přejmenoval na Lightroom Classic. Nový produkt Lightroom je vlastně úplně jiná aplikace, která nemá tolik funkcí. Takže zkus nainstalovat Lightroom Clasic.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Prosím vás co se to stím lightroomem stalo. Jediná věc na kterou jsem ho využíval bylo rychlé vysazení na A4 A3 v záložce print. Teď jsem si stáhnul nové CC a nikde to tam nevidím možnost print a rychlé vysazení snímků na zvolený formát.

BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    GIF_242: není zač a už ti rozumím. taky vím, jak se tyhle věci špatně popisujou :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: A stejne desnej;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: flickriver.com je alternativni prohlizeni flickru, admin je stejnej no, ale zrcadli to celou galerii
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam