• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    FOGH
    FOGH --- ---
    MENTOL_: aha! Ty rozklikavaci sipecky vidim poprve :) Heureka!
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FOGH
    FOGH --- ---
    MENTOL_: diky... nejjednodussi reseni

BISCUIT13: zoom umim jen do fotky, jak odzoomuju?
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    FOGH: stačí zmenšit náhled lupou (až tak moc, aby se ti tam ten filtr objevil).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FOGH: Synchronizovat jinak nastavenej filtr z jiný fotky - přepisujou se
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FOGH: panel Transform > Scale. Zmensit obraz, posune se i filtr vic do obrazu :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    FOGH: Kdyby to jinak nešlo a opravdu jsi to potřeboval (nestačilo by Reset filtru + znovu naeditovat), tak mně napadá: Metadata uložit do XMP, tím se tam snad uloží i tyhle editační informace. Pak editovat ten soubor, někde tam asi bude něco jako souřadnice a ty upravit, aby to bylo na obrazovce (0:0 zní nejbezpečněji). Pak zase v LR vynutit načtení Metadat z XMP (Grid -> pravé tlačítko -> Load Metadata From File)... ale nikdy jsem nezkoušel :)
    FOGH
    FOGH --- ---
    Netusi nekdo, jak se dostanu ke kruhovemu filtru, ktery se mi dostal mimo obraz?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: zkoušel jsem a rozdíl tam samozřejmě je, ale to není to o čem mluvím. cca 2020 už nevím přesně se LR výrazně zpomalil, bez ohledu na velikost katalogu. Tedy i malej/novej je pomalejší než býval dříve (a na velkém se problém jen prohlubuje)

Jinak stále relativně často prohledávám dle keyword celý archiv pro různé fotky, to s více katalogama udělat nemůžu, ani bych nevěděl v kterém to vždy hledat..
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    MENTOL_: dělám to úplně stejně (co rok, to katalog) a nepozoruju dlouhodobě nějaký extrémní výkyvy ve výkonu ani na jednu stranu. rozhodně se nenačítá dvě vteřiny, ale tři minuty, to bych se šel oběsit :-) práce na pozadí při exportu byla vždycky kompromis a raději nechávám lightroom bejt. jestli je ale myšleno v rámci celého systému, tak tam naopak žádné zásadní problémy nemám a v pohodě si dělám co potřebuju (hudba, web...). a moje železo už je teda celkem muzeální vlastně (i7-2600K + 32 GB + GTX 1060 6 GB + cache na jednom SSD + systém na druhém).
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: A kdyz prepnes na prazdnej/mensi katalog, tak se to zlepsi? Vim, ze jsi "extremista" a jedes ten katalog celej v 1 :) ale zvazil bych mit jeden velkej archivni a pak mensi/malej pracovni (pulrok/rok) a ten pak vzdycky odlifrovat do archivniho.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FOGH: na Macu, právě mi přijde jako by se to začalo chovat stejně jako na Win. Množství ram nemá vliv, sežere všechnu po pár minutách, různý přepínání mezi panelama se strašně zpomalilo..apod
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: na Macu nebo Win?
    Ja na Macu celkem nemam problem, pri praci na pozadi se to zpomali, ale porad se s tim da pracovat. Mam ted cerstve Surface Pro 4, na nem pri libovolne operaci na pozadi cely LR stoji.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Mě přijde poslední měsíce celej LR s katalogem 130k fotek úplně otřesnej, jak návrat 5 let zpátky, žere 20GB ram, je schopnej se načítat třeba 3min, pracovat s exportem na pozadí je skoro nemožný..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Už to potvrdili lidi z Adobe a předali vývojářům, takže už dál netřeba, díky :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Mohli byste pls testnout můj nový postup jednoho bugu? Jedná se o filtrování Filter folders + Import, zajímavé to je u velkých katalogů (100 000 fotek a víc), ale zajímalo by mně, jak to funguje i u desítek tisíc fotek.

Large catalogs: Filter folders + import = huge slowdown or freeze | Photoshop Family Customer Community
    https://feedback.photoshop.com/...opics/large-catalogs-filter-folders-import-huge-slowdown-or-freeze
    FOGH
    FOGH --- ---
    DOOMBRINGER: viz odpoved od Mentola, spis ne :-D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    MENTOL_: Vše defaultní.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FOGH: Tablet režim jsem nezkoušel. Měl bych?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DOOMBRINGER: jakou mas kombinaci zvetseni ve windows a rozhrani % LR na to tim prstem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam