• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Čau,
    netušíte někdo zda jde nějak v LR v kombinace s Adobe Myportfolio hromadně publikovat několik stovek adresářů s fotkama?

Trochu předpokládám že by tpo nějak mohlo jít přes to sdílení a publikaci, ale zatím jsem se v tom nedokázal vyznat..
    FOGH
    FOGH --- ---
    FOGH: odpovim si sam - konecne nalezeno -> pravym tlacitkem na plochu filtru, tam je schovana moznost "reset radial filter brushes"
    FOGH
    FOGH --- ---
    Jdu si pro dalsi radu - da se nejak vyresetovat rucni uprava gradient filtru pomoci stetce?
    1) udelam si gradient filtr, nastavim efekt
    2) pro nekterou cast v ramci obrazu nechci gradient aplikovat, vezmu stetec a dane casti odmazu
    3) na dalsi fotce chci taky stejny gradient, ale odmazana plocha je jina - chtel bych znovu rucne vymazat cast, ale chtel bych zacit od pekneho plynuleho radial filtru a ne jej rucne dokreslovat
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    V Alze dostali Ryzeny konecne nejakou dalsi varku, tak jsem hned zazhavil 5900x a cas v testu 0:22/1:05 za ty penize super rekl bych :) Nakonec jsem do svy minuly mAtx skrine nevzal mAtx desku, je jen jedna prumerna s X570, ale lepsi miniITX a je to teda mini mazlik paradni, muzu zatim doporucit, chladit ji vyrazne zakryje :)
    RECENZE: Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI – aneb hi-end miniITX - Představení a rozbor desky | Diit.cz
    https://diit.cz/clanek/recenze-gigabyte-x570-i-aorus-pro-wifi-aneb-hi-end-miniitx

Jinak mi zbylo plne funkcni 3 roky stary i7-8700K, deska Gigabyte Z370 D3H mATX, vcetne namontovanyho chladice GELID Tranquillo v2 (jelo mi to 6/12x4700MHz celkovy vytizeni, casy testu jsou taky v tabulce). Tak kdyby mel nekdo nahodou zajem. 16GB pameti jsem si dal zatim do novy desky, ale muzu nechat k tomu pripadne, chystam se na 32-64GB. Klidne by mi to slouzilo jeste rok az dva, ale jsem IT lemra, skladam nekdy fest vrstvy v PS a k 60MP A7R IV to novy bude lepsi.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK:
    MENTOL_: Oficiálně je stejný, tenhle nejnižší Air má jen o jedno grafický jádro méně (pravděpodobně jde o čipy, který nesplnili při výrobě nějaký parametry tak je softwarově upravili na nižší.

Ale hlavně je tam jen 8GB ram, což očividně už není tak důležitý údaj pokud má to SSD čtení přes 2GB/s
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: Je to mazec no, az udelaj to M1x nebo co jsem to zahlidl, 8x rychly jadro + 4 pomaly, tak to bude teprv party ;)
    SKALARIAK: aktualni PRO 13 ma stejny M1, lisi se jen v dlouhodobejsim vytizeni an max chlazenim, Air trochu klesne. Ale neprislo mi ze nejak moc co jsem videl.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: to je husty no, to procko ma ten proc stejnej, nebo to ma sanci bejt este rychlejsi nejak vyraznejc?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Jen tak narychlo jsem dneska zkoušel v našem testovacím exportu novej MacBook Air s M1, 8GB ram, ten nejzákladnější model a s přehledem se zařadil do top10 s časem 1:11/2:56
    Lightroom test - Tabulky Google
    https://docs.google.com/...sheets/d/13PN98_tKRkX1cRKeZaOGL_TAva9FWr4SXWVTt210oEw/edit#gid=1796749208

A to zatím Lightroom není optimalizovanej na ten procesor, takže to nebude finální čas. Co jsem si zkoušel chvilku klikat v Developu, tak vše bylo neuvěřitelně plynulý(oproti tomu jak jsem zvyklej na pomalost LR:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Super díky!
    BISCUIT13: Dřív jsem párkrát dostal kód na "rok zdarma" a prostě to fungovalo tak, že po zadání se prostě v profilu ukázalo na dalších 12 měsíců zaplaceno (a když jsem dal více kódů tak an více let, takže to by možná mohlo fungovat i zde)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BISCUIT13: tak tady pisou, ze se to proste prodlouzi pozadani kodu:
    Renew or restart your membership
    https://helpx.adobe.com/manage-account/using/renew-restart-extend-membership.html
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BISCUIT13: mam do kvetna rocni zaplaceny normalne a nevim jak se k tomu Adobe ted postavu s tim kodem, ale musi to mit osefovany nejak. Pred mnoha lety uz jsem to podobne delal ale nepamatuju si jestli ten rok pridali a nebo stopli jedno a uplatnili to novy. A je to 'fyzickej' produkt, asi se da pockat az mi stavajici dojede, jedine ze by na tom bylo nejaky datum expirace, ale to by me spis prekvapilo.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    MENTOL_: a rušíš nějak současný předplatný, nebo nemáš? jde to vůbec takto? dík všem
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Na nemeckym amazonu je ted asi do pulnoci v ramci BF akce na celorocni predplatny LR+PS Photography planu za 88 Euro (90 se shippingem). Emailova verze nejde kvuli geografickymu omezeni, ale "papirovou" verzi jsem v pohode do CR objednal.
    Tak kdyby mel nekdo naladu byt taky 'dobrodruh', ta cena je paradni, ale nemlatte me kdyby nahodou problem ;)
    https://amzn.to/368xSUE
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAVVID: 32GB na MacOS, nikdy ji tolik na nic neni potreba krom kombinace LR+PS, pripadne 14 dni nezavrenej jen LR
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    DAVVID: 64GB, to celkem stačí, al etu videoRAM to sezere okamzite skoro....
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Huggi, skalarik: Btw kolik RAM celkem na počítači mate?
    (Jen mě to zajima, mě se jebe lightroom úplně nehorázně :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Já vlastně nevím zda sežeru ram grafický karty, ale určitě sežere celou normální ram.

Jinak přesně to co píšeš dělám..otevřu si najednou v PS třeba 50-60 fotek k retušování, zavřu LR a klidu pracuju v PS, ten s tím žádný problém nemá(chyba je v LR:)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: Tady nekdo popisuje to samy:

Solved: GPU acceleration uses >90% of graphic card memory ... - Page 3 - Adobe Support Community - 10793941
    https://community.adobe.com/...-uses-gt-90-of-graphic-card-memory-normal/td-p/10793941/page/3?page=1

a borec mu radi a pry to zabralo v jeho pripade:
    "Correct answer by Todd Shaner
    Adobe Community Professional , Jan 16, 2020
    Have you tried updating the graphics driver from the Nvidia website? When installing new drivers make sure to select 'Custom' and check only ‘Graphics Driver,’ ‘Nvidia WMI,’ and 'Clean Install' boxes.

"TJPPHOTO
    New Here , Jan 21, 2020
    All my issues went away with new drivers. I still have heavy GPU usage same as you, but no performance lag or crashes when opening psd files from LR into PS."
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: hmmm... taky moznost, bohuzel kdyz resim treba 40 nejkejch final retusi tak to neni uplne metoda i to pootvirat vsechno... by me zajimalo jestli to sezere vechnu ram i u tech novejch karet co maj treba 8gb,a le rek bych ze jo :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: jojo už jsem to tu jednou řešil.

Já s tím pracuju tak že udělám to co potřebuju v LR, nechám si to otevřít v PS, aby mi LR zachytil do statku ty nový verze, zavřu ho, zpracuju v PS a zase otevřu LR, který jen načte upravené verze
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam